Iný dielik !!!

Založil GentlemanA15, 27.05.2012, 08:49:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

GentlemanA15

Ahojte. V piatok som si kúpil jeden malý City setík pre potešenie. Otvorím krabičku a hneď mi padla do oka jedna vec. Normálne by tam mala byť Yellow Minifig, Life Jacket 2610. Miesto nej som tam ale mal dielik 97895 Yellow Minifig, Life Jacket, Center Buckle . Stalo sa vám už niečo podobné? Prikladám obrázky na porovnanie.

peter

Je to naprosto běžná věc. Týká se to setů, které se vyrábějí v době, kdy jeden díl je nahrazen novým. Tedy první sety mají ještě původní díl a sety novější už mají díl nový, který nahradil díl původní. Když se rychle podívám do minulosti, tak u mne se podobná záměna stala např. u setů 4837 a 7990.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

GentlemanA15

Preto som sa pýtal, nakoľko to je ojedinelé, lebo mám asi 100 setov a ešte som sa s tým nestretol :)

Hana129

Díky partování se s rozdílnými dílky setkávám dost často  :(. Dokonce jsou i sety, kde jsou staré a nové díly namíchány různě ( např. 3 staré a 1 nový)  ::), např. nové jumpery. O Plate, Modified 1 x 1 with Clip Vertical radši ani nemluvím  :-X

GentlemanA15

Mne sa to stalo prvýkrát, teraz dá sa hovoriť o sete, že je kompletný?  ??? Neostáva mi nič iné len nahradiť tú vestu :)

Anatyt

A prečo by nebol kompletný?

SpCasPi000

Odkedy som znovu začal zbierať pred dvomi rokmi, tak je skôr rarita ak v nejakom sete nenájdem nejaký ''iný'' diel ako je v návode alebo aspoň na BL (kde som za posledný rok pridal už cez 60 alternatívnych dielov pričom viem o ďalších čo ešte treba, a to nerátam množstvo takých čo ma niekto predbehol).
Tá vesta bije do očí a tiež by som si ju radšej vymenil za starý typ, ale vôbec to neznamená že set je nekomplet, daj si tam to čo sa ti viac páči.
Horší prípad boli Pearl Gold mince 1,2,5,10 v setoch PotC, našťastie dali čoskoro chrómové.
Takže predpokladám že nie je to tvoj prvý prípad, ale určite to bude aj tým že si si nevšimol detaily, lebo nie všetky diely objavíš na prvý pohľad alebo možno nemáš pri mnohých dieloch staršiu aj novšiu verziu naraz a nemáš ako porovnať.
I ja som bol prekvapený z ďalšej verzie dielu 4623 (88072), prišiel som na to len vďaka partovaniu a hrabaniu sa v inventúrach setov, inak by som to tiež možno prehliadol.    ;)

Ojík

Citace od: SpCasPi000 kdy 28.05.2012, 11:42:09
Horší prípad boli Pearl Gold mince 1,2,5,10 v setoch PotC, našťastie dali čoskoro chrómové.

Ano, tohle mě velmi zajímá už delší dobu. Až vypuknou výprodeje, chystám se koupit 4181, ale zajímalo by mě, jakou mám šanci, že tam budou ty chromované mince a cihly. Píšeš, že to vyměnili poměrně brzy, tedy nehrozí, že bych našel normální? Na to jsem právě zvědavý, jestli je to namíchané, nebo byl ten problém odstraněn. Při mém štěstí bych totiž určitě získal ty původní. Čili to není loterie?
All work and no play make Jack a dull boy.

GentlemanA15

Citace od: SpCasPi000 kdy 28.05.2012, 11:42:09
Odkedy som znovu začal zbierať pred dvomi rokmi, tak je skôr rarita ak v nejakom sete nenájdem nejaký ''iný'' diel ako je v návode alebo aspoň na BL (kde som za posledný rok pridal už cez 60 alternatívnych dielov pričom viem o ďalších čo ešte treba, a to nerátam množstvo takých čo ma niekto predbehol).
Tá vesta bije do očí a tiež by som si ju radšej vymenil za starý typ, ale vôbec to neznamená že set je nekomplet, daj si tam to čo sa ti viac páči.
Takže predpokladám že nie je to tvoj prvý prípad, ale určite to bude aj tým že si si nevšimol detaily, lebo nie všetky diely objavíš na prvý pohľad alebo možno nemáš pri mnohých dieloch staršiu aj novšiu verziu naraz a nemáš ako porovnať.
I ja som bol prekvapený z ďalšej verzie dielu 4623 (88072), prišiel som na to len vďaka partovaniu a hrabaniu sa v inventúrach setov, inak by som to tiež možno prehliadol.    ;)

No ja mám z každého setu len jeden exemplár, takže možno som to nepostrehol, keď sa jednalo o väčšie sety, pri tomto malom som si to všimol ešte skôr, ako som otvoril sáčok  :D a nahradím ju určite tou staršou, táto mi pripadá skôr pre pilotov.

SpCasPi000

Tipujem že pri tých minciach z PotC by to mohlo ísť jedine tak, že kúpiť jeden kus a ak tam budú chrómové asi budú aj v ostatných kusoch (pokiaľ to bude z jednej predajne) a kupovať potom po  jednom (pre istotu) ďalšie, to ale presnejšie budú vedieť jedine BL-predajcovia ktorí už týmto prešli. Ja som si mince na BL nakúpil nejaké, lebo tie sety sú u nás iba -15% stále v Dráčiku takže výpredaj nehrozí nikdy, a len kvôli minciam sa nevyplatia pri takej cene.

SpCasPi000

Citace od: GentlemanA15 kdy 28.05.2012, 20:46:45
No ja mám z každého setu len jeden exemplár, takže možno som to nepostrehol, keď sa jednalo o väčšie sety, pri tomto malom som si to všimol ešte skôr, ako som otvoril sáčok  :D a nahradím ju určite tou staršou, táto mi pripadá skôr pre pilotov.

Skús odteraz každý nový set (alebo aj niektoré staršie) pozerať na BL podľa Inventory, tam máš uvedenú aj väčšinu z Alternates Parts a neverím že nenájdeš doma pri takom počte setov aký máš aspoň nejaké.

Ja som mal naposledy veľký rozdiel pri sete 7239 (keďže je to podľa boxu z roku 2010 a nie 2005 ako prvá várka), kde namiesto dielu 3183c som schytal 98263:

http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=7239-1

GentlemanA15

Citace od: SpCasPi000 kdy 29.05.2012, 00:26:46
Citace od: GentlemanA15 kdy 28.05.2012, 20:46:45

Skús odteraz každý nový set (alebo aj niektoré staršie) pozerať na BL podľa Inventory, tam máš uvedenú aj väčšinu z Alternates Parts a neverím že nenájdeš doma pri takom počte setov aký máš aspoň nejaké.

Ja som mal naposledy veľký rozdiel pri sete 7239 (keďže je to podľa boxu z roku 2010 a nie 2005 ako prvá várka), kde namiesto dielu 3183c som schytal 98263:

http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=7239-1

Tak tento set mám už doma, nedávno kúpeny, ešte som ho nerozbalil, takže som zvedavy :D