mini TRUCK 8x8

Založil bocak, 26.01.2012, 17:20:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bocak

Chcem vám predstaviť môj výtvor. Som začiatočník tak by som ocenil nejaké rady  ;D
Auto je 8x8 na kábel ale nezatáča  :( . Má 2 stupňovú prevodovku ktorá hýbe aj s radiacou pákou  ;D Podvozok je neodpružený a je to moja konštrukcia  >:D

domino69

jestli to je první výtvor tak to celkem ujde

Anatyt

A prečo je to "mini" ?

Bery

Vůči klasickým osmikolkám z lega je to mini. ;) Na první výtvor to ujde, jen by to příště chtělo místo převodovky řešit zatáčení ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

bocak

domino69 : Áno je to moje prvé auto ktoré má aj motor, mám 11, doteraz som riešil iba autá bez pohonu na "tlačenie"
Bery : zatáčanie som riešil ale mam iba 2 kardany a z toho 1 zničený, a mne to nevadí som rád že to niečo vyjde. Nevieš kde na slovensku sa dajú kúpiť lacno LEGO diely (kardany, pneu)??????

Bery

Levně je neseženeš snad nikde, jinak BL. Stačí pohon zadku a dopředu udělat obyčejnou nehnanou zatáčející nápravu.  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Plutoone

Na první výtvor a s přihlédnutím k věku to ujde. Jak píše Bery. Udělej třeba 6x4. Uvidíš, že je to větší zábava, než jen jezdit dopředu a dozadu.

Michal J.

me je 13 a taky stavim willise ale si dal než ja  :) je hezke a kluci s tim 8x6 maj pravdu nebo pokud se ti to podari dej tam 8x4

Tomik

A nebo to můžeš zkusit udělat jako skid-steer, neboli s tankovým zatáčením. Potom ti stačí mít jeden motor pro kola vlevo a druhý pro kola vpravo a zatáčíš tím, že se ti kola na obou stranách točí nebo spíš netočí stejnou rychlostí. U bobcatu to funguje dobře (má jen 4 kola), ale jak by to fungovalo u osmikoláku nedokážu odhadnout.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Rastwo

na mieste by sa to 100pro neotocilo a tiez si myslim ze by to aj zatacalo slabo (8 kolies je proste vela) ale keby da 4x4, pouzije tie kolesa z predu tejto tatry(tie offroadove) a da tam skid steer tak to by uz slo  :)
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Kiko97

Ja si myslím, žeby sa otočilo, ale lego by trpelo. Každopádne Zblj1987 urobil Lego mini tatru 8x8, ktorá by to dokázala.

bocak

Ešte by ste môhli poradit co mam postaviť >:D

Kiko97

Aké máš pneumatiky? Máš pásy?

bocak

Mam 8069, 8292 a 9392 ale z cherry pickeru nermam m-motor ale mam xl-mottor  :-\

Kiko97

Asi by som staval niečo bez motora, ale ak by som použil motor, tak iba na funkcie, napr. ako v Cherry Picker.

pallermo

Plutoone