Nemá někdo zkušenosti s uživatelem elfka86? (aukro)

Založil Johny650, 07.04.2011, 19:54:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Johny650

Třeba nějaké obchody. Něco jsem si zakoupil a nelíbí se mí její přístup.

Díky

http://aukro.cz/show_user.php?uid=6882560

Zoufalec

Jestli se nepletu, tak jsem uskutečnil dva obchody. Jednou poslala místo avizovaného originál návodu kopii, při druhém mi vstřícně dopomohla vyhledat ČP zadupanou zásilku. Co si vybavuju, tak stav kostek nic moc - kompletuje z kw, často něco chybí.

Johny650

Já vyhrál aukci v neděli, hned jsem ji zaslal peníze i potvrzeni a poprosil o co nejrychlejší odeslání a dnes ji píšu jak to vypadá a napsala, že peníze došli včera a balík zašle zítra.

U lega je napsáno jako nové a v emailu mi odepsala, že by nic moc nemělo chybět. Jsem zvědav.

Nelíbí se mi komunikace, měla hned napsat, že mi to pošle za týden :(

Zoufalec

Citace od: Johny650 kdy 07.04.2011, 20:09:42

Zase nemůžeš čekat, že prodejce nemá nic jiného na práci, než lítat s aukcemi na poštu (zvláště, je-li z vesnice, kde pošta není). Osobně absolutně neřeším, když někdo pošle vydražený předmět za týden až 14 dní...

Johny650

Já ano. Když někdo něco chce a vydraží si to, tak očekává při platbě v ten den zboží co nejdříve a né až za 14dní od toho je aukro.

Určitě chápu, že každý nemá čas hned letět na poštu, ale nemá psát hned po připsání částky balík odesílám. To je můj názor

Petronel

Po pravdě řečeno, tento prodejce se mi absolutně nezamlouvá. Tedy nenakupoval jsem od něj, ale několikrát se mi líbili prodávané kousky, ale nesnášim to jeho/její oblíbené "co vidíte, dostanete".
To je úplně stupidní obrana před kupujícími, hlavně z toho důvodu, že většinou set tak chytře a šibalsky postaví aby to hlavní co chybí nebylo vidět a pak se můžou lidi divit, že jim to v balíčku chybělo...
Přečtěte si negativní komentáře. Je jich už víc a snad všechny kvůli tomuto.

Ano, nedělá vyloženě nic nekalého a nelže kupujícím, když tam napíše tuto blbou hlášku. Ale nelíbí se mi toto jednání a příjde mi to velmi neseriózní. Poctiví prodejci napíšou "chybí pouze tento a tento dílek" nebo něco podobného, ale ne takto to zaobalit a pak se lidi diví, že jim příjde sotva půlka setu.

elfka86 - vřele nedoporučuji.

winring

Také jme od ní pár setů kupovali. Kvalita je jak kdy a je nutné se pořádně dívat na fotky. Chybějící kostky vysloveně na nich neschovává, ale je to pojistka pro ní. Taky od ní už nekupuju, spíše z důvodu že prakticky nikdy nemá krabice a chci mít již alespoň 99% jistotu že to bude komplet. Pokud se ale set na fotce líbí, člověk si ho rád o pár kousků doplní (většinou to je pár kostek ne půl setu) a nevadí že bude jaký bude, tak není problém. Co se odesílání týče, každý si tam může napsat co chce a co chce pak udělá. Myslím že týden na vyřízení objednávky je ještě z těch lepších.

RalinCavira

Taky bych to tak viděl, holt si musí člověk vybírat... týden ještě celkem jde (ale chápu, že je to otravné). Jinak na Aukru je to vždy tak trochu risk... komplet sety s krabicemi už jedině na BL ;)
A s těmi chybějícími díly, není to většinou žádná hrůza a dají se celkem bez problémů doplnit ( jak bylo řečeno, pořádně prohlížet, nebo raději koupit jinde, většinou taky ale dráž)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Johny650

Já nedramatizuji. Začal jsem s dotazem, zdali nemá někdo zkušenosti s prodejcem. Navíc když ji poprosím, aby poslala aby to do pátku došlo peníze pošlu 1h po vyhrání aukce tak to zboží očekávám, nebo email, že to nepošle. Ani jedno se nestalo.

Peetrs

Citace od: Johny650 kdy 07.04.2011, 20:09:42

Právě z tohoto důvodu, nikdy nevyplňuji nové políčko u aukcí s dobou odeslání, aby mně pak nikdo nemohl chytat za takovéto drobnosti. Bohužel nemůžu tušit, jestli se na poštu dostanu druhý den po přijetí platby, nebo až za tři dny.  Jako prodejce bych ti také nemohl přesně napsat kdy zboží odešlu, ihned po skončení aukce! Odeslání do týdne je podle mého názoru úplně v pohodě a na stížnost to není.

Achad

Těžký souhlas s výše mnou nadepsanými (Peetrs, Daniel). Peníze se v neděli neodeslaly, aktivace pokynu začala až v pondělí. Jak znám české banky, tak že přišla platba ve středu, to je takový průměr, jsou případy, kdy přijde i o den později.
Netřeba taky psát, že spousta lidí nemá čas běhat na poštu každý den. Abych byl upřímný, mám pro ni docela pochopení - prodává těch aukcí poměrně dost a když uvážím, že skoro každou druhou vyhraje někdo jiný, taky by se mi nechtělo pokaždé běhat na poštu, jen co mi přijde platba, ale vezmu těch balíků naráz spíše až několik. Navíc nikdy nevíš - mohlo se jí něco přihodit, občas člověku vleze do plánů něco, co musí být vyřízeno urgentněji než odeslání balíku pro nedočkavce atd.. Týden beru jako klasickou normu a rozhodně bych kvůli tomu nehysterčil. Stejně ti Lego přijde, a pak bude následujících x let stát ve vitríně (a to už, řekl bych, je jedno, jestli jej tam budeš mít o dva dny více či méně, ne?).
A k diskuzi nad chybějícími dílky? Já bych k tomu podotkl jediné, krásné české příslový: "Líná huba..." To jste si ještě nezvykli, že pojem "co vidíte, dostanete" znamená v 90 % případů nekompletnost, příp. někde barevnou záměnu? Tak se prostě zeptám! Pokud prodejce odpoví, alespoň vím. Pokud prodejce neodpoví či mám podezření, tak nekupuju. A pokud přesto koupím, tak nemám co nadávat. To mohu jedině v případě, že je u aukce uvedeno 100% kompletní.
Howgh.

peki

Ve filtru hodnocení se dá vybrat:
- neutrální (20)
- negativní ( 8 )

z celkového počtu 2680 udělených hodnocení. Jinými slovy při 2 652 aukcích to bylo OK nebo lidi shledávají její chování normální. Neutrálové měli vesměs problém s tím, že set byl nekompletní a oni dostali "pouze" to co viděli ;)  nebo vadila délka doby odeslání. Negativní komentáře měli vesměs problém s tím, že setbyl nekompletní a oni dostali "pouze" to co viděli ;)  nebo problém s osobním odběrem.

Osobně bych to řešil napřed s dotyčným, potom na příslušném aukčním serveru. Otevřít vlákno na Kostkách pokud se nic nestalo (v opačném případě je tu černá listina) mi nepřijde šťastné.