LEGO Technic 4,5V interface

Založil mind storm, 09.10.2011, 10:03:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mind storm

Ahojte,
prosím, má niekto skúsenosť s LEGO Interface 9750, alebo LEGO Interface 1093?

EDIT: ešte potrebujem návod k setu 1038 v pdf.

honzicek22

Zkušenost mám. Je sice z roku +- 1995, ale možná Ti to pomůže. Jedná se o interface, který se připojoval plochým kabelem - je na jedné fotce na bricklinku - do počítače. Tehdy bombastického PC XT nebo AT. Dodávaný software byl myslím psaný na rozlišení CGA, ale byl nepoužitelný  :-[ Daleko lepší byla "podpora" do turbo pascalu, se kterou se dal zkompilovat unit a pak už byla celkem zábava. Dokonce jsem měl naprogramovaný vlastní "výukový" program -  v té době jsem učil na jedné škole a měli jsme k dispozici 6 takových stavebnic. Jediným limitem byla tehdy délka kabelů. Naštěstí byly šroubovací konektory a zvonkový drát stál pár kaček. Senzory byly co si pamatuji dotykové a pak optický, který se speciálním kolečkem umožňoval měřit ujetou vzdálenost.
Nedávno jsem ten interface viděl někde na aukci, ale bez karty do PC. A taky kde vzít dneska funkční ISA slot.

Woyta

No ISA jeste neni problem. mam tu jedno PC na klasicke hry a ve skriny jeste dalsi dve zakladni desky. :)

A predpokladam, ze by se dala udelat nahrada karty do USB.

http://www.isodomos.com/Lego-Sets/1093.html
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

honzicek22

Taky vím o  jednom PC s scannerem co je připojený přes ISA.  Nicméně to beru jako "raritu".  Nahradit většinou lze cokoliv, ale otázka za jakou cenu. Samozřejmě by se pak dalo uvažovat o použití v něčem sofistikovanějším než je turbo pascal.