(vlastní) modulární domky a od všeho kousek

Založil majer, 23.03.2011, 15:30:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

majer

Po dlouhé době jsem se vrátil k legu (ten AFOLs komiks je absolutně přesný :) a pokusil se postavit pár kousků. Hodně sem přemýšlel nad tím, jestli ty hrůzy vůbec někomu ukazovat, ale zase proč ne, sem už velkej, abych unesl kritiku a ta mi může jen pomoci ve zlepšování  :)

Nejdřív jsem postavil úzký modulární domek. Proč je tak úzký, je nasnadě.. neměl jsem víc vhodných kostek.

Druhý pokus (sklad) byl postaven po rozebrání všech setů = víc kostek na stavění.

Třetí dům (pizzerie) je již podpořen novými přírůstky do lego sbírky.

Domy jsem stavěl technikou "co dům dal" a ještě jsem se pokoušel namáčknout tam nějaký, na mé poměry schopný, interier.
Nešetřete kritikou, pochvalu přijímám samozřejmě taky a budu rád za jakýkoli komentář či radu :)

majer

Dům číslo 2 (sklad)
Zajímavé je, že první jsem postavil ty dvě auta :)

majer

Dům číslo 3 (pizzerie)
K tomu mě inspirovalo autíčko ze setu 6350 ( http://www.brickset.com/detail/?set=6350-1 )

RalinCavira

Pizzerie je opravdu moc pěkná! Pokud máš dost dílků, tak rozhodně pokračuj ve stavění ;)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Petronel

Pěkná dílka, celkem se mi i líbí, jediné co bych vytknul je ta všudypřítomná červená, občas je ji až moc - červené stěny, střechy, na pizzerii schody atp...
Ale domky se krásně hodí k těm 4-studovým dopravním prostředkům :) Je to celé takové připomínající sety z 90.let  ;)

kryst.off

Já bych se nebál napsat z 80. let - díky retro dveřím, oknům a červeným střechám. Lego jak má být  :) je vidět že stavíš po delší době, a to se mi právě líbí.
kryst.off

otaznik

Nejvíce mě zaujala ta větší dodávka u skladu! Ta se povedla, zapadá přesně do stylu originálních LEGO setů z první poloviny devadesátých let.

linhi

Moc se mě líbí pizzerie - neuvažoval jsi ji přidat na výstavu v království železnice?
Myslím že by se jim tam do kolejiště na 100% hodila. Jen tak dál..

majer

Děkuji za komentáře :) Je to povzbuzení do další práce! Budu stavět 4-studová auta :D

Až na první domek, jsem to stavěl na míru těm 4-studovým autům (jsou tak nějak roztomilejší :), nevím jak to jinak napsat, ty 6-studový jsou hezky promakaný, ale taky dost fórový a na jejich velikost by ten průjezd byl spíš jako obří tunel). Tak že, jsem dostal nápad na dodávku a ta potřebovala brát někde náklad a pizza auto zase někde pizzu.

Barva je taková, z jaké jsem schopnej postavit celé patro a to je zatím jen bílá a červená  :( Je to hezky vidět i na střeše u pizzerie, kde jsem musel použít dvě barvy střešních dílů z 5891 a 8403.

Království železnice by mě lákalo, ale oželet kostičky (na pizzerii jich je tak polovina :D ) to nevím. Když by je někdo dodal, tak postavím cokoli, ale to se tu už řešilo.

Přikládám fotky domku, co jsem včera na rychlo vymyslel ze zbytků kostek. Je to "nádherný" klaunský obchod :D

uzivatel

ten posledny dom mi pripomina jednu stavbu v bratislave   ;D