(Vlastní) Středověká hospoda

Založil Insectslayer, 30.04.2011, 01:25:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Insectslayer

Zdravím, rád bych Vám představil svůj nejnovější MOC, a tím je hospoda postavená u bývalé strážní věže. Má sklep, výčep a první patro s pokoji hostinského, do kterého se vchází přes věž.
Berte prosím v úvahu mou, ne příliš velkou zásobu kostek, tak prosím nekomentuje příliš míchanici staré a nové šedé a podobně.
Stavba je udělaná na hraní, takže má oddělávací střechu a všechna patra.
Prosil bych o konstruktivní kritiku, tak prosím napište, co se vám líbí, abych to mohl použít i jinde, a co naopak musím zlepšit.
Díky.

Colonel32

Nelíbí se mi to cimbuří. Myslím, že v rozích bývá spíše zeď než díra.

majer

Moc hezká stavba :-)
Možná bych zkusil udělat tu střechu jinou barvou (černá), komín by ve středověku asi nebyl nahoře takhle zakončen a knížky v hospodě i když v patře.. No nevím kolik z těch středověkých minifigů umí číst :-D Ale to jsou detaily.

Insectslayer

Colonel: Děkuji za připomínku, už jsem to spravil, později hodím fotky.
Majer: Momentálně nemám dostatek černých střech, zakže asi až v jiné stavbě. A co se týče knížek, hostinský bude zřejmě docela vzdělaný muž, protože má na stole psací potřeby, takže bude umět asi i číst, ne?
S komínem taky něco vymyslím.

majer

Já si říkal že je divný, aby tam to péro nechal nějakej středověkej indián ;D Teď už to poznávám.. Sem si myslel, že je to jen nějakej bordel na stole  >:D ;D Jinak je to opravdu hezký. Nejlepší jsou ty houby (jestli to jsou houby)  ;)

Insectslayer

Jo, jsou to houby, mají je do polívky.  ;)

Colonel32

No, s knihama pozor. Před vynálezem knihtisku byly knihy ručně psané (a opisované), což často trvalo i roky, takže mnohdy měla jediná kniha cenu stejnou jako celá ta hospoda.

Insectslayer

Tak jsou to, dejme tomu, dopisy synovi, který studuje na univerzitě, co ty na to?

Insectslayer

Tak, tady je celá galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=471318
Úpravy (cimbuří, komín), nafotím a doplním příští týden.

Insectslayer

Mimochodem, tento věšák vymyslel a postavil můj devítiletý bratr, prý vám to mám napsat.

Insectslayer

A co na něj říkáte? Brácha je celý natěšený na vaše obdivné vzdechy.  ;)

majer

Stavba jako taková nic moc... ale ten věšák.. to je jiná úroveň.. To se pozná mistr stavitel ;) Jen nevím jestli měli ve středověku věšák na kolty  ;D

Jinak dobrej nápad! Jak dobře na tom drží ten klobouk?

Insectslayer

Focení přežil.  ;) Zkus si to sestavit, není to těžké.

kryst.off

Mě se líbí jak je tam živo. Ale tahací harmonika ve středověku? Vždyť to je záležitost 19. století (podobně jako třeba klavír).
kryst.off

Insectslayer

Ajaj, tak to mě nenapadlo, šaška odstraním. Díky za připomínku.

kryst.off

Tak jsem to nemyslel. On se tam docela hodí. Ale kdybys mu udělal třeba nějakej strunnej nástroj nebo niněru, bylo by to reálnější  :)
kryst.off