(Vlastné) Modifikácia áut z oficiálnych lego setov

Založil Socha, 29.03.2011, 20:49:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Socha

Veľmi sa mi páčia šesť studové lego autá ale strašne ma irituje, že aj napriek svojej šírke sa do nich nezmestia dvaja minifigovia vedľa seba. Takisto ma irituje aj absencia dverí alebo nevyužité miesto a podobne. Rozhodol som sa teda tento problém nejako vyriešiť úpravou. A keď som už začal upravovať, tak som na autách upravil aj iné veci, aby som sa priblížil trochu viac k realite.

Ako prvé som takto upravil auto zo setu 3179.

Ak bude záujem pridám aj ďalšie autá, čo som upravil. Ale veľa toho zatiaľ nemám.

SpCasPi000

Paráda, ja vedel že sa to nejako musí dať urobiť aj na 6!   ;D
Myslíš že by bolo lepšie keby sa prešlo na osmičkový systém šírky vozidiel nákladných a šestkových osobných? Hlavne pri autobusoch by to pomohlo zreálniť interiér. Aj keď je mi jasné že Lego svet nie je o úplnom kopírovaní našej reality za každú cenu.

Socha

Noo, skôr by som povedal, že nie. Nakoľko mám set 7635 a ten tereňák je veľký ako to opravárske auto, čo vyzerá proporčne trochu divne. Hlavne minifig vedľa toho tereňáku je strašne malí, zatiaľ čo pri tom opravárskom aute vyzerá pomerne prirodzene. Ja by som povedal, že osobné 4stud, nákladné 6stud. Osem by už bolo moc, ale som si vedomí, že na autobus by bolo fajn 8studov. Keď som bol malý som si aj staval 8studové autobusy. Po každej strane jeden rad sedadiel a medzi nimi ulička, ale veľkosť už bola veľmi neprirodzená oproti figom. 8stud si viem skôr predstaviť u vlakov.

Ten spomínaný tereňák je mimochodom ďalším autom, čo som takto upravil. Keď nafotím, môžem pridať. :)

otaznik

Doporučuji o jeden plate zvednout dveře, jinak se mi to (i přes absenci sedadel) líbí.  :)

A ještě bych doplnil, že by bylo dobré něco udělat s tím, jak mají minifigové ruku u kraje vozidla nahoře - uznávám, že je to těžký úkol.  ;)

Socha

Citace od: otaznik kdy 30.03.2011, 15:56:40
Doporučuji o jeden plate zvednout dveře, jinak se mi to (i přes absenci sedadel) líbí.  :)

A ještě bych doplnil, že by bylo dobré něco udělat s tím, jak mají minifigové ruku u kraje vozidla nahoře - uznávám, že je to těžký úkol.  ;)

Dvere by si zdvihol asi kvôli tým 1x1 plate, ale to by spôsobilo, že by aj minifigovia museli o jeden plate sedieť vyššie, a ak by som chcel, aby sa pod strechu zmestili aj s čiapkou, tak by celá kabína musela narásť o jeden plate do výšky (už takto je o jeden plate vyššia ako u originálu), čím by sa opäť objavili spomínané 1x1 plates + 2x6 plate pod slopes pod oknom, alebo medzi oknom  a strechou jeden 1x6 plate.
Vlastne rovnaký problém by zapríčinilo aj zdvihnutie figov o jeden plate kvôli ich rukám (aby neboli zdvihnuté u kraja vozidla), stým rozdielom, že by okno muselo zostať vo výške, ako je teraz, teda by medzi oknom  a strechou musel byť 1x6 plate aby sa figovia zmestili do kabíny aj s čiapkami, nehovoriac o tom, že by ledva videli von z auta.
Spočiatku som uvažoval aj o použití sedadiel do vnútra, avšak som neprišiel na spôsob ako ich tam narvať, keďže by zasahovali do polky 1x2 brickov použitých po bokoch kabíny.
Nechcem aby to znelo ako výhovorky, ale ak nejaký spôsob, ako tieto úpravy urobiť je, tak som naň ešte neprišiel  :)
Každopádne ďakujem za reakciu :)
Snáď to je napísané pochopiteľne ;D

otaznik

Neuvědomil jsem si, že minifig vlastně už sedí "ve dveřích". No, v tom případě bych se asi spokojil s tím, že v kabině bude sedět pouze jeden, zato vozidlo bude vypadat o poznání lépe.

Socha

Citace od: otaznik kdy 01.04.2011, 13:28:33
Neuvědomil jsem si, že minifig vlastně už sedí "ve dveřích". No, v tom případě bych se asi spokojil s tím, že v kabině bude sedět pouze jeden, zato vozidlo bude vypadat o poznání lépe.
Rozmýšľal som aj nad tým, že by som tam miesto tých 1x1 plate mohol dať nejaké spätné zrkadlá, ale výsledok sa mi nepáčil. Každopádne fakt, že sa do kabíny zmestia dvaja figovia, u mňa vyváži, túto drobnú vadu na kráse, a vlastne, dokiaľ si to nenapísal, tak ma ani nenapadlo že by to tam mohlo špatiť :)

SpCasPi000

Mne sa tiež viac páči keď sú tam dvaja, je to hneď živšie. A aspoň to núti rozmýšľať ako to urobiť (a o tom predsa Lego je - rozmýšľať do nekonečna aby sa nám mozgy nescvrkli kým pôjdeme do dôchodku)  ;D

Socha

Prichádzam s ďalším upraveným autom, bude to už spomínaný teraňák zo setu 7635. Je pridaná priečka medzi motorom a interiérom, motor, červený interiér pre dvoch figov (prípadne ešte tretí dozadu), prevodová páka, dva výfuky a hlavne dvere. Kvôli ponechaniu pôvodných spätných zrkadiel majú dvere obmedzené otváranie, ale otvoriť sa dajú. Snažil som sa aj o začlenenie nejakého mechanizmu na otváranie krytu motora a dverí do kufra, ale na nič efektívne a na pohľad pekné som neprišiel. Opäť je tu problém s 1x1 plate medzi dverami a oknom, tentokrát nahradený spätnými zrkadlami, a tiež problém zdvihnutých rúk pri okrajoch vozidla. Obávam sa že iný spôsob posadenia dvoch figov vedľa seba neexistuje (napadá ma ešte diel používaný v autách v ktorých sa vozil Johny Thunder, v ktoromsi staršom slovenskom katalógu pomenovaný ako Jano Hrom ;D, ale tento diel by sa sem nehodil). Ale ak niekto na nejaký spôsob predsa len prišiel, tak sem sním :)

Icewalker

Zajímavá úprava, líbí se mi hlavně motor. Také máme doma rozdělanou úpravu tohoto setu, ale ještě zbývá sehnat pár součástek ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr