(vlastní) Tatra 813 6x6 + podvalník

Založil Plutoone, 13.01.2012, 12:37:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
sice tady nedávno jedna 813 byla, ale měl jsem jí v plánu už delší dobu, proto jí sem přikládám.
2x Xl každý pro jednu stranu
1x M zatáčení
3X světla
funkční fake V12
polonápravy - bez posunu.
O víkendu bych chtěl ještě postavit na podvalník buldozer, ale uvidíme, jestli bude dostatek kostek.

domino69

Měch

Hlavně by to chtělo jako vždycky fotku podvozku  ;D.  Jinak je to fajn. Sám se teď potýkám s podobnou Tatrou ale ve verzi 8x8 ma výstavu do Boskovic.
Jen ten předek se mi zdá kapku moc přeplácaný...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 13.01.2012, 14:44:47
Hlavně by to chtělo jako vždycky fotku podvozku  ;D.  Jinak je to fajn. Sám se teď potýkám s podobnou Tatrou ale ve verzi 8x8 ma výstavu do Boskovic.
Jen ten předek se mi zdá kapku moc přeplácaný...
Díky, Specifikuj prosím kapku přeplásaný ???

Plutoone

Citace od: domino69 kdy 13.01.2012, 13:29:02
paráda chtělo by to video
Bude, až bude i buldozer, teda jestli bude ;D

Měch

Přeplácaný jsem myslel různé mezery v celistvosti kapoty: světla hodně vystupující, mezery mezi "sklem" a mříží chladiče, ty červené nesmysly a nějak mi tam nesedí ta černá - líbil by se mi předek čistě žlutý s mezerami místo plates. Když už plates tak aby nerušily:

ale zkus napřed oddělat ty červené věci. Pak už to bude v pohodě.

Ale ber to prosímtě s rezervou. Tatrovku jsem ještě nestavěl a jsem zvědavý jak si s tím samým poradím já.
Fotky

kalahare

Plutoone

Citace od: kalahare kdy 13.01.2012, 16:55:05
Ty tykadla dle mého oka k T813 docela sedí ;)

http://data3.primeportal.net/trucks/jan_rosecky/tatra_813_6x6_heavy_hauage_tractor/images/tatra_813_6x6_heavy_hauage_tractor_4_of_7.jpg
Přesně tak. tykadla tatra mít musí.
Pro malého měcha: Ta fotka co přikládáš je tvé Tatry? Snad ne, jak píšeš, že si jí nestavěl. Protože ta na fotce jehrozná :P
Mezera mezi sklem a chladičem je. Je to necelý stud, takže se tam nic nevejde. Světla jsou v úrovni chladiče. jsou utopená v nárazníku jako u originálu s tím rozdílem, že já mám 4 a originál 2. Ideál by byla kombinace oranžové s bílým chladičem. Bohužel takové kostky nemám. Zvolil jsem tedy tuto barevnou kombinaci. Myslím, že čistě žluté by to zaniklo.

Měch

Citace od: Plutoone kdy 13.01.2012, 17:15:15
Pro malého měcha: Ta fotka co přikládáš je tvé Tatry?

Bohužel, tohle je jen inspirace, hlavně podvozek máme skoro stejný (a to jsem ji do včerejška neviděl - holt nás napadla stejná věc)
Fotky

Plutoone

Citace od: Bery kdy 13.01.2012, 18:13:59
Proč se ti to líbí proboha? ???  ::)
Kiko 97 asi porovnává moji Tatru se svým Volvem http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=27620.0 Které je konstrukčně na úplně jiném levelu. Doufám, že se tomu taky jednou alespoň přiblížím.

Kiko97

Priznávam, že veľa kritizujem a veľa toho nepostavím. Ja toho veľa plánujem a nič nepostavím v čom mi trochu bráni zbierka.

Blade

Moc často sem nechodím, ale myslím, že je to pěkná souprava a když tu čtu reakce některých lidí, tak mi zůstává rozum stát. Asi bych si osobně nedovolil do někoho rýpat a dát sem tak ,,úúžasný" výtvor jako někteří. Takže Plutoone klobouk dolů v tom jak to tu zásobuješ podle mého povedenými výtvory.

Rastwo

vyzera super a tesim sa na video  :) inac, asi je to blba otazka ale naco je ta cierna vec v predu? To pod kabinou
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Blade

No když mrkneš na odkaz výše tak zjistíš že je to přední závěs  :)

kalahare

Citace od: Rastwo kdy 13.01.2012, 18:56:18
inac, asi je to blba otazka ale naco je ta cierna vec v predu? To pod kabinou

Je to závěs na tlačení soupravy. Opravdu velké soupravy se přepravovaly v tandemu, jedna 813tka tahala, druhá 813 tlačila.

http://www.oblibene.biz/userdata/shopimg/kvh-destne/Image/T813%201.jpg
http://www.misak415.wz.cz/Snimek%20192.jpg

Jinak model od Plutoone se mi líbí právě v detailech masky, plno modelů na brickshelfu má plochou masku i nárazník, a přitom to jsou pro tatrováky zásadní detaily. Jen ten typ pneumatik mi trošku nesedí, možná by to chtělo pneu ve stylu Unimoga ze setu 8810. Těším se na video i na buldozer ;)

Plutoone

Kola z unimoga by byly super, ale je mi líto peněz. Hlavně bych jich potřeboval alespoň 6 a to je velká investice.

kalahare

Citace od: Plutoone kdy 13.01.2012, 19:43:03
Kola z unimoga by byly super, ale je mi líto peněz. Hlavně bych jich potřeboval alespoň 6 a to je velká investice.

Vím, taky mám jen 4 kousky a čekám na cenovou oblevu. Zeptám se na ten podvalník, zda jsou nájezdy na ruku nebo je v plánu nějaký mechanismus. Dokážu si představit spouštění přes pneumatické písty a pumpu mít na tatře, když už máš na oko vzduchové rozvody na oji.

Plutoone

Podvalník jsem se snažil udělat též autentický. Jedná se o typ P32, u kterého se nájezdy sklápěly ručně. Proto zde není žádný mechanismus.

Billy Bob Bean

Plutoone: Jak od kol (těhlic) vedou ty linky a ztrácí se v podvozku, na co to máš napojený? Prosím co tam máš za dílek.

Plutoone

Jestli myslíme to samé, tak to jsou táhla zatáčení.

dwo

Pěkná stavba Tatry, mě se líbí.

Citace od: Plutoone kdy 13.01.2012, 19:43:03

Koupil jsem jich postupně 12 do zásoby a nejlevnější nebyly to je fakt. Chtěl bych postavit něco "silničního" ve stylu 8258, akorát se teď rozmýšlím jestli 8x8 nebo 8x4 a jaké zvolit typy náprav. Offroad variantu jsem opustil, jelikož jsem nedosáhl při velkém zatížení potřebné pevnosti.

hadato

Vypadá to docela k světu. Ale offroad vlastnosti to noc nemá, co? Na podvozku se mi nelíbí ty 12z ozubená kola. Většinou nevydrží krouťák ani od XL, natož, když to zpřevoduješ do pomala, jak to tam máš. Na podvalníku se mi nelíbí způsob připojení, myslím tím oje, které toho asi noc nevydrží, vzhledem k tomu, že to je jenom Technic Angle Connector na ose nasunutý. Ale jinak to vypadá fajn, hlavně dohromady jakou souprava.

Plutoone

Díky, Offroad vlastnosti to asi mít moc nebude. Není to trial truck ;D Ale práh asi 2cm vysoký to přejede i s podvalníkem.
12z zatím drží. Jedinej model u kterého mi kdy praskly byl pásový jonh deere.
Jelikož jsou Angle Connectory v úhlech tak drží překvapivě dobře. Bez problémů to spojení vydrží i při naloženém buldozeru.

Plutoone

peter

Se svým příspěvkem, jsem čekal až na video a musím říct, že se vyplatilo. Neskutečně parádní model! V podstatně nemám žádnou výtku a jsem z tvého modelu opravdu nadšený. Hned je poznat o které auto jde a osobně si myslím, že to je jedna z nejvydařenějších LEGO Tatrovek!
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Bery

Designem je opravdu parádní, ale škoda toho podvozku. Jinak jezdí suprově, plus zvolená hudba taky super.  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Viliam6666

Parádne video , teraz ma ta tatrovka ešte viac dostala ako na fotkách
Milujem LEGO TECHNIC

Plutoone

Díky, jsem rád, že se líbí. S rozvodem z jedné hřídele nemám vůbec zkušenosti. 2 hřídele jsem použil po druhé v životě. Takže na polonápravy nejsem žádnej odborník. Souprava má hrubým odhadem 4kg. Hlavní účel byl, aby se to vůbec uvezlo. Video není zrychlené, takže se to myslím docela povedlo.  8) Na příště postavím něco menšího ;D

grohl

Ve videu je mnohem hezčí než na fotkách. Díky za výborné ztvárnění mého oblíbeného modelu Tatry.

dwo

Měl bych dotaz ohledně přední nápravy na místní guru. Stavím něco velmi podobného, tj. dvě hnací osy, na každou stranu auta jedna, rozchod stejný, ale s velkými koly z Unimoga. Zasekl jsem se u zatáčení, jelikož při co největším poloměru zatáčení v kombinaci s pohybem poloosy při pružení potřebuji, aby bylo středové uchycení linků zespodu na kloubech. Nedaří se mi ovšem sestavit natolik pevnou kontrukci, jelikož vzdálenost musí být až za osou kola. Víc napoví foto. Jo a neberte to prosím jako finální konstrukci, tohle je narychlo seskládané, abych znal rozměry prvků a zda-li se to tak dá vůbec postavit. A ty ozubená kola tam jsou zkusmo právě z důvodu, že osa zatáčení vadí linkům od zatačení. Díky za názory.

EDIT: změnil jsem měřítko kol z T813 na T815.