LEGO Farm Terror (2011) - Teror na Farmě

Založil mfstudio, 23.12.2010, 20:20:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mfstudio

Tak, po nějaké době tu mám další oznámení filmu. Tentokrát jsem trochu změnil žánr, čekejte akční hororovou komedii z prostředí prasečí farmy. Film se právě natáčí, ,,premiéru" očekávejte v květnu 2011. Výrazně se zlepší obraz (přechod do HD), i pravděpodobně zpracování kulis.

Dole najdete plakát

Oficiální Synopse:
Do země se rozšířila prasečí rýma, která podle vědců nemá žádný vliv na lidi. Je tím ale zažehnáno nebezpečí na prasečí farmě? Kdepak! Postupně se začíná ukazovat že rýma dělá z prasat agresivní bestie a když se k tomu přidají ještě podivné praktiky na farmě,  vzniká nestvůra která by mohla ohrozit celou zemi! Komedie/ Horor, scénář, animace, režie - Martin Fiala, Premiéra - Květen 2011

Mareken

Doufám, že si všechny rady vezmeš k srdci. Jinak už jen podle toho obrázku to vypadá na další "kvalitní" práci  ;D .
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

otaznik

Nejsem si jist, zda je vhodné používat oficiální logo LEGA.

FilipS

Tenhle plakát vypadá pěkně, má to úroveň. Ten první mě dost odrazoval.

Colonel32

Nemá trailer za úkol diváky nalákat?  ::)

Icewalker

V tomto ohledu musím dát Colonelovi za pravdu. Podle traileru to vypadá, že technická kvalita snímku se od posledního Bonda nijak neposunula, v což jsem doufal. Navíc by do upoutávky byla jistě vhodnější jiná hudba, než notoricky známé Hvězdné války.

Příběh je samozřejmě jiná věc, takže hodnotit budu až hotový film. V případě zájmu o konzultaci možno kontaktovat mě přes SZ či e-mail ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Colonel32

nerow

Dva dotazy. Držíš normu stop-motion 24 snímků za sekundu? A další ohledně HD. To se můžeme těšit na verzi v 1080p obrazově shodnou s nafocenými snímky, nebo vypustíš jen nějakou "bleee" zkomprimovanou verzi v 720p na YouTube?

nerow

Pro příště to zkus po celý snímek držet na konstantních 24 snímkách. A hned to bude lepší. Jinak můžu se zeptat, jaký přesný rozlišení mají nafocené snímky?

A co plánuješ jako další snímek? Šel by jsi do kulis castle? Nebo máš jen sety CITY? Bych se klidně ujal napsaní kvalitního scénáře...

nerow

Teprve na něm pracuji. Tenhle rok kvůli maturitě jsem moc nepokročil :)

Mikithemage

Icewalker

Citace od: mfstudio kdy 17.05.2011, 06:45:43
ano, film by měl být v nejvyšším možném HD, co se týká počtu snímků za sekundu, tak to se pohybuje kolem 17-19 snímků za sekundu přibližně.

Co se týče počtu snímků za sekundu, při stop-motion (i kreslené) animaci jich nemusí být vyloženě 24. Když jich bude o něco méně, diváci si toho nemusí všimnout (jak jsem se přesvědčil u sledování některých seriálů). Jiná věc jsou ovšem kamerové švenky či pohyblivé pozadí. Tam už je nižší počet snímků/s znát.

A co se týče HD, dnes se s ním ohání leckterý Lego animátor, nicméně snímky bývají často velmi neostré, pročež vysoké rozlišení postrádá jakéhokoli smyslu. Takže pozor na to ;)
Brickshelf výběr

votrelec

Ahoj vyzera to zaujimavo. Do stop motion a fotenia sa moc nevyznam, ale preco sa ti pri jednotlivych snimkoch tak menia svetelne podmienky. Dost tie filmy "blikaju"? Taktiez skus do buducna vyriesit stativ resp. netrasenie sceny. Inak perfektne, drzim palce...

nerow

Rozhodně od minula pokrok k lepšímu. Bylo tam pár nelogičností. Takže si příště se psaním scénáře dát víc práce. Co bych třeba vytkl, jak je záběr na auto jede vlevo v protisměru a v dalším záběru už jede normálně vpravo. To se opakovalo 2x. Tak jestli to byl nějaký záměr.

germik

Jj, od minula určitě je pokrok, jen v pár místech jsou podivné dějové skoky - třeba to, jak najednou Pepe přijde ke stodole a celé to rozlouskne... ;)

Ale co se týče prostředí, tak určitě veliký pokrok od Devil may care...
Jen dotaz - jak je to teda s tím LEGO logem? ???
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Icewalker

Martine alias mfstudio 8),

již jsem psal na YouTube, že kdyby byl snímek o něco delší, šlo by více pracovat s napětím. Takto mi závěr přišel dosti rychlý a zbrklý.

OBECNÉ POSTŘEHY:

Zápletka jako taková byla celkem dobrá, vykreslení postav taky. Jak již ale bylo uvedeno výše, chtělo to ještě trochu zapracovat na scénáři.
<SPOILER>
Mě osobně nejvíc trklo, když policista jen tak prohlásí, že CIVILISTŮM sdělí výsledky pitvy, a pak bez jakéhokoli zajištění těla či odvozu pohřebákem odjede, a nechá tam pošťáka jen tak válet. Obecně celá komunikace s policistou byla taková podivná.
</SPOILER>

Co se mi líbilo, byly občasné záběry na taťkův klobouk, ačkoli otázka "Kde máš klobouk?" byla už trochu okatá a nepřirozená.

TECHNICKÉ POSTŘEHY:

Animace mluvení je poslední dobou v legofilmech často používaný trend (také mám v plánu s ní zaexperimentovat), ale mám dojem, že jsi díky ní omezil pohyby postav při hovoru. "Švenky" kamerou a zoomování tam jsou místy nadmíru, určitě by se na dost místech hodila statická kamera, a ozvláštnit to spíše zas pohybem na scéně. Na druhou stranu je mi jasné, že takto bylo snazší dosáhnout dramatičtějších výsledků a práce netrvala tak dlouho.

SHRNUTÍ:

Osobně se mi poslední Bond líbil asi více, než Teror na farmě, ale na druhou stranu je skvělé, že ses pustil do vlastního původního příběhu, navíc v legofilmech celkem opomíjeném prostředí, jako je venkov. Tuto snahu do budoucna podporuji. Možná by nebylo od věci pokusit se nyní o vytvoření něčeho kratšího, kde by ses mohl více soustředit na technickou stránku, a získané poznatky využít pro další delší film. Rovnou se tedy zeptám, plánuješ do budouna něco?

Škoda, že se nacházíš až v Brně. Kdyby to bylo někde blíže Praze, klidně bych se zastavil, a mohli bychom problematiku filmů probrat osobně. Takto doufám, že ti postačí aspoň můj písemný výlev. Kdybys chtělněco probrat konkrétněji, pošlu buď soukromou zprávu, nebo lépe se ozvat rovnou na e-mail ;)
Brickshelf výběr

Johny650

Osobně bych snížil hlasitost hudby. Přervává mluvený hlas.

Colonel32

Kdyby se autor více soustředil na samotný snímek a méně na ten mediální humbuk okolo (film bude za rok, za půl, za čtvrt, za měsíc, za týden, zítra...) udělal by dobře.

Anatyt

No nechcel som to napísať, aby som nebol ten "zlý", ale súhlasim s Colonelom.