Výstava Prešov marec 2011 (3 dni)

Založil Micho, 24.03.2011, 12:48:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

V rámci výstavy ABC Stavebnictva a Záhrada sme spoločne s Cavelonom pripravili menšiu expozíciu Lega, niečo na spôsob akcie v Košiciach v septembri 2010 v Steel aréne. O akcii v Košiciach v minulom roku je info tu - Výstava Košice september 2010.

Hlavným cieľom výstavy ABC stavebníctva - záhrada je prezentácia množstva zaujímavých produktov a služieb z oblasti stavebníctva, záhrady, interiéru domu a bytov. Viacej informácií na www.bocatius.sk

Výstava ABC stavebníctva - záhrada, LEGO
Dátum: 23.-25.3.2011 (streda - piatok)
Čas: 10.00 - 18.00
Miesto: Mestská hala v Prešove, Športová 12

Vstupné: vstup voľný
Parkovanie: veľké parkovisko zdarma

Propagácia výstavy už bola zabezpečená prostredníctvom organizátora výstavy ABC už 1,5 mesiaca pred akciou. Výstava je pre región Prešova. Počasie vyzerá tieto dni výborné, takže to je super pre samotnú návštevnosť výstavy, ktorá sa zvykne pohybovať okolo 30.000 návštevníkov.

Zmienka na fóre o výstave už bola tu.

Micho

S Cavelonom sme zase niečo pripravili a vyhrali sme sa a tak vznikla v rámci tejto výstavy ABC stavebníctva mini výstava Lega so 4 vitrínami 1x1 m, 1 vitrínou 2x1m a s funkčným vlakovým koľajiskom na ploche 28,8m2 (12,0 x 2,4 m).

Na výstave nám pomohol pri montáži člen fóra z Prešova (nick - PepeSekcov), ktorý dodal aj nádherné pirátske lode a zaranžoval 2-metrovú vitrínu s pirátmi. Zároveň sa ešte s jedným pracovníkom od organizátora stará o funkčnosť a predvádzanie železnice.

Rozsah Lego časti:

-----------------------------
Koľajisko: práca a materiál mix Cavelon a Micho (popíšem dodatočne podrobnejšie), Cavelon doma pripravil výborné mestské stavby
Vitrína piráti 2 x 1 m, 2 police: PepeSkecov, niečo z materiálu (3 lode) Micho
Ďalšie 3 vitríny 1 x 1 m sú bežné sety z produkcie Lego (technik, City letisko, Toy story, Model team, City - Stavebné stroje, Racers ...)
1 vitrína 1 x 1 m: Firma Legacik, Košice

Sumár: Koľajisko cca 29 m2 a vitríny cca 15 m2 + predajný stánok, stôll na hranie.

Súčasťou expozície je aj predajný stánok fy. Legáčik Košice s hracím stolom pre deti - www.legacik.sk

Prikladám schému koľajiska (od Cavelona), bola trochu modufikovaná.

Micho

Pár foto po skončení montáže v stredu 23.3. ráno. Na montáž je málo času a dala zabrať. Fotky priamo z výstavy s návštevníkmi ešte nemám.

Micho

A skoro som zabudol, Cavelonovi výdatne pri montáži pomáhal jeho syn Kubko (12 rokov), ktorého MOC lietadileko som umiestnil do vitríny na policu s Racers. Foto ešte urobím.

Montáž nám zabrala v stredu 23.3. asi 16 hodín, od 12.00 do 4.00 rána (Cavelon so synom odišli trochu skôr, kvôli škole a práci).

dědek

Je to jednoduchý a pěkný. Díky za fotky.

Jonas

To musí být paráda prohánět vlaky na takových dlouhých úsecích.
Jonas - Můj Brickshelf

majer

Je to opravdu nádhera, mě se nejvíc líbí ty domy :) ale i ostatní by stálo za zhlédnutí. Tak rozsáhlé kolejiště nebude snad ani v KŽ. Jen škoda, že to je trochu z ruky :(

peki

Pěkné. Bude i nějaké video  :o Tradiční otázky kolik rovinek, kolik jezdilo současně vlaků? Ty městské domy se mi opravdu líbí. 

Micho

Citace od: peki kdy 24.03.2011, 20:57:15
Tradiční otázky kolik rovinek, kolik jezdilo současně vlaků?

Cavelon mi dal pred časom podľa plánu tieto údaje, ak nie sú úplne korektné, tak ma opraví:

rovinky - 783 ks
oblúkové - 127 ks
výhybky - 15 ks

Rovinky 9V už nám začali dochádzať, sem tam sú už plastové (odstavné koľaje). Nakoniec som ešte doma objavil nejaké 9V rovinky, ale už nebolo nutné ich meniť. Oblúkové nie sú problém, výhybky ešte máme rezervu min. raz toľko. Pri osadení stavieb som spravil oproti pôvodnému plánu na reálnom koľajisku aj pár drobných zmien.

Pôvodne malo byť koľajisko o nejaké 2 metre dlhšie, ale dostupný priestor už nepustil. Koľajisko je postavené na 30 stoloch o rozmeroch 120 x 80 cm, ktoré sú zakryté zeleným filcom. Tým to vytvára veľkosť 12,0 x 2,4 m.

Oproti koľajisku v Steel aréne 2010/09 sme zvýšili hĺbku z 2,0 na 2,4 m a trochu to skrátili. Plocha je zhruba rovnaká, cca 29 m2. hĺbka 2,4 m je hraničná pre pohodlné stavanie, umožňuje však lepšie modelovať koľajisko a cesty. Ja som bol pôvodne za hĺbku 2,0 m a Cavelon za 2,4 m, som rád, že ma presvedčil.  ;)

Micho

Citace od: peki kdy 24.03.2011, 20:57:15
Pěkné. Bude i nějaké video  :o

Ďakujem za pripomenutie, skoro som na to v tom zhone zabudol. Zajtra večer už búrame. ;)

Micho

Ďakujem za pozitívne vyjadrenia aj v mene Cavelona, mestskú časť vytvoril doma s asistenciou syna Kubka. Aj mňa uchvátila.  8)

Micho

Ešte nejaké foto:

Lego mozaiky: Moje rýchlovky - Erb mesta Prešov, Sieť obchodov Fresh, Slovenský štátny znak (ktorý už precestoval výstavy v Brne, Banskú Štiavnicu, Prahu ... a inak visí v mojej kancelárií).

Pohľady na Cavelonove domy, aspoň to, čo mám zatiaľ foto. Nafotím aj ostatné, chce to však lepšie denné svetlo, mnohé časti sú relatívne v tieni a bleskom nerád Lego fotím, lebo sa leskne.

phoenicis

Bol som dnes pozrieť a skutočne krásna výstava ;)

Daniel

Máte to solidně prošpikované kolejema, ale je to moc pěkné. Také se mi hned na první pohled zamlouvaly ty bytovky - jak ta žlutá s červenou střechou, tak ta s modrou střechou ;).

gearcs

Krásné domky, obzvlášť se mi líbí ty žluté s červenou střechou a na poslední fotce ten "kamenný" krajní dům...

Cavelon

Počty koľajníc uvedené Michom zhruba sedia.

Jazdia tam 4 vlaky po uzavretých okruhoch. Mám už pripravenú aj inteligentnejšiu elektroniku na ovládanie, kde som naprogramoval okrem uvedených 4 vlakov ešte dva pendlujúce z jedného konca na druhý, ale z časových dôvodov som ju teraz neinštaloval.

O domčekoch sa chystám na fórum urobiť podrobnejšiu "reportáž", takže ešte by mala byť o nich reč. Tie tri zľava na dolnej fotke sú čisto Kubkov výtvor (tu na fóre je zaregistrovaný pod nickom Kito) a veľmi ma teší, že sa už takto prejavuje jeho staviteľský talent. :)

Kiko97

Veľmi sa mi táto výstava páči. Škoda, že bola v stredu-piatok, keby bola cez víkend. A Výtvory Kubka sa mi veľmi páčia.   :D

Micho

Tie 3 dni preleteli veľmi rýchlo, už je rozobraté, sme všetci doma, ja v Košiciach a aj Cavelon v Tatranskej Lomnici. Rozbrali sme to do 3 hodín aj s uložením do krabíc. Mali sme šikovných pomocníkov, manželky s detvákmi ...  ;)

Micho

Ešte nejaké foto stavieb. Škoda, že som neurobil viacej fotiek, niektoré mám jemne neostré, neboli tam ideálne svetelné podmienky. Snáď u Cavelonovcov sa nájdu tiež nejaké fotá ...

Micho

Piráti od PepeSekcov boli super, niečo som vypomohol aj ja. Vitríny už boli bez čelného skla, takže foto bolo konečne bez odrazov.

Micho

O záujemcov nebolo pri vlakoch nikdy núdza. Chalani vraveli, že tam mali cez deň aj nával zo škôl, vraj naraz aj pár tried, bolo to vraj na hrane ... ;)

peki

Citace od: Micho kdy 26.03.2011, 00:18:41
O záujemcov nebolo pri vlakoch nikdy núdza. Chalani vraveli, že tam mali cez deň aj nával zo škôl, vraj naraz aj pár tried, bolo to vraj na hrane ... ;)

Dobrá práce  :o Micho budou od pořadatelů nějaká číslo o návštěvnosti Akce?  Jak šlo stavění oproti minulé akci?

Micho

Citace od: peki kdy 26.03.2011, 08:24:00
Citace od: Micho kdy 26.03.2011, 00:18:41

Dobrá práce  :o Micho budou od pořadatelů nějaká číslo o návštěvnosti Akce?  Jak šlo stavění oproti minulé akci?

Keďže sa jedná o akciu so v stupom zdarma, tak počty sa zrejme odhadujú. Jedná sa však o najväčšiu výstavu typu stavba a záhrada na východnom Slovensku (predčí aj obdobnú výstavu v Košiciach v Steel aréne) - www.bocatius.sk. Mestská hala v Prešove je na výbornom mieste a má obrovské parkovisko, na ktorom sa tiež vystavuje ... Organizátor uvádza z minulého roku 30.000 návštevníkov, teraz super vyšlo počasie, takže bolo plné. Pre mestskou halou je kopec atrakcií - pre deti elektroautíčka, skákacie hrady, kopec rôzneho predaja, ktorý bežne nie je k videniu ...

Koľko ľudí však bolo pozrieť na Lego, to netušíme. Bolo tam však stále plno, chcelo by to trochu väčší priestor okolo, bolo to tam dosť na tesno. Je jasné, že Lego sa používa na zvýšenie návštevnosti, prišli tam na "exkurziu" aj triedy zo škôl, mamičky a ockovia s deťmi ...  ;)

Micho

Citace od: peki kdy 26.03.2011, 08:24:00
Jak šlo stavění oproti minulé akci?

Určite sme sa s Cavelonom posunuli kvalitatívne ďalej. Z Cavelonovho 12-ročného syna Kubka sa rysuje výborný staviteľ, má veľmi pekné výtvory a je aj rýchly v realizácií. Cavelon pomocou modulárnych domov, ktoré sme dali spoločne dokopy a pomocou vlastnej a synovej tvorby vytvoril veľmi pekné mestečko.

Už som spomínal, že sme zvýšili hĺbku koľajiska z 2,0 m na 2,4 m (stolu majú 1,2 x 0,8 m), čo tiež prispelo k lepšiemu stvárneniu krajiny a koľajiska. Využiť dľžku 12 až 15 m zvládame, máme našťastie spolu aj dosť materiálu - 9V koľajníc, ciest, domov, autíčiek ...

Pri 3 dňovej akcii sme akurát limitovaní časom, neoplatí sa ísť do detailov, koľajisko je postavené na rýchly efekt. Príliš prepracované detaily by sa na koľajisku aj tak stratili, to sa hodí skôr do vitrín. Vybaliť z krabíc, doplniť vlakmi, autami, zeleňou a minifigami. Po 3 dňoch rýchlo zbaliť. To sme zvládli už tiež rýchlejšie, samozrejme s pomocou našich rodín a ďalších ľudí. V čistom čase sme sa zbalili aj s vitrínami do 3,0 hodín!

Do vitrín dávam viacmenej štandardné Lego sety podľa tém, ktoré máme pripravené v krabiciach. Teraz sa to podarilo obohatiťť aj nejakým tým pirátskym MOC-om od PepeSekcov. 

Fifo

Bol som sa pozrieť,krásne výstava.Nápad zobrať so sebou mamu sa ukázal ako výborný.Nadchlo ju to a peňažne ma podporila pri kupe dalšieho setu.

PepeSekcov

Citace od: Micho kdy 26.03.2011, 00:14:29
Piráti od PepeSekcov boli super, niečo som vypomohol aj ja. Vitríny už boli bez čelného skla, takže foto bolo konečne bez odrazov.

Ahojte! Som rád, že moju premiéru MOC_Pirates som mohol absolvovať v mojom rodnom meste Prešov. Ďakujem za možnosť výstavy oboch vymyslených lodí (bojový štvorsťažník s prederavenými bielo-čiernými plachtami a dvadsiatimi delami; kapitánska veliteľská päťsťažňová červeno-biela loď) a ostrova pirátov + dve originál lego lode, plte a lodičky. Super spolupráca s odborníkmi: Micho, Cavelon a Kito + chalani z Legáčika a Tomáš od organizátorov (-:
"PepeSekcov@azet.sk"

PepeSekcov

fotky (-: PepeSekcov
"PepeSekcov@azet.sk"

Micho

Dobré foto, tieto mi chýbajú. PepeSekcov nám hodne pomohol hlavne pri dohľade a ovládaní koľajiska. Jeho piráti boli veľmi pekní a z informácií čo mám, tak z vitrínoviek bol asi najväčší záujem o pirátov.   8)