8403 City House - Městský dům

Založil Luky1987, 03.06.2011, 09:06:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 371
Počet minifigů: 3
Cena: 699Kč Bambule

Dojmy před koupí

Pro koupi tohoto setu mě přiměla velmi pěkná cena a dobrá zkušenost s podobným setem 7641 - Městské nároží.

Obsah balení a vlastní stavba

V krabici najdete jeden návod, čtyři zatavené pytlíky s dílky, malé plato samolepek, zelenou podložku 16x32 a dva kusy plate 6x16.
Dojmy ze stavby nemám, stavěla ho přítelkyně a bavilo jí to, nikde se nezasekla, čili bezproblému.
Domek je o notný kus větší, než podobně koncipované Městské nároží, kde je ovšem ještě autobus a dvě menší stavbičky.
Obsah zde: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=8403-1

Hratelnost

Setík pěkně zachycuje život okolo domu, grilovačka, kluk v úkrytu na stromě nebo lehátko na terase.
Ze zadní strany je klasicky otevřený s někým tím nábytkem a dekoracemi.
Na set Městské nároží ovšem nemá, hlavně kvůli již zmíněnému autobusu.

Závěr

Pokud se budu držet svých předchozích hodnocení, dám tomuto setu 70%, čili lehký nadprůměr.
Pro mě osobně je set dobrý z hlediska stavitele, obsahuje  dílky pro další využití, šedé slopes, bílé bricky a šedé tiles 2x4.

peter

Tento set též vlastním, jelikož jsem ho dostal darem. Původně jsem o tomto setu vůbec neuvažoval, ale při stavbě jsem byl velmi rád, že jsem ho dostal, jelikož mi udělalo radost hned několik detailů.

Především se mi líbí hodně vyplněný interier obsahující např. černé sofa, na kterém jsou použity dílky, kterých zrovna moc ve své sbírce nemám. Dalším pro mne příjemným detailem jsou desky stolů, které jsou z DKOrange plate 2x4. Tuto barvu mám velmi rád, ale bohužel v setech moc nebývá a tak jsem byl rád, že zde designeři nesáhli po běžné RedBrown. Hezkým spestřením jsou i minifigové, kde např. žena má opět ne moc běžné vlasy a párek u grilu též potěšil.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.