Návštěva Jana Beyera na podzim v ČR mohli bychom zajit do LEGo Kladno

Založil peki, 15.05.2012, 19:06:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Kdo se zúčastním se Lego hospody s Janem Beyerem v Berouně

určitě ano
17 (60.7%)
nezávazně
11 (39.3%)

Celkem hlasů: 28

Colonel32

Za zásluhy bych považoval:

- organizace výstavy nebo jiné kostkařské akce zásadního významu
- účast na výstavě
- umístění ve stavitelské soutěži v zahraničí
- věnování cen do soutěží (především z řad provozovatelů BL)

ale datum registrace bych považoval za cestu do pekel.

Ondra

Jestli bude náštev víc tak bych jednou udělal podle zásluh a podruhé podle data registrace a samozřejmně jestli už na prohlídce byl nebo ne.Takhle nebudou znevýhodněni sběratele, kterých také neni málo.

peki

Citace od: Colonel32 kdy 30.05.2012, 17:25:38
Za zásluhy bych považoval:

- účast na výstavě
- věnování cen do soutěží (především z řad provozovatelů BL)

ale datum registrace bych považoval za cestu do pekel.

- účast na výstavě

s tím bych souhlasil

- přidal bych tam ještě zpracování min. Lugbulků  ;)
- ocenil bych i stavitelskou aktivitu zde na fóru

U těch darů jsem ale na rozpacích. Nějak nedovedu uchopit datum registrace  ???  stejně tak nedokážu posoudit/ocenit  samotnou sběratelskou činnost. 

Dá prosím někdo dohromady seznam lidí co už se do Lega podívali (po Roztokách)?

Colonel32

Sběratelé se stále můžou zapojit vystavením originálních setů, ať už statická expozice nebo dioráma originálních setů. Ohledně těch Bricklinků, tak třeba Matošo sice nepřispívá nijak extra velkými cenami, ale zase pravidelně. A do xBC soutěží už to dohromady bylo minimálně za tísícovku, + možná do dalších soutěží, které jsem neorganizoval já, tak jemu bych návštěvu také určitě neodpíral, kdyby o ni projevil zájem.

Pokud se nepletu, tak to minule organizovala Hanka, tak se zkus zeptat ji, zda nema nekde poznamky. A nebo holt spolehat na cestnst, ze lide co uz byli se proste neprihlasi.

Hana129

Citace od: peki kdy 30.05.2012, 20:40:03

Dá prosím někdo dohromady seznam lidí co už se do Lega podívali (po Roztokách)?

Během zítřka Ti  to pošlu. Organizovala jsem to tehdy já. Do Kladna i k Mirkovi bych se ráda podívala i znovu, ale uvidíme jak to vyjde.  ;)

Setkání by se dalo zpestřit Lego hrami co byly v Roztokách,  pokud by byl zájem. Určitě by to bylo takové malé Lego oživeni ;D.

Zoufalec

Citace od: peki kdy 30.05.2012, 09:14:22
(19 AFOL musí být řidič a odvést (autem   ;) ) JB z hotelu v Praze do Kladna a z Kladna na Letiště)

Pakliže není požadováno minimum v podobě vyšší střední třídy, ale postačí zánovní fabka, jsem k dispozici. Do fabriky se podívám rád, jak ne, tak si žíly řezat nebudu. Postačí mi případná konverzace při cestě či návštěva Mirkova kolejiště...

MeNadruhou

No, jsem teda taky řidič, ale 120cou vézt Bayera ? by si myslel že jsme vytáhli veterána schálně  ;).
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

stambi

pokud dostanu povolenku do fabriky, pak je k dispozici alhambra pro 7 skromných pasažérů na trase brno-(jihlava)-pha, termín jsem si v hokně zabookoval, štambi

linhi

Citace od: stambi kdy 31.05.2012, 10:42:57
pokud dostanu povolenku do fabriky, pak je k dispozici alhambra pro 7 skromných pasažérů na trase brno-(jihlava)-pha, termín jsem si v hokně zabookoval, štambi

Tak to je super,to by jsme se vešli i s Danem...

William

Citace od: linhi kdy 29.05.2012, 16:51:03
Podle mě by se to mělo dělit podle toho jak je který člen aktivní,tedy účast na výstavách,reprezentace v soutěžích atd.

A co sberatele? Ti jsou menecenni?

Legas

Co se to tady všechno děje? Od května do září přestávám být aktivním kostkařem a věnuji se přírodě atd. a vůbec netuším, co se s Legem děje.

Nicméně návštěva továrny a setkání s Janem Bayerem - jsem pro. Pokud se dostanu do "top" 19 a do auta ke stambimu ... ??
Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Jamesek

Když nebudeme domlouvat ten mikrobus, tak z Prahy kamkoliv můžu nabídnout sedmimístnou Zafiru .. :)

peki

Citace od: William kdy 31.05.2012, 11:27:52

Nikdo nic takového neříká. Jde o to jestli se sběratel účastni akcí = je aktivní. Znám sběratele např. Franta ze Svitav, který aktivní je.  Pak "neznám" jiné uživatele , kteří ve vlákně moje sbírka prezentují svojí sbírku. V pořádku k tomu to vlákno je. Beyera a Lego zajímá, resp. spolupráci kterou podporují (lugbulk,letos sety do soutěží, kostky atd.) aktivita AFOlů, pořádání akcí/soutěží  atd.

Proto se domnívám, že přednost mají ti kteří pomáhají takové aktivity kostek.org budovat.  Současně říkám, že máme zůstat nad věcí a nesnažit se měřit něco co je těžko měřitelné. AFOLům kteří budou vybráni, popřát hezký výlet a těšit se že třeba příště přijde řada na mne  ;)

Věřím že i LEGO hospoda (která je pro všechny) bude zajímavá  ;)

Mičánek

Citace od: peki kdy 31.05.2012, 12:59:03
Citace od: William kdy 31.05.2012, 11:27:52

Nikdo nic takového neříká. Jde o to jestli se sběratel účastni akcí = je aktivní. Znám sběratele např. Franta ze Svitav, který aktivní je.  Pak "neznám" jiné uživatele , kteří ve vlákně moje sbírka prezentují svojí sbírku. V pořádku k tomu to vlákno je. Beyera a Lego zajímá, resp. spolupráci kterou podporují (lugbulk,letos sety do soutěží, kostky atd.) aktivita AFOlů, pořádání akcí/soutěží  atd.

Proto se domnívám, že přednost mají ti kteří pomáhají takové aktivity kostek.org budovat.  Současně říkám, že máme zůstat nad věcí a nesnažit se měřit něco co je těžko měřitelné. AFOLům kteří budou vybráni, popřát hezký výlet a těšit se že třeba příště přijde řada na mne  ;)

Věřím že i LEGO hospoda (která je pro všechny) bude zajímavá  ;)

Podle mě se zde zbytečně dohadujete. Nikdo nemůže rozhodnout o tom kdo má jak velkou zásluhu. Já dávám přednost losování. Přihlásí se všichni, kdo mají zájem navštívit továrnu. Těmto lidem se přiřadí číslo a pak se vytáhne z klobouku (krabice od Lega) 19 papírku a je to dané. Nikdo nemůže protestovat a dovolávat se na zásluhy.
Jestli se tato akce plánuje na dva dny, je v Praze a okolí možnost přenocování? Předpokládám, že z Brna pojede se Stambi 7 lidí a určitě se ještě někdo přidá. Takhle se může stát že bude potřeba najít nocleh pro 30 lidí.     

peki

Citace od: Mičánek kdy 31.05.2012, 14:06:40

..... Já dávám přednost losování. Přihlásí se všichni, kdo mají zájem navštívit továrnu. Těmto lidem se přiřadí číslo a pak se vytáhne z klobouku (krabice od Lega) 19 papírku a je to dané. Nikdo nemůže protestovat a dovolávat se na zásluhy.....

V momentě kdy bude na každou akci kterou pořádáme (abychom splnili podmínky partnerského programu) tolik zájemců že se budou vybírat losem  >:D ;D fórum se bude hemžit aktivitami, že se člověk bude muset rozhodnout, kterou oblast přestane sledovat, protože to nebude možné číst... Pak ano. V takové situaci "bohužel" nejsme  ;) 

Legas

Tak jsme lidi, ne? (no možná bohužel, v některých případech). Jsme komunita AFOLů, ne politici. Snad nedojde ještě na krabici se sedmičkou kvůli návštěvě Kladna. Peki zařizuje, Peki ať vybere. Má moji plnou důvěru. Běhá kolem výstav, jedná s vedením Lega, je v kontaktu s AFOLi již nějakou dobu, tak snad ví, koho vybrat mezi devatenáctku. Ty, ty a ty a žádné tahání párátek. Když nepojedu, nezačnu přeci brečet, nebo někoho osočovat, když vím, že to vybral kompetetní člověk.

yanice

Já pokládám za samozřejmé, že do Lega se pojedou podívat (měli  by se jet podívat) hlavně "zasloužilí" členové. Jela bych sice taky ráda, nicméně jsem ještě nic pořádného nepostavila, nebo spíše nepředstavila a teď ani nemám čas :'(, v podstatě se sem chodím kochat a ještě tak minimálně půl roku budu. Beru to jako ohodnocení aktivity jednotlivých členů, když někdo organizuje výstavy, Lugbulk, vyhraje soutěž....
Hospody se zúčastním ráda, snad budu mít čas.

Chairudo

Citace od: yanice kdy 31.05.2012, 16:53:39
Já pokládám za samozřejmé, že do Lega se pojedou podívat (měli  by se jet podívat) hlavně "zasloužilí" členové. Beru to jako ohodnocení aktivity jednotlivých členů, když někdo organizuje výstavy, Lugbulk, vyhraje soutěž....
Citace od: Legas kdy 31.05.2012, 14:34:07
Peki zařizuje, Peki ať vybere. Má moji plnou důvěru. Běhá kolem výstav, jedná s vedením Lega, je v kontaktu s AFOLi již nějakou dobu, tak snad ví, koho vybrat mezi devatenáctku. Ty, ty a ty a žádné tahání párátek. Když nepojedu, nezačnu přeci brečet, nebo někoho osočovat, když vím, že to vybral kompetetní člověk.

Přesně tak. A tímto bych celou diskuzi kdo pojede a kdo ne uzavřel, stejně je to o ničem, nechme se překvapit. :)

A převedl bych diskuzi ve směru časového harmonogramu.
?? dopoledne Kladno, odpoledne Mirek a pak hospoda?
Stihne se to vše v 1 den nebo bude nutné přenocování?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Tomtombuy

Citace od: yanice kdy 31.05.2012, 16:53:39
Já pokládám za samozřejmé, že do Lega se pojedou podívat (měli  by se jet podívat) hlavně "zasloužilí" členové. Jela bych sice taky ráda, nicméně jsem ještě nic pořádného nepostavila, nebo spíše nepředstavila a teď ani nemám čas :'(, v podstatě se sem chodím kochat a ještě tak minimálně půl roku budu. Beru to jako ohodnocení aktivity jednotlivých členů, když někdo organizuje výstavy, Lugbulk, vyhraje soutěž....
Hospody se zúčastním ráda, snad budu mít čas.
Já plně souhlasím s yanicou, mám to tak stejně, spíše pročítám fórum a nasávám informace a zakládám sbírku, k Legu jsem se vrátil v dospělosti po 15 letech. Do továrny bych se podíval strašně rád, ale chápu přednost podlě zásluh. Víc asi netřeba dodávat.

Nicméně, pokud by měla být hospoda v Praze, tak se můžu ujmout organizace. Případně odvozu J. Beyera, bydlím v Praze. 

Hana129

Přidávám fotku výpravy z kostek v Kladně 2010  ;)
Povoleno to tehdy bylo pro 11 dospělých a 2 děti. Bylo to dost narychlo a nakonec i 2 místa zůstaly volné.  :-[

Myslím, že ale v Kladně už byli i další, nějaké fotky z Kladna tu přidával i p. Mičánek, kdo tam byl s s ním by mohl doplnit on.

peki

Program 27.8:

Akce hospoda
je pro všechny kdo se chtějí potkat s ostatníma a pokecat s Janem. Měli bychom se pobavit o podpoře AFOLů ze strany LEGA, o chystaných změnách, jak si být navzájem "užiteční" atd. Pokud bude hospoda (aspoň průběh ankety naznačuje) v Berouně, tak se spojí (s Mirkovým souhlasem) i s návštěvou kolejiště na půdě.

Otázkou je jestli dokážeme vymyslet nějaký "společenský" program na odpoledne

Program 28.8 (pouze 19 AFOLů +JB):
Návštěva Lega v Kladně
Vzhledem k tomu že jde o již 2 návštěvu požádal bych někoho z účastníků návštěvy první o zaslání seznamu kdo se akce zúčastnil. Dopředu říkám, že se budu snažit aby návštěva č. 2 nebyla poslední. Nicméně nyní je potřeba vybrat 19 AFOlů. (19 AFOL musí být řidič a odvést (autem   ;) ) JB z hotelu v Praze do Kladna a z Kladna na Letiště)

čas od 10:00 ráno do 14:00 odpoledne
2 hodiny prohlídka výrobní továrny s průvodcem
potom oběd v kantýně od 12:15 (cca 100 Kč v hotovosti s sebou)
od 13:00-14:00 prohlídka modelárny
Pozor důležité:
solidní obuv (ne sandály,žabky, vysoké podpatky - bezpečnostní nařízení)
během prohlídky není dovoleno pořizovat fotodokumentaci

Program 28.8:

účastníci hospody kteří by chtěli třeba společně něco ještě 28.8 podniknout
Nápady?

Mičánek

Citace od: peki kdy 31.05.2012, 19:11:29
Program 27.8:

Akce hospoda
je pro všechny kdo se chtějí potkat s ostatníma a pokecat s Janem. Měli bychom se pobavit o podpoře AFOLů ze strany LEGA, o chystaných změnách, jak si být navzájem "užiteční" atd. Pokud bude hospoda (aspoň průběh ankety naznačuje) v Berouně, tak se spojí (s Mirkovým souhlasem) i s návštěvou kolejiště na půdě.

Otázkou je jestli dokážeme vymyslet nějaký "společenský" program na odpoledne

Program 28.8:
Návštěva Lega v Kladně
Vzhledem k tomu že jde o již 2 návštěvu požádal bych někoho z účastníků návštěvy první o zaslání seznamu kdo se akce zúčastnil. Dopředu říkám, že se budu snažit aby návštěva č. 2 nebyla poslední. Nicméně nyní je potřeba vybrat 19 AFOlů. (19 AFOL musí být řidič a odvést (autem   ;) ) JB z hotelu v Praze do Kladna a z Kladna na Letiště)

čas od 10:00 ráno do 14:00 odpoledne
2 hodiny prohlídka výrobní továrny s průvodcem
potom oběd v kantýně od 12:15 (cca 100 Kč v hotovosti s sebou)
od 13:00-14:00 prohlídka modelárny
Pozor důležité:
solidní obuv (ne sandály,žabky, vysoké podpatky - bezpečnostní nařízení)
během prohlídky není dovoleno pořizovat fotodokumentaci

Jaký program bude mít ta skupina, která nepojede do továrny? S tou se už nepočítá? To by znamenalo, že by se uskutečnila hospoda, návštěva kolejiště a konec? Trochu málo na tak daleký výlet. Ještě nikdo nenabídl přespání. Jinak se to 27.8. ukončí a jede domů když nebude na druhý den prohlídka továrny?  Jak to bude, když polovina osádky auta bude mít povolení navštívit továrnu. To ta druhá část na ni bude čekat na parkovišti před továrnou?

Jamesek

Citace od: Mičánek kdy 01.06.2012, 01:38:20
... Jak to bude, když polovina osádky auta bude mít povolení navštívit továrnu. To ta druhá část na ni bude čekat na parkovišti před továrnou?

Osobně bych na parkovišti nečekal a jel se podívat na nějakou jinou blízkou zajímavost (a že jich je!) a na dobrý oběd (lepší než v kantýně TLC) .. :)

peki

Jaký program bude mít ta skupina, která nepojede do továrny? S tou se už nepočítá? To by znamenalo, že by se uskutečnila hospoda, návštěva kolejiště a konec? Trochu málo na tak daleký výlet.

Takový jaký si dohodnou. C32 je může třeba vzít do Soukromého muzea Lega  ;) Můžete zajít do Království železnice atd. Nejste přeci malé děti, neorganizuji pionýrský tábor. Pokud se chce někdo sejít v s AFOLY, které nějakou doby neviděl, pokecat s JB podívat se na Mirkovo kolejiště má možnost 27.8.

28.8 pojede 19 + JB do Kladna. Čekat na parkovišti v Kladně je blbost v Kladně toho zase tolik k vidění není, ochranka více jak 20 lidí dovnitř nepustí (pokud by se někdo naivně domníval, že pak bude něco před bránou na poslední chvíli zkoušet  ::)  ) Z Kladna se jede na Brno přes Prahu, kterou bych doporučil  jako případné místo srazu (mezi Prahou a Brnem jezdí i vlaky a autobusy asi každých 30 min)

Trochu málo na tak daleký výlet.

Podívej se na mapu kde je Jeseník,Litovle a kde Teplice (Mtron), Praha(edward) nebo ČB. A to se ani náhodou nejednalo o výlet  ;) 

Legas

Citace od: peki kdy 01.06.2012, 09:13:01
Nejste přeci malé děti, neorganizuji pionýrský tábor. Pokud se chce někdo sejít v s AFOLY, které nějakou doby neviděl, pokecat s JB podívat se na Mirkovo kolejiště má možnost 27.8.

A já se těšil, že nám namažeš svačiny a že nás budeš vodit po přechodech s takovou tou plácačkou, co mají učitelky mateřské školky.  :)

Mates

Citace od: peki kdy 23.05.2012, 11:56:20
Zatím to vypadá na termín z pondělka na úterý 27.8-28.8 (srpen)
Ten termín už je pevně daný, nebo se ještě může změnit?
Také bych se rád akce zúčastnil, ale zřejmě budeme na dovolené :-\

peki

Vybral jsem účastníky zájezdu dle kritérií:
- umístnění na mezinárodních výstavách
- organizování výstav
- účast na výstavách
- aktivní stavitel
- vlastník auta s velkým počtem míst  ;D

Trvalo to déle, protože mnozí oslovení museli učinit nelehké rozhodnuti vzhledem k naplánovaným dovoleným a své místo přepustit dále.

Přenastavil jsem anketu, prosím o potvrzení účasti. Potřebujeme vědět s Mirkem jak velkou udělat rezervaci Lego hospoda Beroun. Kdo ví že pojede "určitě" (chápu že to není nikdy na 100 procent), protože např druhý den pokračuje do továrny ať volí určitě.

Účastníci zájezdu (vstupenka je nepřenosná, pokud vám do toho něco příde spojte se se mnou):
====================================================================
1) Micho 1 (velitel vozu Slovensko 1 +4 místa) malý Měch
2) Micho 2 "FilipS"
3) Cavelon 1 JardaL
4) Cavelon 2 MeNadruhou
5) Edward123
6) Mtron
7) Linhi Chairudo
8 ) Robbed
9) GearcsJarmila
10) Hardegon Mičánek
11) Legas Daniel alias Legacek
12) Hobbi
13) Pryb
14) Rhox
15) RDK
16) Stambi (velitel vozu Brno 1 +6 míst)
17) Jamesek peki (velitel vozu Praha resp Beroun, odvoz JB na letiště 1+4 míst)
18) Enty Kilhor (velitel vozu z Plzně)
19) IVANsliz
20) Jan Beyer (LEgo Dánsko)

Náhradníci:
--------------
č.1 mirek (záložní velitel vozu odvoz JB na letiště)
č.2 peki (záložní velitel vozu odvoz JB na letiště)

Colonel32

8 ) Robbed

Já si nemůžu pomoct, ale ten smajlík bych prostě ze zdrojových kódů vyřadil...

peki

Přenastavil jsem anketu, prosím o potvrzení účasti. Potřebujeme vědět s Mirkem jak velkou udělat rezervaci Lego hospoda Beroun. Kdo ví že pojede "určitě" (chápu že to není nikdy na 100 procent), protože např druhý den pokračuje do továrny ať volí určitě.

mirek

Po koordinaci časového rozvrhu návštěvy Jana Beyera v ČR s Pekim předkládám tento plán:

15:00 - 17:00  kolejiště na půdě (Mirek)
17:00 - 18:00  přesun do Hotelu Na Ostrově
18:00 -    ?      posezení v Modrém salonku hotelu, večeře  (internetový obchod se sídlem v Berouně přislíbil představení některých LEGO setů)

V příloze je mapa inkriminovaných míst včetně vyznačených parkovišť a příjezdu od Prahy.
Telefon v případě nouze: 602 329 606