(Vlastní) SAAB-37 Jaktviggen

Založil grohl, 31.05.2011, 19:32:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

VIDEO
Po třech měsících práce a dokupování dílů z BL je konečně hotovo.
Délka: 76cm
Šířka:  48.5cm
Výška: 28cm
Měřítko: 1:21
Obsahuje:
1x Rechargeable battery
1x PF M Motor
2x PF Extension wire
2x PF Lights
1x Red Lightbrick
4x mLA
40x Panel
4x Competition cannon
Funkce:
Motorizované-
Zatahovatelný podvozek pomocí 3 mini Linear Actuatorů
Sklopný vertikální stabilizátor pomocí 1 mini Linear Actuatoru
Výsuvné brzdné štíty pod trupem
Otevíratelná kabina
Ovládané pružinami-
Katapultovací sedadlo
4 rakety
Manuálně ovladatelné-
Převodovka volící mezi čtyřmi motorizovanými funkcemi
Přistávací klapky na kachních plochách
Elevony
Směrové kormidlo
Odhazování palivové nádrže
Obraceč tahu v trysce
Postranní poklop s turbínou určenou k dobíjení energie
Výklopná vrtule turbíny
Postranní poklop s panelem ovládání zbraní
Kyvná ramena hlavního podvozku
Světla-
Přistávací světlo u předního podvozku
Rudé světlo na trupu
Zelené a červené světlo na koncích křídel
Rudě osvětlená tryska
Další-
Odnimatelný žebřík
Radarová anténa v přídi
Detailně řešený kokpit s pohyblivým joystickem
Propracovaná tryska letounu
Zelené cvičné rakety na trupových nosnících
Žluté pruhy na bocích sání pro létání za tmy ve formaci
Technic fig se po vyjmutí sedadla může posadit do kokpitu

Ještě pár poznatků ze stavby. Nevědomost je někdy opravdu sladká, protože po pročítání monografií tohoto letounu jsem cca v polovině stavby zjistil, že kachní plochy letoun neovládají ale pouze slouží jako klapky. Musel jsem proto celý ovládací mechanismus předělat a do místa, kam se předtím vměstnala jedna funkce nacpat hned dvě.

Pokud Vás letadla zajímají jako mě, tak si asi všimnete toho, že chybí postranní brzdné štíty a obraceč tahu je nainstalován vzhůru nohama. Ať jsem dělal, co chtěl, jinak to nešlo.

Video se pokusím natočit co nejdříve.
Galerie

Domino99

Anatyt

No na to, že to je z Technicu, je to podla mňa super model! Škoda, že technic nemal nejakého siveho pilota figa - by tam sadol ako uliaty. :D

Palec hore, resp. "Like"  ;D

Leko

veľmi pekné,určite si s tým už polietal celý dom ;) škoda, že nevidno detailnejšie foto z interiéru a od trisky.Na video sa už tešim....

germik

Hmm :D
Vidím téma, v názvu slovo SAAB - bezva, řikám si - auto od Grohla :D. začnu číst seznam součástek - u ovládání turbíny mi to začalo být nějaké divné >:D

No, vzhledově super, ale takhle z těch fotek se nedá tolik poznat, počkám si na to video ;-) (hlavně jsem zvědav na ty rakety a sedadlo)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Arheonx

grohl

Já už nevím, jak to zvýraznit víc-červeně zatržený nápis galerie v prvním příspěvku ukazuje detaily dalších částí. Jediné, co jsem nemohl dneska kvůli oblačnosti přefotit, jsou brzdné štíty pod trupem.

Moon

Tak když jsem tohle viděl tak jediné co ze mě vypadlo bylo WAU :o :o :o. Rozhodně boduješ Grohle, je to moc pěkné ;), jen jeden mnou často kladený dotaz, kolik váží ta potvora?
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

Nedá se tomu nic vytknout, prostě paráda. Ty personalisti v TLC musej bejt nějaký postižený, že nevezmou takovej talent  >:(
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

phoenicis

Vyzerá to úplne úžasne :)
Ty plates trošku špatia, ale celkový dojem až tak nekazia.

P.S.: Všetky funkcie sa obrázkom vyjadriť nedajú, preto sa teším na sľúbené video ;)

MasterWindu

Nesranduj ! .... a hoď sem okamžite video. Thx
Dark ages forever ...

Tomik

Musim říct, že tohle je opravdu něco neuvěřitelného - tolik funkcí a detailů, prostě super. Těším se na slíbené video. Jen jediná připomínka - preferuji neválečné stroje...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MeNadruhou

Citace od: Tomik kdy 04.06.2011, 14:07:42
Musim říct, že tohle je opravdu něco neuvěřitelného ... Jen jediná připomínka - preferuji neválečné stroje...

S prvním souhlasím ,
a tak aby ti příště postavil zemědělské letadlo?! ;D
Štefan letí...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

dwo

Taky se těšim na video  ;)
btw: nebejt válek a válečných/armádních strojů, tak něco jako práškovací letadlo díky pokroku vůbec neexistuje a možná ani Lego jak ho dnes známe.

Tomik

Citace od: MeNadruhou kdy 04.06.2011, 23:31:05
S prvním souhlasím ,
a tak aby ti příště postavil zemědělské letadlo?! ;D
Štefan letí...

Nemusí to být zemědělské letadlo (i když takový čmelák taky nemusí být špatný ;)), ale třeba akrobatické - tam taky nejsou žádné bomby a kulomety... Jinak, souhlasím s tím, že armádní výzkum posouvá technologie kupředu, ovšem nedělá to kvůli tomu, aby jsme se měli lépe, ale proto, aby jsme se modli rychleji a pohodlněji zabíjet...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

grohl

Daniel

Už jsem viděl na FB a je to super, super, super kousek!!! :)
Jen dotázek k tý směrovce - ona se dá v originále opravdu takto naklánět?

grohl

Švédové v případě boje počítali s uskladněním v malých hangárech u dálnice a tímto snížíš letoun o bezmála dva metry.

Měch

Opravdová nádhera, vždycky se když sem dáš nějaké letadlo, tak už se těším na další, i když můj favorit je Sea Herrier.
Na tomhle letadle mi ale vadí, že je oproti předloze tak nějak bačaté. Chtělo by trochu zúžit, ale to by se negativně promítlo do funkcí. Taky by to chtělo dát nějaké černé tiles/plates do otvorů sání - takhle je skrz ně vidět až dozadu. Ale to nic nemění na tom, že je to úžasný kus práce  ;)

Dostal mě ten tvůj pokerový výraz na konci videa ;D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Luky1987

Na technic nijak moc nejsem, ale video je opravdu skvělé...
Že to může mít tolik různých funkcí, by mě ve snu nenapadlo ;)

grohl

Díky za chválu. Možná ne vzhledově (ačkoliv mně se skutečný VIGGEN líbí moc), ale funkčností a pevností konstrukce se jedná o mé opravdu nejlepší letadlo.

malý Měch:
Zúžit ani nepotřebuje. Vše jsem neustále poměřoval na nákresech v Sarielově LEGO Scaleru a na počet studů to vychází. Spíš by měly prostřední panely ve spodní řadě být již natočeny nebo o stud zasunuty dovnitř, jenže, jak jsi správnš podotkl, ovlivnilo by to funkce (konkrétně by se nevešla převodovka).

fero

Excelentny model jediná chybička je že nelieta,slova su tu zbytočné klobuk dole.

grohl

Měl by někdo zájem o návod na Viggena?

P4tr1cius

Citace od: grohl kdy 16.06.2011, 07:01:21
VIDEO

Stále ma nejako TECHNIC obchádza, ale z počtu funkcií tvojho lietadla, mi neostáva nič iné len dať klobúk dole. Až sa človeku nechce veriť, čo všetko si tam "narval".