Moje první lego (1980-1981?)

Založil romca, 16.12.2010, 15:03:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

romca

Jen díky tomu, že letos budou vánoce nezvyklé štědré, jsem se rozhodl oprášit své staré kousky. Zatím co LEGO, které máme doma slouží hlavně synovi, já mám schovány tři kousky, na které mi maminka tenkrát musela hodně šetřit a dojít si "pod pult" do hračkárny. Škoda, že dnes nemůž vidět, jakou radost má syn z těch kostiček.

Jedná se o 6650-1, 6842-1, 625-1. Bohužel plánky jsem ztratil a ještě musím zkontrolovat, jestli jsou komplet a v jakém stavu.

KLR

Jj...taky jsem před časem zavzpomínal a začal hledat plánky mojeho prvního Lega - já jsem je ale naštěstí na netu našel.

Je to set 6886 a dovezl jsem si ho jako malý kluk z dovolené z Německa. Začal jsem ho stavět ještě v autě cestou zpátky :-)

xjankox

Moje je až 6897 Rebel Hunter, prišiel v 1992. Našťastie, mám aj návod, aj krabicu, aj katalóg, ktorý tam bol tiež. Legá som začal našťastie začal dostávať až vo veku, keď som bol schopný ich držať v kompletnosti a zachovalosti, krabice sú tročka domačkané, ale inak komplet vśetky, aj s návodmi stále mám :) Z doby pred dark age by som všetky sety rád nechal tak, ako sú, bez nijakej modifikácie, k nim mám špecifický vzťah :), nechcem na nich meniť dieliky, skrátka nič, akurát nejakým dielom z Ice Planet by prospelo bielenie.
Ďakujem

romca

Citace od: KLR kdy 16.12.2010, 17:26:46
Jj...taky jsem před časem zavzpomínal a začal hledat plánky mojeho prvního Lega - já jsem je ale naštěstí na netu našel.

Je to set 6886 a dovezl jsem si ho jako malý kluk z dovolené z Německa. Začal jsem ho stavět ještě v autě cestou zpátky :-)

Jo, na netu jsem už všechny plánky našel. Ale krabice neschovávám vůbec. Nějak v tom nevidím smysl a navíc nemám místo.

KLR

Citace od: romca kdy 16.12.2010, 21:50:43
Jo, na netu jsem už všechny plánky našel. Ale krabice neschovávám vůbec. Nějak v tom nevidím smysl a navíc nemám místo.

plně souhlasím - krabice od Lega u mě vydrží do doby, než jdu poprvé od rozbalení ven - to ji totiž rovnou vezmu na vyhození ;-)

Ondrej

No,  pokuď Lego i sbíráte tak krabice nevyhodíte. Set s krabicí v dobrém stavu má mnohem větší hodnotu jak finanční tak sběratelskou než set bez krabice. Nové krabice se dají lehce složit a někam dát i když je málo místa, s těmi staršími už to taková sranda není  :)

romca

No v každém případě už jsem udělal kontrolu těch starých kousků. Některé bílé dílky zežloutly, u dvou ze tří věcí chybí dohromady ti dílky. Jinak mám tady krabičku od 2554 a 7235, po vánocích bude těch krabic o dost víc, ale jestli je někdo nebude chtít, půjdou na Nový rok do kotle.

winring

Citace od: romca kdy 19.12.2010, 20:28:50
No v každém případě už jsem udělal kontrolu těch starých kousků. Některé bílé dílky zežloutly, u dvou ze tří věcí chybí dohromady ti dílky. Jinak mám tady krabičku od 2554 a 7235, po vánocích bude těch krabic o dost víc, ale jestli je někdo nebude chtít, půjdou na Nový rok do kotle.

Tak pokud bude k vánocům třeba tohle:

Republic Dropship with AT-OT

tak tu bych prosil nechat :)

Jinak abych taky přispěl do této diskuze, tak jeden z mých prvních setů mi připomněl Peetrs. 6827. Škoda že zrovna nejsou penízky :)

romca

Aha, kapánek větší kousek. Navíc SW nás moc neberou. Takže taková krabice tam určitě nebude ;) Ale 6827 je správňácký pinďa.

kryst.off

Můj první byl 6682 a dostal jsem ho 1. 8. 1985. Přišel balíkem ze Švýcarska a krabička byla rozřezaná, zřejmě od celníků. Vevnitř ale nic nechybělo  :)
kryst.off

tonysize

Můj první lego set byla benzínka 6378, dostal jsem ho na Vánoce 87 nebo 88. Dodnes si pamatuju, jak jsem po rozbalení na tu krabici koukal a vůbec netušil, co to je. Pak ale tejden neexistovalo nic jinýho. Jó, nostalgie.

phoenicis

Tak to moje bolo 1679 Basic Building Set, ale žiaľ - už si nespomínam, kedy som ho dostal (bol som ešte hodne malý).
Nezachovala sa mi už ani krabička ani návod a i kód setu som uhádol len podľa kociek...

mozkit

Tak moje prvni lego byl Basic 740 :) mam ho dodnes ale uz v neoriginalni krabici.
Ale sesit s navody na stavbu mam a i koskty jsou komplet :)
Dokonce i motor s ovladanim funguje.

winring

To byl opravdu nádherný set na začátek!

Jotun

Přestože jsem si vždy přál dostat nějaký ten castle set, tak jsem začínal těmito sety 6630,6650,6678 pak následovalo několik BASIC setů můj sen se mi splnil až nekdy v 88-89 roce kdy jsem po stromkem nalezl 6066 >:D.

file987654321

Ahoj tak ja jsem měl svoje prvni lego tohle tady jsem to našel http://www.brickset.com/detail/?Set=4583-1
Ahoj jsem velký fanda lega stavím co mě napadne

peter

Citace od: mozkit kdy 11.06.2011, 21:18:04
Tak moje prvni lego byl Basic 740 :) mam ho dodnes ale uz v neoriginalni krabici.
Ale sesit s navody na stavbu mam a i koskty jsou komplet :)
Dokonce i motor s ovladanim funguje.

Začínal jsem naprosto stejně a i jsem na tom stejně jako ty teď ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.