Přestavba autobusu 8404

Založil Blake, 09.05.2011, 20:25:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Blake

Jde o přestavbu civilního autobusu ze setu 8404 (viz první obrázek) na policejní verzi, kde jsem měl požadavky na větší počet sedadel a větší objem zavazadlováho prostoru. Použity orig. LEGO nálepky ze setu 7236

kryst.off

Pěkná přestavba, byl by to pěkný autobus, jen kdyby nebyl policejní  8)
kryst.off

Blake

Citace od: kryst.off kdy 09.05.2011, 20:28:38
Pěkná přestavba, byl by to pěkný autobus, jen kdyby nebyl policejní  8)

Kdyby... kdyby byla jiná doba, mohl být civilní  ;)

Socha

Páči sa mi to, akurát by som ešte trochu predĺžil tú časť od zadných kolies po koniec autobusu, nejako prerobil celí zadok (pôvodný je podľa mňa krajší) a nejako ešte prerobil prednú masku. Viem si predstaviť aký by to bol pekný zájazdoví autobus :)

Petronel

Pěkné, dobrá práce, vypadá to celkem dobře. Jedinou výraznou výhradu co bych měl, tak jsou ty přední světla (modré a červené)  ;D to se mi opravdu nezdá. Stačí na střeše ne?  ;) Nebo to tak má být? To abych se podíval na nějaký policejní bus  ;D

Blake

Citace od: Petronel kdy 09.05.2011, 21:17:27
Pěkné, dobrá práce, vypadá to celkem dobře. Jedinou výraznou výhradu co bych měl, tak jsou ty přední světla (modré a červené)  ;D to se mi opravdu nezdá. Stačí na střeše ne?  ;) Nebo to tak má být? To abych se podíval na nějaký policejní bus  ;D

Díky. Logicky by tam měly být. Střecha je přeci jen vysoko a jede-li bus blízko za vozem, tak musí být viděn. Mrkni třeba sem: http://www.flickr.com/photos/rivarix/3808517266/ , http://www.flickr.com/photos/8938550@N03/5000371165/ , http://www.flickr.com/photos/39772828@N03/4317925526/ .

Blake

Citace od: Socha kdy 09.05.2011, 21:05:39
Páči sa mi to, akurát by som ešte trochu predĺžil tú časť od zadných kolies po koniec autobusu, nejako prerobil celí zadok (pôvodný je podľa mňa krajší) a nejako ešte prerobil prednú masku. Viem si predstaviť aký by to bol pekný zájazdoví autobus :)

Zadní část pod oknem je technicky problémové místo. Původní set tam měl po celé délce stěnu, která měla na krajích slope, a plynule stěna přecházela do podvozku. Tato varianta, kde je zadní díl sklo, které je oblé, tak varianta se slope vypadala hůř než současná s Brick Modified 1 x 1. Co bych změnil jsou světla, místo round, dát trans tile plate (které nemám na blinkry, bo se v trans orange nedělají :/ ).

Blake

Citace od: Socha kdy 09.05.2011, 21:05:39
Páči sa mi to, akurát by som ešte trochu predĺžil tú časť od zadných kolies po koniec autobusu, ...

Máš pravdu, přidám tam jeden stud. Po tom co jsi to napsal se mi to zdálo taky krátké. Ráno jsem se díval  na tech. plánky autobusů, abych měl jasno, ze kterých vychází 15% delší zadní převis než přední. V tomto případě je přední převis 6 studů tak zadní má být 7 studů. Aspoň bude zadní sedačka otočená ve směru jízdy.

Blake

Přidán stud na zadní převis:

Socha

Hneď to vyzerá o triedu lepšie! :)
Len tie svetlá v zadu mi tam nepasujú, bo autobus vyzerá moderne, ale tie svetlá dosť staromódne. Je veľmi veľký kontrast medzi svetlami prednými a zadnými...