Súčiastky mimo setov

Založil Cavelon, 04.10.2005, 13:01:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Cavelon

Keď som včera hľadal na BL čierne Hinge Train Pantograph Shoe, zistil som, že sa dajú kúpiť aj yellow, white, blue a dark-gray. Ako je možné, že také súčiastky existujú a pritom neboli (aspoň podľa peeron-a) nikdy použité v žiadnych setoch?
???

rdk

Možnosti sou v podstatě dvě:

- Nekompletní/nesprávné informace na Peeronu
- Lego si vyrobilo díly v těchto barvách pro svou interní potřebu (model shopy, legolandy) a část várky jim "unikla" mezi lidi...

peter

Asi bych se sám přiklonil k té druhé veriantě, tedy interní potřeba. Jaksi neznám žádný set, kde by např. tento dílek byl i v jiné barvě než v černé.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Cavelon

Prosím o radu skúsenejších: čo je to za dielik na obrázku? Nikde to nemôžem nájsť.

Jindroush

Totok und totok.

<male rypnuti>čéče, to jako train maniak nepoznáš předek Metrolinera?  ;)</male rypnuti>
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Cavelon

Ja si myslím, že tá predná stena je zvislá a nie šikmá. IMO nemáš pravdu. :P

myth

Citace od: Jindroush kdy 17.10.2005, 15:26:50
Totok und totok.

Nie, nie. Na metrolinerovi sú predné sklá šikmé, ale na obrázku od Cavelona sú zvislé. Treba hľadať ďalej.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Radical

BTW: mám dojem že ty šikmá se taky vyskytují u záchanářů..(R.E.S) :-X
Old lego , good lego.

otaznik

Citace od: myth kdy 17.10.2005, 15:32:17
Totok und totok.

Nie, nie. Na metrolinerovi sú predné sklá šikmé, ale na obrázku od Cavelona sú zvislé. Treba hľadať ďalej.

Těžko říct, ta fotka není moc průkazná, je možné, že je to z Metrolinera, jen špatně vyfocené (špatný pohled).

corelxt

Citace od: myth kdy 17.10.2005, 15:32:17
Totok und totok.

mno jak koukam na tu fotku, tak ma asi J pravdu... neni to svisly, jak to vypada, ale je to do sikma... staci mrknout na stiny, co to vrha..

Cavelon

Tak tu je ešte jeden obrázok. Lepší už nemám. :'(

Micho

Ale z toho to vyzerá, že je to do šikma. Takže metroliner, ako napísal J.

Ten prvý solo záber fakt vyzeral kolmý a nie šikmý. Mohol zavádzať, že to nie brick z metrolinera.

Cavelon

No mne sa nechce veriť, že je to až takéto šikmé:

corelxt

ac to tak nevypada, myslim ze to je ono... dyz se podivas do levyho rohu, tak tam kouka spodni ruzek (asi tak 2x2 mm)... takze sklon svislice a predni steny by klidne mohl byt t3ech 45° .. asi tak...

Micho

Citace od: Cavelon kdy 17.10.2005, 15:45:10
No mne sa nechce veriť, že je to až takéto šikmé:

Tak ti to nafotím pod týmto uhlom (alebo niekto iný), Metrolinera mám. Tie diely z tvojich obrázkov majú všetky charakteristické znaky ako dielik z metrolinera.

Cavelon

Bude mi stačiť, ak sa pozrieš doma pod takým uhlom na ten dielik z Metrolinera a povieš, že to je to isté. ;) Potom už budem veriť.

Colonel32

Na te prvni cavelonove fotce to skutecne nejde poznat, na prvni pohlen mi to taky pripomelo ty predky z originalniho krokodyla..

Micho

Aj ja som okamžite pri prvom Cavelonovom príspevku pozeral krokodíla, ale čelné okno je jednoznačne rozdielne. Metroliner má jedno veľké a krokodíl ho má delené na dve časti - a samotný diel vyzerá koniec koncov úplne rozdielne 2924 - Train Front.

Takže som odobral z metrolinera predmetný diel a skúsil ho porovnať s tými Cavelonovými zábermi - podľa mňa je to tak - je to z metrolinera. Tak ako hneď reagoval J.

Colonel32

pockat, to si ze me snad delate srandu... vy porad jeste resite, co jsou ty sede a cerne dily???? na 100% jsou to metrolinerove predky.... delaly se hlavne v cerne (metroliner, res-q zakladna) a do jedineho setu se davaly sede, je to nejaka time cruisers lod, aki ji kdysi kupoval, aby mel sedy spodek na kogu, a ten train predek mi venoval...

Jinak, vemte si ten train predek z metrolinera, a zkuste si trochu prostorovou predstavivost... vemte si tuzku a papir, a nakreslete, jak bude te predek vypadat, kdyz se na nej kouknete zepredu ze zhora. Presne tak, jako vypada predek na krokodyla, kdyz se na nej koukate zepredu, ale ze sikma....

Colonel32

nemate nekdo nainstalovanej MLCAD, ze byste ty dve soucastky (metroliner, krokodyl) parkrat vyrenderovali? At je to nazornejsi...

KLF

Citace od: Colonel32 kdy 18.10.2005, 00:01:18
nemate nekdo nainstalovanej MLCAD, ze byste ty dve soucastky (metroliner, krokodyl) parkrat vyrenderovali? At je to nazornejsi...

Bol to krasny opticky klam.
Terminated.

myth

Heh, teraz je vidieť ako sme sa nechali oklamať optikou :) .
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Cavelon

Ktovie ako by vedľa tohto dielika z Metrolinera vyzeral taký istý (imaginárny) dielik, ale so zvislou prednou stenou pod rovnakým uhlom pohľadu... ???

Colonel32

jestli si to nedokazes v duchu predstavit, tak pak mas hodne spatnou prostorovou predstavivost....

Cavelon

Jedná vec je si to predstaviť a druhá vec je ako to naozaj vyzerá...
Neviem, kde berieš tú istotu, že práve Ty si to predstavuješ správne, keď si to nemôžeš overiť.  :-\
IMO je seriózne najprv pochybovať o svojích schopnostiach a až potom spochybňovať schopnosti druhého. :P

Colonel32

pokud jsem si 100% jisty, tak nevidim duvod pochybovat...