Truck Praga V3S 6x6

Založil Leko, 05.05.2011, 09:40:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Leko

:) je to skôr lodička s pohonom 6x6

zakladne info
4XL motors
6x6
2-speed transmission
2,6kg weight

http://www.youtube.com/watch?v=54xkDvfxYX0

Tomik

Možná jsem moc přízemní, ale koupat lego ve vodě a bahně se mi dost příčí... Jinak, celkem slušně provedená kabina, jen ty šikmé zadní výztuhy mi k vejtřasce moc nesedí.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Leko

to hej praga ma ohybný ram tak že ta výstuha je tam odveci ale čo už chcel som sa len pobavit s tým i tak som už dolámal aj druhý posledný switch v prevodovke tak pôjde stará praga do lego šrotu  :-X k tej vode zas mám rád lego v spojení s prírodou

Moergil

Čistá voda je v pohode, ale ak sú tam nečistoty ako piesok, vytvorí sa krásna brúsna zmes a to potom osky vyzerajú :)
Pre XL motory je lepšie používať koncepcie prevodovky ako napr Sarielov 2-speed heavy duty linear gearbox.

Inak pekný model, ale keď si už použil polonápravy mohol si spraviť hneď Tatru 111/141 ;)

Leko

díky super odkaz určite to skúsim ale už na inom stroji

Anatyt

Koxo, brutal. :D Ale to vážne tie motory prežili bez ujmy tú vodu?? Veď ku koncu si ich riadne vykúpal! ;D Sa mi nechce veriť, že tie motory to úplné potopenie a tečúcu vodu prežili.

Leko

motorom voda nevadí možno že kus prevodom ale nič vážne a už som mal nechtiac ponorené aj dialkové  a stačilo rozobrat a vysušit a islo vše ďalej   8)  netreba sa báť trošku špiny a vody

Anatyt

Že to nechytilo žiadny skrat nikde...

Epholl

Samotná (sladká) voda by mala byť v pohode, PF sú konštruované s tým, že je to hračka a teda istá dávka vodeodolnosti tam byť musí. Problémom môžu ale byť nánosy bahna alebo minerálov, ktoré sa môžu po vyschnutí vody usadiť a obrusovať mechanické diely alebo viesť k zoskratovaniu elektrických.

Moon

Wow, tak tomuhle se říká pořádný testing, i když bych se asi trochu bál o XLka (a v některejch záběrech o kameru ;D). Nemám skoro jinak co dodat, je to pěkný, otestovaný, jen by mě zajímalo jak jsi vyřešil převodovku?
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Leko

takto

chýba tam spojka,keby som neradil počas chodu tak by vydržala

Billy Bob Bean

To je paráda.

Pokud není v té vodě bordel, tak je to motoru jedno. Při 9V napájení ta voda nedělá zkraty, ale mírné svody. Když jsem lítal s SS motory na RC letadlech, tak jsem zabíhal uhlíky právě s motorem ponořeným ve vode. Perfektně a hlavně rychle se zabrousily do tvaru komutátoru a motor měl delší životnost.

Leko: Strašně by mě zajímalo jak jsi udělal přední nápravu  ;)

MeNadruhou

Je to parádní kousek. Jen mi vepředu nesedí ten srnkolap. zkus mi to pls vyfotit bez něj.

Citace od: Moergil kdy 05.05.2011, 10:10:58
Čistá voda je v pohode, ale ak sú tam nečistoty ako piesok, vytvorí sa krásna brúsna zmes a to potom osky vyzerajú :)
Pre XL motory je lepšie používať koncepcie prevodovky ako napr Sarielov 2-speed heavy duty linear gearbox.

Inak pekný model, ale keď si už použil polonápravy mohol si spraviť hneď Tatru 111/141 ;)
ta sarielova převodovka je pěkná, ale pořád nemá vyřešenu posunující se hřídel výstupu o 1 stud...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Moergil

Citace od: MeNadruhou kdy 09.05.2011, 00:24:36
ta sarielova převodovka je pěkná, ale pořád nemá vyřešenu posunující se hřídel výstupu o 1 stud...
Práveže má - modul s XL motorom (zelené) sa posúva o jeden stud dopredu a dozadu. Výstup samotný (červený axle joiner) a klietka prevodovky sa nehýbe.

Anatyt

Tieto konštrukčné stavby obdivujem! :o Toto by som chcel vedieť stavať... prevodovky, pohony... :) Klobúk dolu.

dwo

Pěkná práce. To koupání je docela odvážné. Fotky v lepším rozlišení by nebyly? A ještě dotaz - ty 4XL motory jsou napájené/ovládané jak?

Leko

Dakujem za kladne komenty  ;)
cez jeden kanal na IR cez servo (M motor prehadzuje dva switche ci ze napajanie motorv ide priamo z dvoch BBoxov )

Arheonx

Ja viem že od témy ale nemáš náhodou kameru kodak zx3 playsport ?

Leko

ee Sony Bloggie HD Camera taká mini  na všetko

Leko

v pravidlách LTTT je uvedené:
Měření rozvoru kol

Střed prvního až posledního páru kol (nápravy) na rovné zemi. U vícenápravových vozidel musí být navíc mezi přední jednou nápravou a dvojicí zadních náprav (příp. mezi dvojicí předních náprav a jednou zadní nápravou) minimálně dvojnásobná vzdálenost než je vzdálenost náprav dvojice

robím tahač 815 s dvoma zatáčajúcimi prednými nápravami a keď som sledoval foto aj videa Truck Trialu tak mi príde,že ten rozvor medzi nápravami je kratší ako minimálně dvojnásobná vzdálenost než je vzdálenost náprav dvojice tak ako to je  ???

Fairytale

Když mezi první a druhou nápravou bude 7 studů ,tak mezi druhou a třetí musí být min. 14 studů.
    Pokud , jak říkáš starší modely to měli jinak , možná byla jiná pravidla.

Leko

pre môj model by bolo lepšie aby bol kratší a vychádzal od reálu

peter

Citace od: Leko kdy 23.05.2011, 22:41:06
v pravidlách LTTT je uvedené:

Měření rozvoru kol ...

Ve skutečném světě žádná taková podmínka, která je uvedená v pravidlech pro LTTT pokud vím neexistuje. Pravidla LTTT jsou vytvořené výhradně pro LTTT a vycházejí z mnoha soukromých zkušeností pořádání závodů.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Leko

dík za odpoveď .. brake off  ::)  môžem sa pustit do tretej nápravy

Bery

Nějak mi to uniklo, technicky to máš celkem dobře zmáknutý, ale můžu se tě zeptat na nějakej pochopitelnej důvod proč si u tatrováckého podvozku postavil vejtřasku a navíc jinak? Navíc když se ti nabízí volba Tatry 111 protože by stačilo pouze prodloužit čumák a víc skosit čelní sklo kabiny?  ??? :) 
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Leko

ťažko na to hľadať odpoveď :) išlo mi hlavne o to aké to bude mať jazdné vlastnosti a boli asi také že už nikdy nechcem stavat také tažké hovado ktoré sa len lenivo ťahalo

Anatyt