(vlastní) 4x4 + mini buggy

Založil Plutoone, 26.06.2011, 14:59:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichcni,
Chtěl by jsem se s Vámi podělit o mé poslední 2 výtvory.
Oba jsou kupodivu ve žluté barvě:D
První je teréní 4X4. Poháněn je jedním XL a zatáčení M motorem. Světla jsem nepoužil, jelikož je mám stále v kontejnerovém nosiči. Obě nápravy jsou kyvné, bez použítí diferenciálů. Tudíž se jedná u trvalé 4x4. Poprvé jsem se pokusil o převodovku. Jedná se pouze o 2 rychlostní. 1. stupeň je z 12z na 20z a druhý obráceně, čili z 20z na 12z.

Buggy je oproti tomu co nejednodušší a nejmenší, abych jí mohl svěřit i 2 letému sousedovic capartovi. Nejedná se o žádný extra výtvor. Jen jsem chtěl zúžitkovat PF prvky, co mi ještě zbyly.

Domino99

4x4 je velice pěkná až na to vysoké těžiště a bevely.

Měch

Ta větší se mi moc líbí. Snad by to ale chtělo střechu. Zrovna dělám něco podobného. Mohl by jsi postnout fotku podvozku ? Dík
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

grohl

Jeep vypadá výborně, ale na první fotografii před zadní nápravou trčí šedý rám, který musí obrovsky snižovat průchodnost vozu terénem, nebo ne?

Plutoone

Citace od: grohl kdy 28.06.2011, 21:33:30
Jeep vypadá výborně, ale na první fotografii před zadní nápravou trčí šedý rám, který musí obrovsky snižovat průchodnost vozu terénem, nebo ne?
To ano. Když jsem auto postavil na kola, tak jsem se chytil za hlavu. Ale na druhou stranu plní velkou funkci při zpevnění, takže jsem ho tam nechal.
Jinak diky za pochvalu vzhledu :)

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 28.06.2011, 20:22:19
Ta větší se mi moc líbí. Snad by to ale chtělo střechu. Zrovna dělám něco podobného. Mohl by jsi postnout fotku podvozku ? Dík
Pošlu. Střechu jsem nechtěl dělat kvůli řazení rychlostí.

Tomik

Mě zaujala ta menší bugina. Nemůžu říct, že mě tolik uchvátil její vzhled jako spíš její velikost. Právě se pokouším postavit něco podobného na dálkové ovládání ze setu 8048 a nevím si rady se zakomponováním battery boxu. Možná použiju tvojí buginu jako inspiraci. ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Plutoone

Slíbené foto podvozku.
S bateriboxem mám vždy též problém. Nyní jsme malému domácímu postavil buldozer (zase co nejjednodušší, aby vydržel jeho zacházení) a u něj jsem použil BB přímo jako páteř rámu. Čili je perfektně zkryt.