Prázdninový dům (10185 - alternative model)

Založil Petronel, 31.03.2011, 19:48:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Jelikož ještě stále nemám kloudné bydlení, kde bych měl všechno Lego, tak se ode mne nemůže čekat žádný velký MOC (i když bych velmi rád něco uklohnil)  ;)
Všechny kostičky mám na chatě a doma mi teď uvízl pouze set "10185 - Green Grocer". A tak jsem se pustil do tohoto:

Stavbu jsem pojmenoval prázdninový dům, úplně v tom totiž vidím ten domek, kam odjede celá rodinka na prázdniny někam do tepla, sluní se na zahradě,griluje nebo odpočívají na terase a mlsají dobroty. Chybí už jen bazén.... no ale co když je blízko moře?

Snad se bude líbit, myslím že nabízí i spousty detailů. Ale hlavně je sestaven POUZE z dílků ze setu 10185, neobsahuje ani jednu kostičku navíc! Rád stavím s omezeným počtem dílků, je to pak pro mě daleko větší výzva. I když občas to vyžaduje spoousty kompromisů, zpětných úprav a nervů  >:D Bojoval jsem o některé potřebné dílky až do konce a dá se říct, že mi vlastně pomalu nic nezbylo, hlavně co se týče stavebních dílků.

Prohlédněte si prosím všechny fotky v Galerii, zhodnoťte to a já mám pak nějak pro vás připravenou ještě takovou kvízovou soutěž  >:D

Kiko97

Veľmi sa mi stavba páči, len by som vytkol úzku dvojposchodovú posteľ.  ;)

Ivansliz

Velmi hezké. Ta první fotka zepředu mě hned nepřitáhla, ale když jsem viděl ten zbytek v galerii (Vybavení interiéru, dvorek, ...), tak jsem byl mile překvapen. ;)

Zejména zajímavá práce s okénky u vstupních dveří.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Viliam6666

Veľmi pekná stavba na to že si staval iba z jedného setu . Páči sa mi na nej hlavne interiér ,schodisko ...  :)   
Milujem LEGO TECHNIC

Petronel

Škoda, myslel jsem si, že tato moje přestavbička vzbudí více reakcí. Ale za ty obdržené moc děkuji, jsem rád že se někomu dílo líbí.

No a teď už k soutěži, jak jsem slíbil  ;)
Snažil jsem se využít různé stavební techniky a praktiky a využít k nim některé ze zajímavých obsažených dílů, jako jsou volanty z původního kočárku a nebo šedé číše (pohárky).
A tak v této stavbě najdete někde 4 volanty a 11 pohárků (z původních celkových 12ti kusů). Což znamená, že ještě jeden schází... zajímá vás kde je? :) To bude ta vaše odměna. Až někdo najde všechny volanty z tohoto setu a 11 pohárků a napíše sem jejich umístění, prozradím vám a ukážu vám, kde je ukryt ten poslední  ;)

Takže přeji příjemnou zábavu a užijte si hledání. Myslím že to není tak složité, tak dejte šanci i ostatním a nepište to sem hned  >:D Nebo mi pošlete třeba SZ  ;)

Petronel

Gratuluji Jurajovi, který první našel vše a poslal mi sepsané umístění v SZ  :D

A kdo ještě najde 11 pohárů a 4 volanty?  :) Ještě aspoň dva lidi mi písněte a prozradím všem, kde je schován ten poslední pohárek. (na fotkách není, takže se nedá najít)

Villa Legina

Ahoj Petronel, mne sa na Tvojom domčeku veľmi páči ako si riešil červené závesy na oknách, takisto sa mi páči sofa a staré rádio. Ako steak na grile si použil ten spájací článok ktorý býva na kvetinách prv než sa oddelia? Vidím že si ich budem aj ja odkladať a nie vyhadzovať, a odložím si ich, keď budem robiť mäsiarstvo  :)

Petronel

Ano máš pravdu, na grilu se peče ten kus, kterým byly spojeny kytičky  ;) Vypadal tam lépe než normální červený dílek  ;)

A co soutěž? Ještě někdo ví, kde je vše umístěno?  ;D

kryst.off

Dej nám trochu času, vždyť jsi ji vyhlásil včera  ;)
kryst.off

Petronel

ok ok jasně, žádný stres  ;D

Kdo najde vše, písněte mi soukromou zprávu  ;)

Petronel

Takže nastal asi ten správný čas ukončit tento kvíz. Děkuji všem co se účastnili a odepsali mi správné počty volantů a pohárků, ale děkuji i těm, kteří neodpověděli, ale nedalo jim to a šli si alespoň prohlédnout fotky a bádali kde je vše umístěno  >:D Nebylo to těžké, šlo spíš o tu srandu a podívanou.

No a zde je slíbená odměna pro všechny. Dozvíte se kam se zatoulal poslední pohárek z tohoto setu:

Ta potvora myš si ho odnesla do sklepa pod domeček a nanosila si a nakradla pěkné zásoby nejrůznějších dobrot. Čeká nejspíš nějakou návštěvu, nebo bude párty  >:D
Tak co, kdo by čekal pohárek zrovna tam?  ;D