(Vlastní) Grosse Bertha

Založil Rhox, 17.05.2011, 21:56:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rhox

Nedávno sem četl jednu knížku o WW I a docela mě tam zaujaly kola německého kanonu Grosse Bertha (Velká/Tlustá Berta), hned sem začal přemýšlet jak by asi šly postavit z Lega a skončilo to u tohoto:)

Zbytek fotek naleznete na: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=473030

Předloha:

Luky1987

Pěkné, ostatně jako vždy, mám rád dílka z první a druhé světové, protože v Legu jim to prostě sluší ;)

FilipS

Parádní MOC, kanon si vyřešil skvěle. Hodně se mi líbí i podstavec, celé to podtrhuje. Dost mi to připomíná dílka AFOLa BMW_Indy http://www.flickr.com/photos/brian_williams/

linhi

Je to super,jen by to kanonu možná slušelo v tmavším odstínu,ale chápu že téhle šedé mají radaři doma nejvíc.
Máš v hlavě nějaké další nápady?

phoenicis

Pekná prácička ;) Mám rád tematiku 2.SV v podaní LEGO.

Johny650

Moc pěkné, líbí se mi zapojení toy story panáčků včetně těla surfaře z minifig serie :)

phoenicis

Rhox

Díky za reakce:)
Citace od: Diidy kdy 17.05.2011, 22:32:22
Parádní MOC, kanon si vyřešil skvěle. Hodně se mi líbí i podstavec, celé to podtrhuje. Dost mi to připomíná dílka AFOLa BMW_Indy http://www.flickr.com/photos/brian_williams/
Podstavec sem právě u BMW_Indy viděl a hodně se mi ten nápad líbil, hodlám ho používat i dál, on to dílko opravdu dotáhne do konce.
Citace od: linhi kdy 17.05.2011, 22:58:14
Je to super,jen by to kanonu možná slušelo v tmavším odstínu,ale chápu že téhle šedé mají radaři doma nejvíc.
Máš v hlavě nějaké další nápady?
Přesně tak:) Na celej MOC sem dokupoval jeden jedinej dílek, protože LBG jsem docela zásoben:) Nápady mám na další dva větší MOCy, ale čas na ně není :-\

Villa Legina

Citace od: linhi kdy 18.05.2011, 05:22:49
To je první světová  :)

To je pravda  :) Dočítala som sa ešte jednu zaujímavosť, jeden jediný tento stroj ktorý po 1. svetovej vojne ostal zabudnutý v pokusnom areáli firmy Krupp v Nemecku, bol v roku 1939 "znovunájdený" a začlenený do armády, a v roku 1942 bol tento exemplár nasadený v bojoch pri obliehaní Sevastopoľa, a v roku 1944 bol nasadený pri potlačení Varšavského povstania. Ďalej jeho osud nie je známy, najpravdepodobnejšie ho zničila Červená armáda

Pre Rhox: krásna stavba, zaujala ma, jediná poznámka: obmedziť zeleň, aj  na strome, takto to  potláča dramatičnosť a navodzuje skôr idylu (niet nad holé pahýle stromov a náznaky zničenej krajiny pri bojových scénach)

Robbed

Osobně mi moc nesedí zakončení kanónu, nebylo by lepší použít třeba toto ?
Jinak velmi povedený MOC, rámy jsou skvělé oživení, asi je taky začnu používat >:D.

Daniel

No dílko podařené, jen ten zdravotník má výraz jak kdyby byl trošku mentálně zaostalej ;D

p.s.: Nad podstavcem už také uvažuji delší dobu - hlavně od shlédnutí http://www.flickr.com/photos/legohaulic/sets/72157625501159829/with/5272677428/  - jenže zatím jsem nestavěl nic dostatečně malého...snad i na podstavec někdy dojde ;)

Rhox

Citace od: leggina kdy 18.05.2011, 12:04:01
Pre Rhox: krásna stavba, zaujala ma, jediná poznámka: obmedziť zeleň, aj  na strome, takto to  potláča dramatičnosť a navodzuje skôr idylu (niet nad holé pahýle stromov a náznaky zničenej krajiny pri bojových scénach)
Ono tam té zeleně zas tako moc není, když je to jen holej podstavec, ale jak sem tam šoupl to dělo,tak se to nějak zaplnilo ;D Obávám se, že to není na fotkách moc vidět, ale postavil jsem tam i vyjetý brázdy od kol...

Citace od: Robbed kdy 18.05.2011, 14:04:24
Osobně mi moc nesedí zakončení kanónu, nebylo by lepší použít třeba toto?
Inspirace ze SW, co?:) Přemýšlel sem nad tím, ale vzhledem k tomu, jak vypadá předloha sem to nechal takto jednoduchý(a taky se mi ten barýlek nechtěl kupovat ;D)

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 18.05.2011, 16:57:57
No dílko podařené, jen ten zdravotník má výraz jak kdyby byl trošku mentálně zaostalej ;D
Má brýle, chudák, tak se mu nesměj ;)

Takže teď tu vypukne epidemie podstavců? ;D

gearcs

Mě se to dost líbí. A podstavec v některých případech alespoň "schová" jednoduchost terénu, na členitý terén by se asi moc použít nedal. Já bych taky použil na zakončení hlavně barel.  :)