(Vlastní) AWD Odtahovka

Založil TomB, 02.01.2012, 14:40:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Zdravím všechny,
stručně a jasně :) :
Jedná se o model odtahovky, šířka i s koly je asi 18 nebo 19 studů.
Pohon obstarávají dva medium motory (každý na jednu nápravu) a zatáčení jedním medium motorem. Nápravy mají diferenciál (nový 3 studový), zadní náprava je kyvná. Zatáčení je přes dynamo, kdy z klasického 9v motorku (toho co byl dodávaný k RCX) jde proud do medium motoru na autě. Auto disponuje jeřábem, výška jeřábu se pomocí linear actuatoru nadstavovat kolečkem na střeše budky (tam kde mají oficiální sety zatáčení). Model má i tažné zařízení, vozík, otevíratelné dveře, odklopitelnou kapotu, a spoustu dalších blbinek :). Jeřáb se dá sundat. Snažil jsem se udělat co nejkompaktnější vozítko, zároveň pro mé blbnutí :). Na voze chybí IR (jak už patrno z dynama), pohon je řešen přes 372 studové kabely (nejdelší kabely vůbec).

+ AWD
+ Absence IR => nevypadává signál
+ Zatáčení na dynamo => krásně citlivé. Tenhle způsob se mi perfektně osvědčil na 1. Závodě LTR (tuším rok 2009)
+ Auto je poměrně bytelné, svižné.
+ Nízká hmotnost (cca. 650gr.)
+ Nízký poloměr otáčení (cca. 20 cm)

- Díky pouze zadní kyvné nápravě sebou auto při větších překážkách nepěkně škubá.
- Nepěkný čumák
- Medium motory bohužel nedodávají potřebný krouticí moment, takže už při 40% stoupání auto nejede (ale co jsem se divil, s plně naloženým vozíkem a korbou (celkem 3 pomeranče a jedna madarinka) bez větších problémů přejede práh)

Tak a kritizujte :) Su zvědavej jak moc jsem se za kratší/delší odmlku vyhodil z rytmu. Jo a kamenovat za ty gumičky na přední nápravě mě klidně můžete ;).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Viliam6666

veľmi pekná malá odťahovka ,myslím ,že na vyblbnutie to úplne stačí , páči sa mi na nej dizajn zadnej časti odťahovky
hodnotím 8/10. ;D
Milujem LEGO TECHNIC