(Vlastní)PsychoWardův Trial 2012 (vývoj)

Založil PsychoWard666, 22.01.2012, 21:49:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Tak tady je můj trialový speciál pro letošní rok, jak jinak než opět Tatra. Foto zatím pouze orientační, na kvalitnější si musím půjčit foťák.

Nějaké technické info:

- 2M motory pro pohon spojené přes diferenciál s uzávěrkou, na foto manuální, později bude přes pneu systém

- 1M motor pro zatáčení

- pohon všech kol

- výkyvné polonápravy na jedné centrální rouře, takže jedna strana je o stud posunutá oproti druhé, jako u pravé Tatry

Edit: Trochu lepší foto zde http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=495027

Fairytale

Na začátek , dobrý ... poprosil bych o foto podvozku (pokud to není účelem ji nezveřejňovat).

PsychoWard666

Na podvozku není moc co fotit, je to všechno zakrytovaný.

Michal Moučka

Tatřička vypadá pěkně, ale osobně si myslím, že pro příště by bylo lepší s představením chvilku počkat a udělat nejdřív kvalitní fotky. Todle je příšerné  >:(

PsychoWard666

Fotky už jsou schválené na brickshelfu, odkaz v prvním příspěvku

Plutoone

Mohl bych se zeptat, jaký má smysl navlíkání malých gum na velké disky? Viděl jsem to už několikrát a neustále mi to vrtá hlavou. díky

PsychoWard666

Do disku u malých gum se mi pořádně nevejde redukce a musel bych trochu rozšířit nápravu. Gumy z 8297 mi přijdou moc velké, prokluzují a momentálně je nemám, mám jenom z Unimoga a po zkušenosti s Crawlerem je na trial použít nechci. Tahle kombinace je ideální, guma je dostatečně měkká a kopíruje dobře terén a myslím si že i vzhledově to vypadá dobře.

Plutoone

Díky za osvětu. Mně se právě toto řešení nelíbí. Vadí mi, že guma na disku nesedí v drážkách k tomu určených. Ale pokud se to líbí tobě, tak to je rozhodující.

PsychoWard666

Jo v tom máš pravdu, ale na disku drží i tak dobře a nedeformuje se. Po týdnu sedí pořád na původním disku dobře, ale stejně ty gumy mám navíc takže není proč je dávat z disku dolu

Kiko97

Autor tohto custom kolesa to chcel hlavne kvôli reálnejšej úzkej stope pre jeho perfektný Ural 4320.

Bery

Pěkná tatřička :) škoda, že jsou špatně vidět střeva. :-\ Už se těšim, až jí uvidim naživo.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

PsychoWard666

Díky, ono zespoda není skoro nic vidět tak je lepší ta fotka zboku. Jenom si myslím, že než bude trial tak jí několikrát rozeberu a předělám. Rád bych tam nějak dostal nápravové diferenciály.

Bery

Z vlastní zkušenosti vím, že při zachování uložení diferenciálů (tak jako v reálu) takřka není možné mít rozvor menší než 29st. I když, už je povolený tak si myslim, že to bude negativní pro přejezdový úhel. Já sám bych s tím do závodu asi nešel. lepší je udělat rejd 45°. Ale fungují bezproblémově.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

PsychoWard666

Tak já mam nápad na trochu jiný uložení a fungovalo taky dobře, měl sem ho původně pro poslední závod Trialu, ale na ten sem nemohl jet.

14miro14

Zaujímalo by ma, či sa nejako trvalo nedeformuje pneumatika keď ju dám na ten väčší ráf??

Fairytale

Citace od: 14miro14 kdy 27.01.2012, 09:34:14
Zaujímalo by ma, či sa nejako trvalo nedeformuje pneumatika keď ju dám na ten väčší ráf??
Citace od: PsychoWard666 kdy 24.01.2012, 16:12:20
Jo v tom máš pravdu, ale na disku drží i tak dobře a nedeformuje se. Po týdnu sedí pořád na původním disku dobře, ale stejně ty gumy mám navíc takže není proč je dávat z disku dolu

Stačí trochu číst.  Můj názor je takový ,kdyby jsi je tam nechal měsíc ,tak už tak dobře sedět nebudou.

Měch

Podle mého, byla otázka ohledně dalšíhou použití těchto pneumatik. Jestli se tímto neroztáhnou a nebudou na originál ráfku klouzat.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

PsychoWard666

Už je to víc než týden co je mám na velkém ráfku a po sundání pořád sedí dobře.

14miro14

Ďakujem, nemusím sa báť vyskúšať :)

PsychoWard666

Možná po delší době nějaká deformace bude, ale to ukáže až čas. Ale jak už sem psal, gumy mám navíc a jsou pouze pro trial, takže mi to nevadí. Ono možná spíš k deformaci dojde při sundavání, protože tam ty gumy drží opravdu dobře a jak je disk větší tak se musí pořádně zabrat aby se dali sundat.

PsychoWard666

Tak po několika pokusech jak vylepšit Tatru sem došel k závěru, že bude lepší jít jinou cestou.

Doufám, že tohle je už konečný truck pro závod, ale jak se znám tak ho ještě několikrát rozeberu. Inspirací mi byl "Mongo" truck z Fast five, hlavně co se týká kabiny.

Menší popis:

- 2M motory pro pohon

- 1M motor pro zatáčení

- pohon všech kol

- live nápravy

- diferenciály s uzávěrkou na obou nápravách

Více fotek zde: http://www.mocpages.com/moc.php/309998

PsychoWard666

Tak přidávám fotky nové verze Monga po pár úpravách, pro začátek menší popis:

- 2M motory pro pohon

- 1M motor pro zatáčení

- pneumaticky uzamykatelné diferenciály na obou nápravách

- vlastní osvětlení pomocí 4 LED diod

- hmotnost cca 1kg

Zároveň se chci zeptat Petera, jestli to vyhovuje všem pravidlům pro LTTT. Zejména mi jde o to jestli mohu použít tyhle kola a jestli nevadí to vlastní osvětlení pomocí LED diod. Přidávám pro jistotu i fotku předlohy.

více fotek zde: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.135459376583215.23764.117448171717669&type=1

Rastwo

Predlohu si si vybral paradnu, to by ma nenapadlo postavit (to je z rychlo a zbesilo 5 ze? :D). Inak auto vyzera fajn, mohol by si spravit video, nech vidime ako to jazdi :)

OT: Kokso teraz som si vzimol ze ja tie triangly pri kolesach davam opacne, a to sa divim preco su vsetky moje auta blbe :D
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

PsychoWard666

Díky, je to z rychle a zběsile 5. Ono to vzniklo náhodou, sem měl ten podvozek s live nápravama a koukal na to, že mi to něco připomíná. Tak sem na to pak udělal tu karoserii a trochu to poupravil a bylo hotovo. Video asi nebude, popravdě ani nestíhám to vzít ven a otestovat, takže uvidíme až na trialu. Hlavně mam problém s baterkama, mám nabíjecí energizer, ale hrozně rychle se vybíjej. Takže na závod koupím normální nenabíjecí a uvidíme jak to pojede. Ale celkově jede obstojně, hlavně díky diferenciálům.

Měch

Směl bych se zeptat na rozvor a rozchod?

PS: Mongo je z toho poznat na první pohled ;)  Sám jsem si chtěl podobné postavit na vysílačku.
Fotky

PsychoWard666

Rozvor je 27 studů, rozchod 25.

Tvoje verze na vysílačku určitě bude lepší, já sem teď hodně omezen kostkama, takže proto to vypadá tak jak to vypadá.

Měch

Ona i ta předloha vypadá tak jak vypadá  ;D ;D
Fotky

PsychoWard666

No to jo, za 200 000 $ by člověk čekal lepší vzhled  ;D

peter

Citace od: PsychoWard666 kdy 20.03.2012, 18:18:29Zároveň se chci zeptat Petera, jestli to vyhovuje všem pravidlům pro LTTT. Zejména mi jde o to jestli mohu použít tyhle kola a jestli nevadí to vlastní osvětlení pomocí LED diod.

Podle krátkého pohledu na tvém vozidle nevidím žádné prohřešky vůči pravidlům.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

PsychoWard666

Tak to jsem rád, tak to abych pomalu vyplnil přihlášku.  :)