(vlastní) Domky různé architektury

Založil blackrabbit, 29.01.2012, 14:55:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

blackrabbit

Konečně jsem se dostal k budování vlastní ulice a vůbec tématu town. Zaměřil jsem se na podobu modulárních domů, ovšem v menším měřítku. V následujícím vlákně bych rád prezentoval domky různých stylů. První dům by měl pocházet z Anglie.

Colonel32

Na první pohled docela dobrý, ale na druhý mi nesedí uchycení toho okapu.

MÍLA

já bych to normálně viděl na tenhle dílek ale nesedí mi u něj ta barva, takže okap asi uchycený není.

Colonel32

Nerozumíme si. Že okap by měl být přesah přes střechu tak, aby se ta trubka k domu spíš vracela, než odkláněla.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Dachkasten3.jpg

hobby

Když už tam ten okap děláš, tak jej opravdu přetáhni před fasádu - lépe půjde k němu okapová roura, kdy už tam je (nemusela by být vůbec). A jestli chceš názor, pak sklepní okna nemohou být širší než obytná, je třeba je zúžit na stejnou šířku. A to prostřední okno v patře udělej stejné jako ty dvě, nebo aspoň stejně vysoké. Proč je nižší?

nerow

Dobré si uvědomit, že okap je pouze okraj střechy a může být opatřen žlabem. Respektive tím, čemu většina říká okap.

blackrabbit

Po delší odmlce se opět hlásím s něčím novým. Už půl roku se mi práší na "půdorysy" mé plánované vesničky (něco ve stylu Derfela). Doufal jsem, že stihnu   letošní výstavu, ale bohužel mám na stavění málo času - škola atd. Přes Vánoce bych rád dokončil dva domky. Zatím posílám menší ochutnávku.  >:D  Ten DkOrange baráček nejspíše prodloužím a vznikne z něho venkovské nádraží.

Colonel32