(Vlastní) Městská brána

Založil tonysize, 19.02.2011, 10:05:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tonysize

Ahoj vespolek, po dlouhé době temna jsem postavil městskou bránu, původně to byla jen taková strážní věž ve stylu Age of Empires, ale jak mi přibývaly další kostky, tak jsem to trochu rozšířil. Snad se bude aspoň trochu líbit, kritikou nešetřete.

Brickshelf galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=462353

Vlada

Ahoj tonysize,

v úvodu dovol uvítání zde na fóru. Městská brána je vskutku povedená. Takovéto MOCy se mi líbí, co jsem zhlédl Tvou BS galerii, tak na MOCu je možno vidět poměrně široké zastoupení minifigů z různého tématického začlenění, včetně nových Elfů, nacházejících se u vstupního portálu brány.

MOC je z mého pohledu povedený, jak jsem již psal, avšak jen dvě malé připomínky si dovolím vyřknout.

První připomínka je k vyčnívajícím studům na hradebním zdivu a hradbě samotné. Možná bych je "uhladil" pomocí LBG tile 1x1 a 1x2, ale i v takovéto koncepci mohou samozřejmě být. Je to ode mně jen řekněme nepodstatný postřeh  ;).

Druhou přípomínku bych neměl snad ani k MOCu jako takovému, ale k terénu. Možná by nebylo špatné, kdyby jsi přidal k MOCu ještě jednu baseplate, a na ní dotvořil např. cestu vedoucí ke vstupnímu portálu brány, malou studeň atp.. Od věci by nebylo, stavbu terénu mít ve výšce cca dvou bricků, aby jsi si mohl pohrát trošku více s členitostí terénu. Ta malá skalka, na níž hned navazuje hradební zdivo, doslova "roste" přímo ze země a dále už nic, rozumněj tak, že pak terén už je dále rovný, nijak nečlenitý. Ale v pohodě, i takovéto provedení může být, na realizaci mého předešlého návrhu třeba nedisponuješ dostatečným množstvím kostek. Důležité je, že se to líbí Tobě. Mně též a děkuji za skvělou prezentaci.

Přeji hodně zdaru do dalších staveb.

Vláďa

gearcs

Ahoj, na první stavbu je to pěkné! Na menší ploše jsi vytvořil hezkou idylu u brány. U příští stavby zkus udělat reliéf těch tmavých kamenů na zdech z tiles, jak říkal Vlada, ten stud navíc už je moc.

Ryxe

Vítám nového hradaře ;). Na první výtvor moc pěkná práce. Koncepce tohoto výtvoru je dobrá. Líbí se mi, že jsi použil i kulaté zdivo a další pěkné detaily.
Tak teď jen hodně stavět, zkoušet a trénovat a mohl by jsi se podle mě brzy dost vyšvihnout nahoru. ;)

otaznik

Mně se naopak líbí, že jsou na stavbě vidět study, to k LEGU patří.

Vlada

To bezesporu, však proti nim nic také nenamítám, ale pokud převážná část stavby je "uhlazená", tak by nebylo od věci "vytileovat" i hradební vrchní části tohoto MOCu.

tonysize

Díky za přivítání a povzbudivé komentáře. Stavět a trénovat budu. Doufám, že důvěru ve mně vkládanou nezklamete.  :)

Co se týká vyhlazení pomocí tiles, tak na tom zdivu je to opravdu jak pěst na oko, polepším se. Na cimbuří mi za prvé chyběly tiles 1x1 a za druhé se mi to moc nelíbilo na cimbuří nad tou zakulacenou částí a "věžičkou", která je na výše připojeném obrázku vlevo.

Petronel

Ahoj Tonysize, pěkná první stavbička, palec nahoru! Uvidím rád i další tvoje Castle díla. Jediné co já bych vytkl, je různorodost fígů... různé druhy, různé erby. Vím, že jich možná tolik nemáš od jedné série, ale určitě by to vypadalo daleko líp, než hoši ze všech koutů světa  ;) Ale to je jen můj názor...

Naopak se mi zas dost líbí scénka ve věži s duchem, super práce  >:D

kryst.off

Mně se líbí hlavně ten zakulacený roh nad skálou. Předpokládám že se to v Castle už objevilo, ale to na tom nic nemění ;) Přiznám se, že tuhle rubriku moc nesleduju. Ale vždycky když zavítám, je na co koukat!

Ještě k těm různorodým figům: celý MOC na mě působí středověkým dojmem, a tehdy si s nějakou barevností nikdo moc hlavu nelámal. Jednotná byla maximálně armádní výstroj (štíty, helmice, zbraně), ale tu bych u městské brány opravdu nečekal. Je možné že se pletu, ale opravdové uniformy se myslím začaly uplatňovat někdy okolo napoleonských válek.
kryst.off