Přední náprava 8081

Založil zana5, 01.02.2012, 11:39:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

zana5

Zdravím Vás,

už pár dní se snažím přijít na to, jak udělat "lepší" přední nápravu na 8081. Ta má strašně malý poloměr otáčení (cca 30°). V příloze zasílám fotky, kdyby někdo nevěděl jak to vypadá.
Nenašel jsem způsob jak to udělat. Proto bych Vás, zkušenější stavitele, rád požádal o pomoc. Byl bych vděčný za radu, nebo fotku přední nápravy, která by se zde hodila.

Jde mi o to, aby náprava byla odpružená (nemusí být přesně takto odpružená, ale prostě odpružená) a s pořádným poloměrem otáčení. Teď má odhadem stěží 30°. A měla by být široká jako tato, aby se na auto hodila. Omezují to ty černé držáky kol. Ani nevím jestli je možné legem něco takového nahradit ?

Předem Vám děkuji za rady.

grohl

S tím mini hřebenem a kulovými čepy v nápravách to lépe nepůjde. Buď můžeš zkusit vlastní kostrukci z tenkých liftarmů nebo použít originální ramena náprav, jenže tím se ti model zase zbytečně rozšíří.

zana5

Přesně tak, je tam problém s tím rozšířením. Nevím, čím vhodně nahradit Gear Rack 1 x 2 with Ball Joints  aby to sedělo.

Zkoušel jsem s těmi liframy ale nemůžu to prostě doskládat. on už je vlastně problém s tím dílkem Gear Rack 1 x 2 with Ball Joints je moc krátký si myslím. Pokoušel jsem se to nahradit Black Technic, Gear Rack 1 x 7 with Axle and Pin Holes  ale ten je moc dlouhy.

sry za ty přesné názvy ale hantýrku ještě neovládám :D

grohl

Já taky ne a takhle aspoň nedochází k nedorozuměním. Máš asi jen dvě možnosti:
1) překousnout mizerný rejd
2) udělat neodpruženou nápravu s větším rejdem.

Měch

Nebo taky posunout zadní kola blíž k předním. Pokud teda stavíš vlastní model. Co já dělal 8081 na dálkové, tak žádný problém. I auto co mám do Boskovic s tímhle odpružením nemá problém se otočit.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Plutoone

Já si taky myslím, že na IR je rejd naprosto dostačující.