Nový RC prvek pro Android

Založil PetrBrick, 26.11.2011, 17:27:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PetrBrick

Ahoj všichni
díky doporučení některých kolegů jsem se rozhodnul vyvěsit zde nabídku:
Mám za úkol dávat testovat spotřební elektroniku-prototypy běžným uživatelům do domácnosti. Nedávno se mi dostala do rukou zajímavá elektronika, kterou jsem plně přizpůsobil pro PF......... Ostatní informace naši účastníci testování již mají.

Woyta

No me by to zajimalo.
Pres tyden makam v MB. Je to dostatecne blizko? :)
Hadam, ze SW dozna nejakeho vyvoje aby se dalo programovat.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Moon

Takže jestli jsem to správně pochopil, je to krabička, s napájením 9V, vstupem z BT, 8mi výstupy (9V) a PF konektory jsi si dodělal sám? A poslední dotaz, je to pouze pro Android platformu nebo i pro jinou?
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Woyta

Spis mysli konektroy jako ma NXT.

MeNadruhou

Já nad něčím podobným přemýšlel. (chtel jsem pořídit NXTa pomocí něj to řešit)
Tipuju, že zdarma je to jen zápujčka na nějaký čas.
na kolik taková sranda pak přijde? teda jestli tuhle info máš k dispozici a smíš ji sdělit.

Pár technických otázek -
Co je srdcem této jednotky?
že jsi ji přizpůsobil, tzn upravil kabeláž? nebo něco víc?
Má to proudová omezení na výstupech?
hádám, že to je modrozubový přenos, - a píšeš že soft je jen pro android. Ten software je uzavřený, nebo by byla možnost si jej nějakým způsobem modifikovat, či vytvořit si alternativní? Případně bude časem vytvořena jeho konverze pro PC, symbian nebo windows?
V čem je to naprogramováno?  v javě?
Poslední otázka, PF umí i komunikaci, mí to jen ovládat, nebo je možnost obousměrného provozu?

edit (doplněno a opraveny chyby):
Určitě bych měl zájem něco takového si i jen vyzkoušet.  Hádám že se pak píše taky nějaké hodnocení.

Citace od: Woyta kdy 26.11.2011, 22:38:22
No me by to zajimalo.
Bylo by fajn, kdyby se některé regulované výstupy dali spřáhnout třeba s polohovým čidlem telefonu a podobně.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Jamesek

Pokud nabídka platí, měl bych trochu čas i chuť to pořádně otestovat. Motorů a jiných PF prvků mám doma dost, android s BT taky .. :) Každý den projíždím skoro celý sever prahy, takže jsem schopný to vyzvednout kdekoliv .. :)

PetrBrick

Zdravím všechny
pokud by ještě někdo měl o testování zájem ať napíše  ;)

Jamesek

Citace od: PetrBrick kdy 01.12.2011, 20:56:25
Zdravím všechny
To je tak málo zájemců? .. :)

merlog

Ahoj,
máš k tomu nějaký komunikační protokol? Pokud by byl, mohl bych testnout ovládání přes PC, případně Symbian (python).

Merlog.

PetrBrick

Citace od: Jamesek kdy 02.12.2011, 09:32:48
Citace od: PetrBrick kdy 01.12.2011, 20:56:25
Zdravím všechny
To je tak málo zájemců? .. :)
Ahoj Jamesek
zájemců je ZATÍM dostatek a skutečně musím vybírat. Jde o to, že naši vývojáři připustí jen určité zásahy a zkoumaní našeho systému a tak se obávám, že někteří AFOLové nebudou mít nakonec o jádro až zas takový zájem, toto musím individuálně probrat s každým z vás.

p.s. snažím se najít kompromis  ;)

PetrBrick

Citace od: MeNadruhou kdy 27.11.2011, 13:26:49
Já nad něčím podobným přemýšlel. (chtel jsem pořídit NXTa pomocí něj to řešit)
Tipuju, že zdarma je to jen zápujčka na nějaký čas.
na kolik taková sranda pak přijde? teda jestli tuhle info máš k dispozici a smíš ji sdělit.

Pár technických otázek -
Co je srdcem této jednotky?
že jsi ji přizpůsobil, tzn upravil kabeláž? nebo něco víc?
Má to proudová omezení na výstupech?
hádám, že to je modrozubový přenos, - a píšeš že soft je jen pro android. Ten software je uzavřený, nebo by byla možnost si jej nějakým způsobem modifikovat, či vytvořit si alternativní? Případně bude časem vytvořena jeho konverze pro PC, symbian nebo windows?
V čem je to naprogramováno?  v javě?
Poslední otázka, PF umí i komunikaci, mí to jen ovládat, nebo je možnost obousměrného provozu?

edit (doplněno a opraveny chyby):
Určitě bych měl zájem něco takového si i jen vyzkoušet.  Hádám že se pak píše taky nějaké hodnocení.

Citace od: Woyta kdy 26.11.2011, 22:38:22
No me by to zajimalo.
Bylo by fajn, kdyby se některé regulované výstupy dali spřáhnout třeba s polohovým čidlem telefonu a podobně.

Zdravím všechny naše budoucí testovatele a AFOLy
"Veřejně" zde mohu odpovědět jen na některé otázky od MeNadruhou:

Úprava kabeláže? Ano. Budou pro vás vyrobeny speciální konektory viz foto.
Má to proudová omezení na výstupech? Ano cca 1A.
Je to technologie Bluetooth? Ano.
Dočkáme se konverze pro Symbian, Windows......? V principu se počítá s dalším programováním na jiné platformy  ;)

PetrBrick

Woyta

1A je docela malo a to i pro lego.
Cekal jsem teda silnejsi vystupy.
Na 12v to umi taky pracovat?

eNTy

Citace od: Woyta kdy 03.12.2011, 20:02:40
1A je docela malo a to i pro lego.
Cekal jsem teda silnejsi vystupy.
Na 12v to umi taky pracovat?

1A na výstup je pro Lego (i jinak) dost. Pro větší produdy už bys měl problém s baterkou a chtělo by to nějaký ESC. IMHO nesmysl, 1A je dost.

Woyta

Primarni urceni je nekde jinde nez pro lego. Osobne bych spise cekal 12v a vetsi proudy. Napriklad pro osvetleni pomoci LED pasku. Tam je treba tech 1A malo.
Je mozne, ze baterka bude mit problem utahnout velky odber ale pri jinem napajeni bych v tom nevidel problem. Tohle vse by ale mela bez problemu poresit pajka a hrstka soucastek. :)

merlog

Vždycky se může použít oddělené napájení např. pomocí relé.
Pokud pominu LEGO aplikace, přijde mi toto zařízení jako slušný základ pro inteligentní domácnost. M

Woyta

No relatkem prijdes o dost vlastnosti.

FilipS

Tak tohle je opravdu výborná vychytávka, nejen pro lego využití.
CitaceNapriklad pro osvetleni pomoci LED pasku. Tam je treba tech 1A malo.
Standardní LED pásky žerou 0.4 A/m . Takže i pro tenhle účel je 1A dostačující.

Woyta

Pokud nechces ovladat delsi kousek. Kamarad ma v kuchyni napriklad 3,5m dlouhy pas.

merlog

CitaceNo relatkem prijdes o dost vlastnosti.
To byl příklad. Na sepnutí el. topení je relé docela vhodné (myslím, že LEGO nebude primární určení tohoto zařízení).
Klidně se může použít oddělení přes optočleny nebo tranzistorové relé. Tím se nevýhody mechanického relátka trochu zmenší.

MeNadruhou

je prvek na následujícím obrázku nějak příbuzný?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Moon

Neřekl bych, jelijož jádro je založeno na principu bluetooth (rádiové vlny), a na obrázku je k telefonu pripojen infra vysílač, který dává příkazy standartnímu lego recieveru.Ale taky by mě zajímalo, jestli to není nějaká předchozí verze jádra.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

votrelec

Ako to moze byt "predchadzajuca verzia jadra", ked tam ziadne "jadro" nemas. Mobil mas priamo pripojeny cez infra na lego IR receiver.

PetrBrick

Zdravím
MeNadruhou toto je jádru příbuzné jen myšlenkou: Ovladačem, programovacím médiem a mozkem RC prvku je nadupaný comp, který si každý nosí v kapse, tj. tvůj smartphone.

Předchozí verze jádra tento IR systém rozhodně není. Ikdyž je to velice zajímavá myšlenka HW a SW outsource(ingu). Odkud máš tento zdroj?

My jsem dříve uvažovlali o následujících komunik. technologiích:
klasické rádio (nutnost koupi ovladače, nepraktičnost), IR (nutnost ovladače, nepraktičnost), ZigBee rádio (vlastně Bluetooth) a Bluetooth, který vyhrál. ;)

MeNadruhou

Toto se objevilo na brickshelfu viz zde

votrelec

Inak to "jadro" je zatial developerska verzia? Lebo ak to dotiahnete do finalneho produktu, bolo by dobre aby to bolo o dost mensie, respektivne kludne nech to je aj taketo velke, ale s tym, ze to uz nebude potrebovat battery box, ale baterie budu v tom samotnom "jadre".