(vlastní) Sparkling / Jiskřivec - vesmírná stihačka

Založil Togaran, 21.07.2011, 10:54:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Sparkling / Jiskřivec

Jednopilotní vesmírná stíhačka s krátkým doletem.
Vyzbrojená lehkými lasery a jedním větším plazmovým dělem. Na spodku lodi jsou přistávací nožičky. V zadní části dva motory umístěné nad sebou a speciální manévrovací tyče. Na střeše antény a dvě červené trubky, které nasávají vakuum a tím zvyšují například podtlak v motoru ;D

Na konstrukci této lodi jsem se hodně inspiroval na Flickru, u mě v oblíbených najdete pár podobných lodí. Zaujala mě téměř bezkřídlá konstrukce a prohnutý trup lodi a chtěl jsem si takový design lodi vyzkoušet.
Konstrukce je ze samostatných segmentů, které jsou vůči sobě různě natočené, nejedná se o pevnou konstrukci s nakloněnou karosérií, jako jsem to dělal například u Balcktronské Pirani. Bohužel kvůli natočení a upevnění nezbylo místo na žádný interiér kromě kokpitu. Nevím, něco dělám špatně a tyhle nepravoúhlé konstrukce mi vždycky zaberou hrozně moc místa :P

Ať se Vám obrázky líbí, těším se na komentáře :)

Další fotky zde: flickr, brickshelf (po moderaci)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Ivansliz

Loď je super. :D Zejména jsem byl zvědavý na stabilitu té lodi, jak dokáže stát v hangáru, což ty nožičky zajišťují dobře a zaujala mě i fotka "podvozku" lodě, kde jsou vidět všelijaké hadice, spoje apod. Promakané dílko. ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

germik

Tvoje "pokroucené" lodičky se mi moc líbí, ale jestli je to bojová stíhačka, možná by ta spleť drátů a jiných "střev" měla být síš nějak zaplátovaná, aby netvořila tak lákavý cíl  ;) (i když to by pak nebyly tak hezky vidět, žejo)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Luky1987

Velice zdařilé, především kokpit a jeho vystrojení.
Space se opět začal hýbat, to je dobře...

Robbed

Netradiční ale zajímavý design, otočené sklo působí skvěle. A moc hezký greeble na spodku.
K dokonalosti tam chybí akorát nějaké nápisy, označení a tak, nechceš někdy zkusit samolepky ? :) já už o nich uvažuji dlouho.

grohl

Úžasné tvary, skvěle řešený překryt kokpitu, výborná barevná kombinace a navíc to vypadá jako akvarijní rybka.

Togaran

Děkuji Vám za komentáře, jsem rád že se líbí :)

Citace od: Robbed kdy 24.07.2011, 21:20:28
Netradiční ale zajímavý design, otočené sklo působí skvěle. A moc hezký greeble na spodku.
K dokonalosti tam chybí akorát nějaké nápisy, označení a tak, nechceš někdy zkusit samolepky ? :) já už o nich uvažuji dlouho.
S těmi samolepkami nevím, to by bylo asi dost na dlouho a piplačka, když se s jedním modelem dělám moc dlouhou dobu, přestane mě bavit. Možná někdy časem :)

Citace od: grohl kdy 25.07.2011, 11:24:48
Úžasné tvary, skvěle řešený překryt kokpitu, výborná barevná kombinace a navíc to vypadá jako akvarijní rybka.
To by mě nenapadlo  ;D a jsem rád že se líbí barvy, uvažoval jsem o téhle kombinaci už dýl, jsem rád že to vyšlo takhle hezky nakonec.

gearcs

Togaran

Na flickru mi jeden uživatel navrhl abych zkusil modré sklo místo červeného. Shodou okolností jsem to během stavby několikrát zkoušel, nakonec u mě vyhrálo červené. Ale dnes jsme nafotil i tu druhou variantu - tedy všechny trRed díly zaměněné za trBlue. Uvidím jestli sdílíte můj názor :)

germik

Nebyl ten týpek náhodou z USA? >:D Mě to totiž přijde jako reklama na Americkou vlajku ;) ... Tr. red se líbí víc ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik