Poznáte někdo tento díl?

Založil rukay, 06.02.2011, 12:28:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rukay

Dobrý den, mám jeden nepříliš hlubokomyslný dotaz. Nedávno jsem narazil na model vesmírné lodi z málo známého seriálu Firefly. Rozhodl jsem se, že se pokusím na základě této inspirace o vlastní, ale k tomu potřebuji znát jeden díl, který ten člověk použil. Přikládám jeho fotografie modelu.
    Jde mi o velký díl na zádi. Je to jakási oranžová kopule, ale já ji nikde nenašel, tak mě napadlo, jestli to není spojenina více dílů nebo něco na způsob "udělej si sám" :P. Každopádně myslím, že jestli je to originál lego tak místní znalci nebudou mít problém to odhadnout.  ;)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

JimB

Autor použil 4 Trans-Neon Orange panely http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=2409 z Ice Planet.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

FilipS

Přesně tak, je to díl 2409. Chci se zeptat v jakém měřítku máš v plánu Serenity udělat?

rukay

Plánuji minifig měřítko. Začnu s postavami, vznášedlem (the mule), ale budu si muset nakoupit ještě fůru dílů (včetně výše jmenovaného), takže budu směřovat svoje další dotazy spíš do inzerce.

Jinak tady je odkaz na autorovi stránky: http://www.reasonablyclever.com/lego/firefly/. Myslím, že by mu to nevadilo. :)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Ethan

Citace od: rukay kdy 06.02.2011, 13:34:50
Plánuji minifig měřítko. Začnu s postavami, vznášedlem (the mule), ale budu si muset nakoupit ještě fůru dílů (včetně výše jmenovaného), takže budu směřovat svoje další dotazy spíš do inzerce.

Jinak tady je odkaz na autorovi stránky: http://www.reasonablyclever.com/lego/firefly/. Myslím, že by mu to nevadilo. :)
Držím palce a těčím se, Firefly byl můj oblíbený seriál, než ho zrušili. Každopádně minifig měřítko ti asi dovolí ten zadek stavět klidně z normálních kostek, protože pro minifigy to bude muset být obrovské.

rukay

Myslím že to bude největší kámen úrazu - počet kostek. Nedisponuji totiž takovým "arzenálem" jako jiní, takže se budu muset uchýlit ke zmenšovacím trikům (koneckonců to dělá LEGO u každé své velké Star Wars spaceship)...
   Takže to bude jen o něco málo větší než model na který jsem sem dával link. :'( Navíc si to představte ve skutečně minifig měřítku! Celá konstrukce by byla nestabilní.
   Už takhle jako podklad hodlám použít vyztužující konstrukci z technik dílů a postupovat více méně podle podobného vzoru (typ konstrukce) jako lego u svého AT-AT (technik a lego-technik díly napojené na desky)
   Snad jsem to řekl tak, že to všichni pochopí.  :-[
OZd

stepan

Ví někdo co je tohle za díl? Potřeboval bych kdyžtak odkaz na BL, vůbec to nemůžu najít.

Anatyt

stepan

RalinCavira

No paráda, na Serenity jsem velice zvědav! Seriál je legenda;)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

kryst.off

když už jsme u toho, poznáte někdo co je tohle za díl? Jakožto vlakař a autař jsem se s ním ještě nesetkal...
kryst.off

Anatyt

kryst.off

Dík, koukám že už jsem ho několikrát měl v ruce, ale vůbec si to nepamatuju  8)
kryst.off

Vlada

Přátelé, prosím o radu. Již nějaký pátek pozvolna sháním díly na budoucí hradní MOC, načež má myšlenka je v neposlední řadě osadit MOC kromě krále samotného, také královnou a princeznou. Právě princeznu bych chtěl ztvárnit tak, jak se sluší a patří. Správňácká princezna má hezké šaty, vydám se tedy cestou, že princezna bude mít torzo těla s potiskem a v dolní části bych jí chtěl obléci do sukně, která se vyskytuje v přívěsku 852743.

A zde bych se chtěl pozeptat, zda je tato sukně lehce jako samostatný díl oddělitelná, či nikoliv. Drtivá většina přívěsků je totiž pevného nerozebíratelného spojení. Pokud by tomu bylo i tak zde u zmiňovaného přívěsku, bylo by zapotřebí jí oddělit pak jen jedině za pomocí mechanické síly. Jako samostatný díl tato sukně neexistuje, tedy pokud se nemýlím, ale prověřil jsem na BL všechny nejbližší kategorie, do kterých by mohla tato sukně spadat. Předem za radu děkuji.

Vlada

Dobrý večer, chtěl bych tímto příspěvkem poprosit Vás o radu. Potřeboval bych znát název či číselné označení dílu, vyobrazeného v příloze. Prošel jsem v BL katalogu nejbližší kategorie, ve kterých bych mohl tento díl nalézt, ale nebyl jsem vůbec úspěšný a už opravdu nevím, jakou vylučovací metodou tento díl nalézt. Předem děkuji za odpověď  ;).

otaznik

Citace od: Vlada kdy 18.06.2011, 22:56:19
Dobrý večer, chtěl bych tímto příspěvkem poprosit Vás o radu. Potřeboval bych znát název či číselné označení dílu, vyobrazeného v příloze. Prošel jsem v BL katalogu nejbližší kategorie, ve kterých bych mohl tento díl nalézt, ale nebyl jsem vůbec úspěšný a už opravdu nevím, jakou vylučovací metodou tento díl nalézt. Předem děkuji za odpověď  ;).

http://peeron.com/inv/parts/30117

Vlada

Kiko97

Asi to sem nepatrí, ale potrebujem vedieť v akom sete bol tento diel 60208  v čiernom, pretože na Bricklinku som ho našiel aj v čiernom a na Peerone nie. Tak by som chcel vedieť v akom sete to bolo a či vôbec bolo. Ďakujem.  ;)

otaznik

Citace od: Kiko97 kdy 21.06.2011, 15:28:25
Asi to sem nepatrí, ale potrebujem vedieť v akom sete bol tento diel 60208  v čiernom, pretože na Bricklinku som ho našiel aj v čiernom a na Peerone nie. Tak by som chcel vedieť v akom sete to bolo a či vôbec bolo. Ďakujem.  ;)

http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=7623-1

Kiko97

Ďakujem. Musím sa ešte naučiť ovládať  Bricklink.