Motorizacia a tuning 8041 - pretekarsky tahac

Založil ViloB, 22.08.2011, 08:57:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ViloB

Tak som sa oťukal stavaním podľa lego a afol návodov a následne trocha prerobil pretekársky ťahač ako za mojich detských čias. Vtedy mi ale na to chýbali súčiastky. Motorizácia funguje bez problémov keď nerátam problém zo spätným narovnávaním kolies ktoré sa do rovnej polohy presne nedostávajú vďaka veľkej šírke pôvodných gúm ktoré som nechcel a ani nemal za čo vhodnejšie vymeniť. Možno by to vyriešila priamejšia motorizácia prednej nápravy ale nechcel som robiť veľké zásahy do pôvodnej konštrukcie. Som začiatočník a som zvedavý na prvé reakcie.

otaznik

To křídlo je naprosto příšerný.

Názornější by bylo asi nějaké video z jízdy, nicméně nečekám žádné zázraky, ten set je podle mého míněný spíše jako model.

ViloB

Krídlo je spomienka na detské časy keď som také kreslil na pretekárske kamióny. Videl som par takých na fotkách, asi  z USA 
Nepáči sa ti akékoľvek krídlo alebo len toto moje ?
,,Video" mam len na mobile a to tu neviem dať a v podstate na ňom je len vidno že sa to pohybuje.  Bolo to myslené ako model na hranie. V izbe na parketách to ide fajn a zo synom sme sa vyhrali, až na ten problém udržať rovný smer    

Ondra

Vsadím se, že to bude jezdit úplně stejně jako v tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=P7BM5rScZag .Motorizace je totiž úplně stejná.

ViloB

V podstate hej, vďaka výmene kolies za tenšie sa mu to ale ľahšie a obratnejšie otáča. On ale vyhodil ,,motor" a urobil to maximálne jednoducho. Ja teda ešte vyhodím to krídlo, spravím foto a dám sem na ukážku. Ale úplne rovnaká ta motorizácia zase nie je .

Plutoone

Citace od: ViloB kdy 22.08.2011, 12:20:50
Ale úplne rovnaká ta motorizácia zase nie je .
Podle mě je stejná, jen ty máš motor z vrcvhu. Jinak předpokládám, že máš také 20z na differenciál.
P.s. křídlo sundej. Ale pak tam ten motor bude vypadat blbě.

Moon

Zkus to křídlo lehce poposunou dopředu a zmenšit (aby nebylo tak robustní) a dát ho hned nad motor, tím by se měl motor skrýt a křídlo by nebylo tak výrazný. ;)
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

ViloB

A takto to vyzerá bez krídla. Každopádne každému sa páči dačo iné. Jeden z dôvodov prečo tam to krídlo šlo je aj to že s tým motorom to vyzeralo kus divne. Tento set je ale ako stvorený na motorizáciu a kto chce môže sa stým vyhrať a pri väčších zásahoch tam umiestniť motory nenápadnejšie a možno aj zároveň zachovať pôvodný ,,motor". Skúsim ešte spraviť menej nápadne krídlo, tiež ma to včera pri fotení napadlo ale už som na to nemal absolútne čas a energiu.     

Anatyt

Tie závodné trucky v USA tie krídla majú. Len možno by si ho mohol vytvarovať z tých Technic panelov.

Arheonx

Ešte by si mohol dať ten M motor do kabíny vedľa sedačky. Tak som to mal aj ja a vyzerá to lepšie keď nezakríva tú fake V osmičku.

ViloB

Panely mam v plane vyskusat. Teraz ale fakt nic nestiham. Dat to do kabiny je asi najrozumnejsie ked to chce mat clovek uhladne. Mna ale zaujala moznost mat to vonku nech to vyzera ako taky extrem USA tuning :) Tu je este jedna velmi jednoducha uprava a priebezne to skusim s tymi panelmi. Dakedy v dalekej buducnosti mozno skusim cely model prestavat a dat maximum veci do kabiny kde je na to relativne dost miesta. Dufam ze moje amaterske prispevky nezavadzaju v tomto fore.  :)

Billy Bob Bean

Taky jsem tenhle set motorizoval.
Původní fake motor jsem nahradil 2x XL - 40z ->8z - 20z bevel na diff.
BB jsem měl podobně jak je na fotkách v kabině. Jezdilo to dobře a v zatáčkách tomu ustřeloval zadek  ;D

Arheonx

Pozor aby si toho do kabíny nedaľ veľa, lebo zadné kolesá môžu ľahko stratiť grip.

ViloB

Veď to. Ale pochybujem že budem tomuto modelu venovať ešte nejaky vyrazny čas.

dwo

Měl jsem na tom dva buggy motory a byla to celkem prča  :-*

ViloB

Ťahač  už je rozobratý, ale na ilustráciu pridávam ešte nejaké foto zo zmenami. S tým bugy motorom je to fakt super (škoda že tak žerie baterky). Musel som isť na ulicu lebo vzhľadom na rýchlosť vo vnútri som bol dosť obmedzovaný stenami. Potom som bol ale obmedzovaný dosahom senzora. Predný motor som umiestnil na priamo a aj z originál kolesami to v pohode odbočovalo a vracalo sa spať. Navyše tam podľa mňa veľmi dobre zapasoval, hlavne z logom Lega. Nakoniec som neodolal a nalepil som dočasne aj samolepky a plus prikladám foto ,,hrozného" krídla keď je kus nižšie.     

ViloB

Po postavení alternatívneho modelu som ho hneď aj zmotorizoval a potom som sa dlho nedostal k tomu aby som to nafotil. Takže to pridávam až teraz. Chcel som to mat z minimálnymi úpravami a tak som tam ten XL motor musel dať troška nasilu. Ďalší nedostatok je že auto ide dosť pomaly. Ale to zase ocenil môj syn ktorý nemá rad rýchle auta na diaľkové ovládanie. Chcelo by to iné sprevodovanie a pripadne aj umiestnenie motoru. Odbočuje úplne bezproblémovo. Z videom mam zatiaľ problém a tak tu nebude. Piesty v motore som znefunkčnil  :(       

Tomik

Podle té fotky zespodu jsi tam ten XL motor musel pořádně narvat - beamy kolem něj jsou krapet zkroucené a piny je tak tak drží pohromadě. :-\ Zkusil bych to ještě trochu upravit...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

ViloB

Ano, dost. Ale jak som nad tym dumal tak by si to vyzadovalo dost velke prerabky. Na to zatial nemam cas. Mozno na buduce.