Kolegovia

Založil supermachina, 22.11.2010, 18:25:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Ahojte,
Chcem sa informovať, aké máte zamestnanie a čo hovoria kolegovia ked sa dozvedia, že máte koníček lego. Lebo ja som vedúci výroby a dnes sa jedna operatorka dozvedela o mojom koníčku a pozerala sa na mňa so súcitom akoby mi niekto zomrel..nebolo to nič príjemné. Až som sa zacal hanbiť:-*

Anatyt

V mojom okolí sú reakcie rôzne. Jedni to berú v pohode, iným už nikdy nevysvetlím, že nie som infantil. ;D

xjankox

Ja maľujem lampy s jedným živnostníkom a keď mi vypláca peniaze, niekedy mi dá viac a povie, že to mám bonus na Lego :D
Ďakujem

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: petovlk kdy 22.11.2010, 18:25:04
... dnes sa jedna operatorka dozvedela o mojom koníčku a pozerala sa na mňa so súcitom akoby mi niekto zomrel...
Viaceri na to pozeraju podobne, ale zrazu sa aj objavili taki, ktori sami maju nejake sety a obcas sa pridu pochvalit napr. Technic setom z 80tych rokov, pozriet ci nemam nieco na predaj alebo sa spytat na obchody.
A aby bola rovnovaha vesmiru zachovana, tak ja sa rovnako sucitne a nechapavo pozeram na ludi, ktori vrazia napr. do kuchynskej linky sumu za ktoru sa da kupit auto...  ;D

Ondra

Závisí také na tom jak to bylo podáno  >:D .Je rozdíl říct "hraju si s legem" nebo "rád si stavím z lega(Popřípadě rád sbírám lego)" a říct "Ve volném čase rád dělám věrné repliky pomocí stavebnice lego" nebo "zajímám se o sbírání věcí spjatých s historií firmy lego".

V druhém případě na vás nemůže nikdo pohlížet jako na pošuka a většinou se začne vyptávat co to obnáší  ;D.

A jako hlavní pravidlo, které člověk získá ze zkušeností, bych doporučil neříkát vše kdejaké osobě.Stačí když to ví nejbližší rodina a pár velmi dobrých přátel, ostatním to může být jedno a zejména těm, kteří nevidí za roh a hned se smějí myšlence věnovat se legu.

otaznik

Zatím nemám zkušenosti s žádnou negativní reakcí, naopak lidé se mě na LEGO, a mou sbírku, ptají.

Vaz2112

Já jsem se také s žádnou negativní reakcí nesetkal. Spíše naopak, kdo k nám domů příjde tak mou sbírku chce spatřit. :-*

5o

Veru, závisí aj od podania tejto informácie, ale aj od IQ tohto okolia. Ja mám koníčkov viac, takže by sa dalo povedať, že Lego je tam v podstate schované. Ale nie je a ak mám čas a chuť, tak sa mu venujem.
S tými, čo to berú v pohode, sa dá o Legu aj rozumne porozprávať a občas majú aj deti, ktoré sa s ním tiež hrajú. U nás AFOL-ov je to trochu iné, ale asi každý sa poteší zaujímavým informáciám. O to viac to teší mňa, keď ma niekto odsudzuje za detinské skladanie, ale po dôležitej informácii už prehodnocuje svoje správanie.
Ja si z toho nič nerobím, nech si myslí kto chce čo chce. Ľudia sme všelijaký a každý má svoje záľuby.
Preto lebo Lego...

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 22.11.2010, 19:03:38
Zatím nemám zkušenosti s žádnou negativní reakcí, naopak lidé se mě na LEGO, a mou sbírku, ptají.

Především když pošlu odkaz na nějaké fotografie z výstav, které jsme dělali, tak všichni jen jásají. Ale jednou jsem spolucestujícím (kteří poslouchali hovor) v metru způsobil záchvat smíchu, když jsem někomu jinému vysvětloval, proč jsou imperiální vojáci mnohem dražší než piráti.

Aneb, shrnu. Pokud si někdo jiný dělá legraci z vašeho koníčku, chyba není ve vás ale v něm.

Micho

Ja som si ukážky Lega (mozaiku Slovenský štátny znak a ukážku lokomotívy s vagónom na koľajniciach) vyložil aj v mojej kancelárií. Často to využívam aj na rozkomunikovanie a odľahčenie jednaní. Funguje to výborné, už som aj u niektorých ľudí zistil, že tiež majú toho z Lega nemálo. Spomeniem to niekedy aj pri jednaní u obchodných partnerov, všetko pozitívne reakcie ...  8)

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 22.11.2010, 19:13:48
Aneb, shrnu. Pokud si někdo jiný dělá legraci z vašeho koníčku, chyba není ve vás ale v něm.

C32, s tým 101% súhlasím, je to čisto jeho problém, ako to vníma.  8)

Vasyk

Zatím jsem neměl vyloženě negativní zkušenost. Všichni vědí, jak vypadá LEGO a že je to fajn stavebnice, jen nevědí jak hodně v tom jsem. Následně jim ukážu parník a první co slyším je " tak ty jsi dobrej magor" a hned potom slova chvály, šikovnosti a podobný věci. Poslední dobou i LEGO dostávám nebo finance na ně a všichni už mě berou jako LEGO maniaka.

supermachina

Ale podľa odpovedí a veku vidím, že čím má AFOLviac rokov tým sa okolie viac čuduje...

otaznik

Citace od: petovlk kdy 22.11.2010, 19:28:06
Ale podľa odpovedí a veku vidím, že čím má AFOLviac rokov tým sa okolie viac čuduje...
Nemyslím si.

5o

Citace od: petovlk kdy 22.11.2010, 19:28:06
To bude tou prízemnou reakciou, že Lego je len pre deti. Kolega Stalker to vysvetľoval na hasičskej akcii asi všetkým, Lego nepatrí deťom do rúk.
Preto lebo Lego...

mind storm

Ja som to povedal dvom spolužiakom, jeden tiež zbiera, a druhý mi povedal, že LEGO je pre malé deti.

P4tr1cius

Keď som pred poslednými Vianocami dostal od bývalej najmenší setík minuloročných Kingdoms, skoro som odpadol, lebo o LEGO som sa nezaujímal cez 15 rokov. Napriek tomu, že sa mi v mladosti veľmi páčilo. Bol som presvedčený dovtedy, že je určený naozaj iba pre malé deti, resp. mládež. Ale potom som klikol na stránku LEGA a išiel som do kolien aké krásne veci sú k dispozícii. Začal som rozmýšľať, že si kúpim veľký hrad po ktorom som vždy túžil, len sa mi to zdalo divné v 32 rokoch. Tak som začal sondovať u rodiny a najbližších priateľov či to nieje nejaké čudné. Reakcie boli z polovice kladné (veď je to koníček ako každý iný) a z druhej polovice neutrálne (skôr negatívne, len to radšej zahrali do stratena). Takže to beriem, že presne takto sa nato pozerá aj široká verejnosť - z polovice to berie úplne v poho a tá druhá polovica si myslí že je to určite divné, pretože LEGO je predsa, pre široké masy, akceptovateľná hračka iba pre deti.

supermachina

Viem o com hovoris. Uz mi tiahne na 35 :'(
A tiez pocuvam len o tom, ze uuz by som mal rozmyslat radsej nad rodinou a tak...v robote ma maju za podivina ale co uz. Vzdy je lepsie zbierat lego ako exoticke jedovate plazy, nie? ;D Priatelka ked zacne frflat tak jej poviem, ze OK, tak ja predam vsetko lego a kupim si motorku. Az potom zmlkne ;D

mind storm

Lepšia závislosť od LEGA, ako od drog, prekurzorov, omamných a psychotropných látok a alkoholu.

P4tr1cius

Som presvedčený, že problémom vačšiny ľudí mysliacich si, že LEGO je iba pre malé deti, tkvie v ich nevedomosti. V nevedomosti aké krásne a zložité diela sa dajú z LEGA postaviť.

Vaz2112

Citace od: P4tr1cius kdy 30.08.2011, 16:02:41
Som presvedčený, že problémom vačšiny ľudí mysliacich si, že LEGO je iba pre malé deti, tkvie v ich nevedomosti. V nevedomosti aké krásne a zložité diela sa dajú z LEGA postaviť.

Hlavni problém je na krabicích, jedná se o čísla 5-12 (označující věkovou kategorii). Z těchto čísel pramení ono klišé, že Lego je jen pro malé děti.

SpCasPi000

Keby som ich nemal tak rád, dám ich na súd za zavádzanie zákazníkov ;)
Treba ľuďom začať vysvetľovať že prvé číslo znamená roky a druhé desaťročia  :D

Ivansliz

Ve svém okolí se i já potýkám s problémem nepochopení. Ale když většině lidem ukážu, co z lega stavím nebo co se z lega dá postavit, tak smekají a začnou to brát vážněji. To ale také ukazuje, že je dost složité většinu lidí přesvědčit, že lego není ani zdaleka "laciná" hračka pro malá šprťouchlata. ;D Ale jak tu již někdo zmínil, tak jeden z problémů je např. věk napsaný na krabicích (5-12 let, apod...) a také občasné reklamy v Televizi, ve kterých ukazují to nejhorší, co kdy lego vydalo, např. Bionicle a další... >:(

Citace od: Anatyt kdy 22.11.2010, 18:32:45
V mojom okolí sú reakcie rôzne. Jedni to berú v pohode, iným už nikdy nevysvetlím, že nie som infantil. ;D

Ano přesně. Též některým lidem už nikdy nevysvětlím, jaká je to s legem doma pohoda. ;D Jsou někteří, kteří to prostě nikdy nepochopí.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

SpCasPi000

Okrem iného - keby v našich končinách boli také a(tra)kcie a výstavy ako na západe, určite by nás ľudia nebrali horšie než napr. nejakú politickú stranu čo nemá šancu sa dostať do parlamentu. A koľko našincov má šancu sa dostať do Legolandu, keď  to nie je doma? Tipujem že to by tam každý aspoň raz išiel, tak ako sa chodí po rôznych ZOO alebo rôznych iných atrakciách či hradoch hlavne v lete. Ľudia nemajú poňatia o tom, že Lego nie je len hračka, ale je to aj umenie ako každé iné (podľa mňa porovnateľné s ostatnými, dokonca niekedy finančne i časovo náročnejšie v porovnaní s mnohými).
Napr. nechápem, že keby som niekomu povedal že som modelár (na hmote nezáleží), tak to berú normálne, ale keby som povedal že robím to isté ako modelári, ale z (o.i. praktických dôvodov) Lega, tak už by som bol odpísaný. Pritom práve Lego má tú výhodu, že postavené diela sa dajú donekonečna recyklovať a teda nepodarky nebudú naveky zaberať miesto alebo nemusia skončiť na smetisku, a po estetickej a srdcovej stránke neexistuje ideálnejšie riešenie (neželám si aby ste tu čokoľvek iné spomínali i keby to pravda byť nemala)  :D

Čo sa zberateľstva týka, chcelo by to vytiahnuť nejaký set z 80-tych rokov a oznámiť im za koľko ste ochotní ho predať, že lepšiu cenu na celom svete nenájdu, hádam odpadnú v priebehu pár sekúnd.
No tu je to ťažšie, ale tak za 20-30 rokov budem mať tiež MISB rarity z roku 2010, ak mi nejaká (ne)priateľka neprekazí plány na ďalšie päťročnice :D

Je to ťažká misia, ale nepriateľ musí byť zákerným spôsobom oklamaný a omámený naveky!  8)

P4tr1cius

Stručne ale vecne napísané.  ;D

supermachina

Ved prave ten vek na krabici...ale som zo sebou velmi spokojny! Na vianoce som dostal maly CITY set na ktorom bolo napisane, ze od 6 do 9 rokov..a mne to trvalo len necely pol rok ho postavit.... ;D

ejancar

Citace od: Vaz2112 kdy 30.08.2011, 18:23:12
Citace od: P4tr1cius kdy 30.08.2011, 16:02:41

Hlavni problém je na krabicích, jedná se o čísla 5-12 (označující věkovou kategorii). Z těchto čísel pramení ono klišé, že Lego je jen pro malé děti.

Naštěstí se už trošku zlepšují, např. na setu 10664 uvádějí věk 4-99 let, to se mi líbí :D
http://lego.heureka.cz/lego-creator-10664-tvoriva-vez-xxl/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:lego.heureka.cz&gclid=CO3drKWYjbwCFUYV3godKwcAFQ
Lego = každý den nový model/hračka!

VocucBat

takže stoletý dědeček si s tím hrát nesmí? :D Mí rodiče se podle toho věku dost striktně řídí a pak to dopadá...

ejancar

Citace od: vocucbat kdy 20.01.2014, 19:27:13
takže stoletý dědeček si s tím hrát nesmí? :D Mí rodiče se podle toho věku dost striktně řídí a pak to dopadá...

;D ;D ;D
Lego = každý den nový model/hračka!

5o

Na niektorých setoch je len číselná hodnota 8-12. Takže to znamená, že daný set treba začať stavať o 8:00 a do 12:00 by mal byť hotový. Prípadne sa musí stavať len vo vymedzenom čase, teda od ôsmej do dvanástej.
Alebo tie 5+, to je doporučenie na zakúpenie minimálne 5 kusov...  ;D
Preto lebo Lego...