7049 Alien Striker

Založil Luky1987, 24.10.2011, 09:01:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2011
Počet dílů: 34
Počet minifigů: 2
Cena: Dárek od kolegů, jinak okolo 102Kč v Mořelega

Dojmy před koupí

Dostal jsem od kolegů z práce k nedávným narozeninám tyto čtyři setíky, které mi udělali velkou radost, jelikož jsem plánoval jejich koupi kvůli modrým vojákům.

Obsah balení a vlastní stavba

Mini krabička obsahuje jeden sáček, kde je zvlášť zabalená hlava emzáka. Návod je přehnutý napůl. Dílků není ani jedna hrst, ale to není chyba.
Prostě je to malinký set. Stavba je velmi rychlá, za deset minut volným tempem jsem sestavil všechny čtyři sety. Není kde udělat chybu.
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=7049-1

Hratelnost

Pro děti dobré, mě osobně se set mimo modrého minifiga nelíbí (barvy, design emzáka), ale hrát se s tím asi dá ;)

Závěr

Vzhledem k ceně super koupě, modrý minifig se prodává na českém BL za 108Kč, emzák za 126Kč a i v malém počtu dílků je pár zajímavých.
Do budoucna jich ještě určitě pár zakoupím, kvůli plánované miniarmádě >:D

Icewalker

Kontrukce tohoto setu se mi celkem líbí, není to jen tak pár naskládaných součástek, jako tomu u takových malých občas bývá. Sám jsem si přivezl 2 z dovolené v Bosně (kde mají v oficiální distribuci pár těch sérií, co my ne; nicméně Lego tam je celkem asi o 10-20% dražší).
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Ivansliz

Je to sice takový ten "dnešní" "moderní" typ lega, ale mě se to člověče líbí. Když je to vidět, takhle v tomto počtu vedle sebe, tak bys mohl pomaličku vytvářet něco ve stylu MTRON BASE.  ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

SpCasPi000

M-Tron base v ohrození, mimoni útočia!
Dúfam zasiahne poriadne veľká modrá armáda!!
Lebo moji M-Troni tiež pracujú na stavbe základne, tak by som bol nerád keby ich niekto rušil!!!

Kurnik, ako môže stáť niekde jeden fig toľko čo celý set ?????
Asi budeš musieť nakúpiť v zahraničí, napr. trochu na východ  ;D

Proti tomuto setíku nemám nič keď na chviľu vypnem mozog (uznávam Space od začiatku len po Spyrius), toto je skôr City ako Space, ale dizajnovo je pekný, i keď neviem koľko detí to zaujme, čo som pri regáloch s Legom ešte som nevidel jedno decko aby okrem tých rôznych príšer typu Bionicle a Ninjaga a občas City čo len pozrelo na niečo iné (úplne vážne, a to tam niekedy strávim desiatky minút a je mi zle z toho ako tam škriekajú že chcú tie najväčšie blbosti).

P4tr1cius

Deti sú deti. Aj keď sa deťom páčia väčšinou pre nás nepochopiteľné druhy LEGA, aj to má svoju výhodu. Aspoň má firma LEGO dostatok financií aj na výrobu vecí, ktoré sa zas pácia nám, dospelím. Mne sa ale najviac na ďeťoch, v súvislosti s hraním, páči tá ich bezhraničná fantázia. Toto je ich najväčší dar.
Možno by bolo najlepšie keby sa deťom páčilo presne to čo nám, len neviem či by tento svet nebol už potom veľmi smutný a málo pestrý. Asi by aj bol.

A najprv som aj ja nadával napr. na NINJAGO, ale s odtupom času sa nato pozerám úplne inak. Dokonca plánujem si zakúpiť svoj prvý NINJAGO set,  ;D, tú novú loď, či čo to vlastne je.  ;D

P4tr1cius

A najväčšia sranda je, že nám sa NINJAGO nepáči preto, že jeho podstata tkvie v "spojení nespojiteľného" (LEGO bez zmyslu).
A deti vidia práve v "spojení nespojiteľného" práve najväčšiu výhodu. A preto ho majú najradšej.

Život je proste krásny.

SpCasPi000

U mňa väčšina nových setov plní rovnakú funkciu ako Creatory - na diely, a bude tomu tak aj v prípade setíku 7049, jeden si ale tradične odložím na pamiatku keď bude výraznejšie zľavnený, aby som si mohol hocikedy v budúcnosti na vlastné oči pozrieť čo TLC povystrájala v minulosti.
A k tým deťom - do roku 1992 žiadne príšery (okrem duchov v Castle) nepamatám, a preto sa nám to veľmi páčilo a keď nastúpili draci a iné blbosti tak sme boli veľmi sklamaní. Skrátka fantázia a Sci-Fi áno, ale nie až tak brutálne ako teraz. Boli sme úplne iná generácia, ale súhlasím že nech sa robia témy a sety aké chcú, veď Afolom ide aj tak skôr o diely a je jedno z čoho pochádzajú, hlavne aby to bolo v čo najväčších zľavách alebo potom z BL  ;D

xjankox

Zaujímavé na nových space setoch je to, že sú tak trocha popretkávané ( logo Blactron v SPIII ), v tejto sérii som si zas všimol siluetu lode alienov z Mars Mission na jednom z tanierov.
Spaceu sa takdá robiť nejaký ucelený príbeh, alebo zaujímavo si definovať rasy.  Osobne by som privítal však návrat k sériám, ktoré by boli nejaké rasy, ako to bolo niekedy.
K tomuto setu, je určite fajn na doplnenie minifigs. Ešte som ho nerozbalil, ale určite prikúpim týchto malćh setov viac, ak bude raz miesto na seriózne vystavenie, iste vhodne doplnia kolorit Alien Conquest prostredia. Škoda, že nevynde nejaký space  figs set, celkom by som uvítal nejaký set s figmi od Mars Mission, cez SP3 až po AC .
Ďakujem

SpCasPi000

Vďaka cyborgovi z 3. série collectables s logom Blacktronov si idem urobiť custom Blactron III figov ako náhradu za príšery z SPIII, použijem určite torzá a prilby, zvyšok doplním z BL nejako, no ako by som využil týchto AC figov ma nenapadlo, jedine že vymyslím čo by mohla byť skratka ADU vrámci mojich 10 rás od Futuronu po Spyrius + SP3+BT3.

Ivansliz

Citace od: SpCasPi000 kdy 27.10.2011, 09:08:52
U mňa väčšina nových setov plní rovnakú funkciu ako Creatory - na diely, ...

Heh, to já sem ani nemůžu takové věci psát.

Když jsem doma řekl, že např. Tower Bridge je dobrý na díly (či-li půjde brzo rozebrat), tak mámu skoro "kleplo"...  ;D TB tedy doteď stojí... Ale takovéto malé sety jako Alien Striker se dají naštěstí rychle "utopit".  >:D

We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

P4tr1cius

Ešte som ani zďaleka nedospel k úrovni "kupujem sety iba kvôli dielikom".
Ale týchto ALIEN, by som hádam nekúpil ani kvôli tým dielikom. Nemám síce v LEGU prejdený celý SPACE, ale títo ALIEN sa mi zdajú ako úplne to najhoršie.

Systematik

Citace od: SpCasPi000 kdy 28.10.2011, 12:04:14
Vďaka cyborgovi z 1. série collectables ...
Myslíš toho ze série 3.,
který je naštěstí lehce nahmatatelný díky své pajdavé noze,
kterou má jako jediná figurka z téhle série? :D

SpCasPi000

Áno z tretej (opravené), to je pre mňa spolu s vikingom zo 4. a forestmanom z 1. to najužitočnejšie.
Využitie AC figov stále v nedohľadne. Ale to nevadí, Classic Space ma zamestnáva na 99%.

Thrawn

Citace od: SpCasPi000 kdy 28.10.2011, 12:04:14
Vďaka cyborgovi z 3. série collectables s logom Blacktronov si idem urobiť custom Blactron III figov ako náhradu za príšery z SPIII, použijem určite torzá a prilby, zvyšok doplním z BL nejako, no ako by som využil týchto AC figov ma nenapadlo, jedine že vymyslím čo by mohla byť skratka ADU vrámci mojich 10 rás od Futuronu po Spyrius + SP3+BT3.

Např. takto?  ;D

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=31545.msg140835#msg140835
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

SpCasPi000

Podobne, a to celé len kvôli tomu že vymysleli SP3 (tí prví z 2009 sa mi nepáčia, ale tých z 2010 s helmami s priesvitno-červenými sklíčkami je škoda nevyužiť). No a kde je SP3, musí byť BT3, inak si to neviem predstaviť a som naštvaný na TLC že premárnili šancu. Tie príšery z SP3 si mali ušetriť tu do AC radšej.

Thrawn

To je fakt, ale je vidět, že v Legu na Blacktrony pořád někdo myslí, a to je moc dobře. Díky němu se může rod dál rozšiřovat.

Jinak ty z roku 2009 se mi líbí moc, kvůli jejich odkazu na původní Blacktrony I a (logem) i na BII.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.