(Vlastní) Castle diorama do království železnice

Založil linhi, 22.03.2011, 17:50:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

linhi

Tak musíme to už konečně dohodnout - jelikož do našeho tématu přibude i hrad Dana legáčka,takže plocha celé stavby je 3,5 x 1 metr - 1,5 metru Danův hrad Orlík ,1 metr vesnice,1metr hrad Pařízek.
Vím že je to divné takhle blízko u sebe,ale pro děti je to ok :-)
Ještě jde tedy o to aby se lidé domluvili jak zvládnou udělat vesnici mezi hrady.
Takže šup sem s návrhy....Ryxe,Rhox,Diidy  a ostatní...

Daniel

Jestli se k tomu mohu vyjádřit, tak já jsem se teda do "Castle dioramatu" nehlásil a i se mi to nezdá, aby byly hrady takhle naplácaný na sobě ::). Nehledě na to, že mám "rekonstrukci" reálného hradu a vedle něj žádný jiný hrad nestojí.

Nebudu u skládání na místě, takže si to udělejte jak budete chtít ;). Ale jen jsem se chtěl také vyjádřit, jak to vidím já...!

linhi

Ble ble ble,mě je to fuk,já mám svůj hrad a klucí dělají vesnici,jen mě Peki říkal kolik je třeba místa s tvím hradem dohromady,tak jsem to chápal že se má připojit,jestli budeš zlobit tak víš kdo ho tam bude dávat dohromady?  >:D >:D
Aby z rekonstrukce nebyla demolice :-)

FilipS

No vzhledem k tomu, že moje část dioramatu je nejmenší, tak se mile rád přizpůsobím. Mam jeden dotaz: Celé diorama  protíná silnice měli by jsme se teda dohodnout z jakých dílků jí budeme dělat. Já bych navrhoval kvůli nižší finanční náročnosti a lepší manipulaci plate round 1x1 v LBG a DBG.

Rhox

Já osobně sem tu cestu chtěl vyskládat z tan plates + sem tam nějakej LBG/DBG round plate/plate/tile.
Ještě mi psal Ryxe o základní výšku -  já osobně navrhuji baseplate + 4 plates. Aby se dala voda stavět SNOTem.

Co se týče toho Legáčkovic hradu, tak bych to viděl, jak to Ryxe kreslil - zleva doprava: Linhiho hrad, vesnice, Legáčkův hrad.

peki

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 22.03.2011, 18:18:29
Jestli se k tomu mohu vyjádřit, tak já jsem se teda do "Castle dioramatu" nehlásil a i se mi to nezdá, aby byly hrady takhle naplácaný na sobě ::). Nehledě na to, že mám "rekonstrukci" reálného hradu a vedle něj žádný jiný hrad nestojí.

Sem ti nabízel jedinečné luxusní místo dominanty uprostřed kolejiště (pohledy ze 3 stran v II patře) Ještě by mohl stát mezi parníkem a krtkem  :o Chápu když se někdo dělá s modelem tak chce aby to vyniklo (neboj vynikne  teda pokud to dá linhy dohromady  ;D), ale potřebujeme to dát do nějakých celků. Ty jsou v podstatě dva:
- hradní diorama
- kolejiště (nabídka stále platí), pak mohu garantovat vzdálenost od linhiho hradu min 6m   >:D

Daniel

Kolejiště jsem psal, že nepřipadá v úvahu - hrad je jedna velká (do středověku zasazená) placka, ne jako hrad do Roztok, kterej byl pro kolejiště dělán!
Takže už mám vlastně jen možnost se připojit do "castle dioramatu"... Aneb: drž hubu a stav ::).

peki

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 22.03.2011, 22:23:22
...Takže už mám vlastně jen možnost se připojit do "castle dioramatu"... Aneb: drž hubu a stav ::).
Nechci nikoho znásilňovat další variantou je že hrad bude stát "samostatně" vedle hradního diorámatu  ;D (podle mne to samé). Proto mi přijde lepší (tématicky)  to zakomponovat rovnou jako součást hradního diorámatu nic víc nic míň. 

Ryxe

Co se týče cesty, volil bych variantu ten plates+ něco na rozbití barevné jednotlivosti. Já mám kupříkladu dost light/dark grey tiles.
Co by mě ještě zajímalo, je to, jakou barvu zvolíme na viditelné lemy terénu. Hnědou, černou, nebo jinou barvu....?

linhi

Sakra s těma cestama to bude problém,já je dělám z dark tan + r.brown + dark grey + light grey....
To je celkem nesedící s tím co máte vy,vyditelný terén bych udělal z toho co tam bude - pokud řeka - modrá,pokud louka - zelená a pokud skála tak šedá... no ta voda je asi jasná :-)

Rhox

Já dělám Tan + dark tan + LBG/DBG :) Ale Linhimu na cesty nenavazuju, tak se to snad bít nebude.

linhi

Určitě sebou vezmu nějaký materiál a můžeme to pak trochu doladit,pokud můžete pošlete klidně nějaké fotky připravovaných staveb do dioramatu na můj mail.Ve čtvrtek mám volno a chystám se dostavět zbytek hradeb a stáje.
Pak už jen něco terénu a bude to hotové. Takže u mě hotovo tak 85 % a ostatní??

Ryxe

U mě cca z 50%. Zatím mám krčmu a další barák zasazený v terénu+ řeku/potok. Zbývá mi zaplnit ještě dvě podložky. Plánuji hřbitov, pravděpodobně s kaplí a ještě nějaký dům.
Cestu mám zatím čistě tan, ale můžu proložit i nějakou jiánou barvou. Tyhle drobnosti ale nechám na úplný  závěr.

Rhox

FilipS