LEGO 7990 CITY Míchačka

Založil Luky1987, 22.02.2010, 12:41:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2007
Počet dílů: 213
Počet minifigů: 1

Dojmy před koupí

Set 7990 je z řady City-Stavba a vybral jsem si ho jako oživení do chystaného městečka, přeci jen město bez rušné dopravy není to pravé ořechové.
Obsah setu podrobně zde : http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=7990-1

Obsah balení a vlastní stavba

Balení obsahuje 2 pytlíčky dílků, jeden je na podvozkovou část a druhý kabinu a uchycení míchačky.
Dále je tam aršík s nálepkami, pár volně vložených dílů a samozřejmě návod. Pro mě tam bylo dost nových a zajímavých dílků, především proto, že nemám žádný Technic. Stavba proběhla hladce jako vždy, nic nechybělo.

Hratelnost

Díky ozubeným převodům lze rozpohybovat míchačku, v níž jsou šedivé Plate Round 1x1, které simulují beton a dají se i vysypat ven, když se točí v protisměru. Minifig drží lopatu a může s "betonem" dále pracovat. Míchačka má z boku dokonce hadici na čerpání betonu se slušným dosahem.

Závěr

Dle mého jde o pěkný a funkční set, který se hodí do každého městečka.

Bery

Tento set mám a mohu ho doporučit.  8)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

5o

Mne sa tento set páči aj množstvom dielov a teda aj detailov ale aj konštrukčne. Teda ako nádstavba na ostatnú techniku, alebo aspoň odťahovka.
Preto lebo Lego...

kryst.off

Podle mě spolu s 3221 nejpovedenější náklaďák za posledních pár let. Původně jsem o něm neuvažoval, protože kromě "míchačky" neměl nic nového (a tu přece člověk nevyužije, pokud nechce stavět zrovna míchačku), a tak jsem jeho vydání trestuhodně propásl. Ale když se loni před Vánoci v pardubickém Pompu objevilo 5 kusů (asi je při inventuře našli ve skladu, nebo nevim), nezaváhal jsem. A jsem rád, protože je to fakt povedené auto s pevným podvozkem, na který se dá naremplovat (pro pražáky: postavit) cokoli jiného.
kryst.off

Vlada

Ano, tento vůz, který by neměl chybět v žádné flotile ostatních stavebních strojů, je vskutku povedený. Set jsem si svého času též pořídil, načež mám ho ještě pořád v MISBu a je mi líto set odMISBovat a toto vozidlo již sestavené přidružit k ostatním stavebním strojům do vitríny. Nicméně není od věci zde podotknout, že vozidlu chybějí dveře a sedadlo, jednoduše části, které k vozidlu neodmyslitelně patří. Též těch DBG Plate, Round 1x1 by mohlo být do míchací dutiny více, než jen dvanáct kusů, ale budiž. 

Citace od: kryst.off kdy 03.03.2011, 23:54:34(...)Ale když se loni před Vánoci v pardubickém Pompu objevilo 5 kusů (asi je při inventuře našli ve skladu, nebo nevim), nezaváhal jsem. (...)

Jejda, tak to jsem něco propásl, kolem pardubického Pompa chodím prakticky dvakrát týdně, ale ničeho jsem si nevšiml. Jeden set bych si ještě pořídil...  :-\ ;)

kryst.off

Kdybych to věděl, mohl jsem ti jeden vzít  ;) Myslím že to bylo okolo 10. prosince.
kryst.off

Vlada

V pohodě, děkuji Ti. Vědět si to samozřejmě nemohl, reagoval jsem spíše v tom smyslu, že chodím okolo tohoto obchodu, ale ničeho jsem si při nahlídce do obchodu nevšiml  ;).