KZ - stavba space kolejiště - návrhy

Založil Mtron, 14.02.2011, 12:54:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mtron

Založil jsem nové vlákno pro nadcházející výstavu v Kralovství železnic. Je to pouze předběžné mapování situace a zjištění možností Afolu zapojit se do společného projektu SPACE TRAIN

Moje vize je následovná.

Hlavní komplex - základna Mtronu jako překladiště krystalu. Přivedena jednokolejná 9V trať, stejný systém použit v Brně. Napojena na Togaranovo doly. Dále bych viděl nějakou továrnu na zpracování krystalu - Luky 1987. Robbed a jeho vlak či další nápady. Případně naleziště krystalu a další stavba železnice.

Uvidíme jaký prostor by mohl komplex mít. Samozřejmě se vše bude odvíjet od vyřízení s KŽ což má  na starosti Peki. Doufám, že se připojíte ke konstruktivní debatě.

Dále bych uvítal práci a nápady jinych space nadšenců a nebo i jiných Afolů.

HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Luky1987

Nejsem proti, ovšem nevím, zdali se bez kostek obejdu celé čtyři měsíce ;)
Mohu postavit fabriku na ploše dejme tomu cca 1m2 >:D
Barevná skladba by byla modrošedá, šedá světlá i tmavá.
Architektura by byla něco jako mix mých fabrik z běžných budov a mojí posladní těžební loďky.
Určitě by to bylo vícero budov a zařízení, pěkná by byla pohyblivá polovenkovní výrobní linka, spouštěná tlačítkem...
Každý z nás(mtron, tog, ufs) by měl vlastní originální styl a mohla by to být zajímavá mezigalaktická spolupráce >:D
Akorát by mě a výtvor musel na místo a zpět do Plzně někdo dovést, počítám, že veškeré dění by probíhalo o víkendech...
Pro účel výstavy bych ji mohl i trochu oživit svými 12ti kosmonauty ;)

Luky1987

Zajímal by mě také půdorys, jak si to Mtroni představují, ale možná by to chtělo znát situaci na místě a kolik bychom eventuálně dostaly prostoru...
Dal jsem dohromady nejprimitivnější návrh, ta černá čára jsou koleje ;)

Mtron

Osobně mě trať půjde základnou :-) jako tomu bylo v Brně viz obrázky a troufám si říct, že by to mohlo být i tímto způsobem v KŽ  :D vlak by mohl převážet kontejnery co jsou tady a nebo by mohl být jako uhlák a vysypán roundem 1x1 trans neon green.

půdorys a fotky jsou na mých stránkách http://www.mtron.cz/index.php?page=zakladna4

Luky1987

A kolika metry kolejí disponuješ?
Já nemám vůbec žádné.
Koleje by klidně mohly procházet od dolů skrz tvoji základnu/překladiště až ke mě na zpracování a zpět...
Mohly bychom možná udělat trasy dvě, jednu s kontíky a druhou se sypkým nezpracovaným materiálem.

peki

Citace od: Luky1987 kdy 14.02.2011, 15:37:54
A kolika metry kolejí disponuješ?

Asi 20 m   ;D bude to stačít? Ideální by bylo kdyby mohl jezdit vlak dokola kolem základny (je to jednoduchý na ovládání), ale neni to podmínkou. Kyvadlový pohyb jako v Brně je taky v pohodě.

Luky1987

Tak jsem trošku dumal, až jsem vydumal upgradovaný návrh se dvěma okruhy.
Na černém okruhu by se přepravoval nezpracovaný materiál z dolu přes kontrolu kvality v překladišti až ke mě do fabriky do výrobny.
Na zeleném okruhu by se přepravovaly hotové výrobky(kontejnery, trubky...) zpět do překladiště...
Možná by zelený okruh mohl být v úrovni terénu a černý okruh v celé přední části nad úrovní terénu...
Ale k tomu se musí vyjádřit vláčkaři, zda je to možné...
Taky by mě zajímal názor nebo vlastní náčrt od Mtrona a od Togarana, popřípadě někoho jiného, kdo by se rád zapojil...

Togaran

Já nemůžu nic slíbit, ten důl už jsem rozdělal.

Potřebujem znát rozměry a z jakých směrů bude do vitríny nahléženo.

Nějakou skálu s tunelem, ze které by vyjížděl vlak bych snad mohl dát do kupy, ale rozhodně si netroufám na víc jak dvě baseplate.

Ale zatím si mě nepiště, mám docela rušnej semestr a opravdu nevím jak to půjde
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Robbed

Něco bych mohl postavit, spíš menší věci - lodě, vozidla, vlak atd., možná nějakou budovu. Uvidím jak na tom budu s časem.

Pokud ale vím, tak zatím ještě ani není potvrzeno, že výstava bude..

Mtron

Ahoj

KZ nám poskytlo od 20 dubna možnost na 5 měsíců vystavit naše dílo. Místa je haba kůk. Fotky prostor Peki dodá.
Kdo má tedy zájem stavět na výstavu nechť  napíše co by stavěl. Můj nápad znáte. Díky

Mtron

Tak po včerejším rozhovoru s Pekim jsem se pokusil navrhnout doplněný nákres Lukyho. Bude tam jednokolejná kyvadlová trať s možnosti výhybek u dolů a továrny. Trať bych vystavěl v koridoru jako v Brně ve stejné výšce :-) Vzhledem k novinkám budu muset přestavět části základny. Byl bych rád, aby jste se co nejdříve vyjádřily ke stavbě společného projektu. Pokud do toho nepůjdete což není podmínkou bude to pro svět kostkařů velká ztráta.  ;) Koleje pro koridor jsou u Pekiho včetně motoru.

Ke kolejišti by byl sice prostor, ale funkčně by bylo lepši udělat jednokolejnou trať typu naložení nákladu v dolech, vyložení nákladu v továrně, případně přeložení nákladu na základně Mtronu. Zjednodušeně budou mít děti tlačítko pro vlak v tomto směru.

Samozřejmě se nebráním jiným proveditelný nápadům. Pohledovost bude podobná jako v Roztokách u Prahy a nebo jako v Brně kde byla vystavena základna spolu s Robbedem ve vstupní hale. Pokud si někdo troufne na osvětlení, zvuky, další se pohybující hejblátka bude to pro zpestření společného díla krok správným směrem.

Dále se mouhou přihlásit i další zájemci a připojit se k nám.

Luky1987

Pro mě není problém něco postavit, ovšem jelikož se považuji za aktivního stavitele, nejsem ochoten dát všechny své kostky na půl roku pryč, navíc by asi dost kostek popraskalo.
Byl bych ochoten dát model na takové max 2 měsíce. Samozřejmě by někdo musel model dopravit z Plzně a zpět, auto nemám.
Zatím to vypadá, že když už něco bude, budeme s Mtronem sami.

Robbed

Jak jsem psal - můžu postavit vozidla, lodě, doplňky atd., případně kus země (cca 2 baseplate 48) s nějakou budovou/scénkou. Záleží na přidělených rozměrech.

Teoreticky i větší prostor, ale radši bych stavěl 2 hustě pokryté baseplate, než třeba 6 baseplate pokrytých jen z <50% (jak jsem to měl třeba na výstavě v Brně :()

peki

Citace od: Robbed kdy 24.02.2011, 11:01:15
Jak jsem psal - můžu postavit vozidla, lodě, doplňky atd., případně kus země (cca 2 baseplate 48) s nějakou budovou/scénkou. Záleží na přidělených rozměrech.

Teoreticky i větší prostor, ale radši bych stavěl 2 hustě pokryté baseplate, než třeba 6 baseplate pokrytých jen z <50% (jak jsem to měl třeba na výstavě v Brně :()

Rozměry jsou v podstatě nekonečné (tolik kostek nikdo doma nemá nebo se do 20.4.2011 nestihne postavit) V KŽ je mnoho hodně velkých ploch které se počítají ve čtverečních metrech. Jsme za plexi které je kolem dokola ploch takže není problém ani s rozměrem. Chcete 2,4,6 m2   ;D  není problém  8)

Citace od: Mtron kdy 24.02.2011, 09:29:00
Tak po včerejším rozhovoru s Pekim jsem se pokusil navrhnout doplněný nákres Lukyho. Bude tam jednokolejná kyvadlová trať s možnosti výhybek u dolů a továrny.

Ne výhybek ale zastávek (jako že dítě pojede s vláčkem a zastaví u dolu,továrny atd). Není ani problém aby kolem základny jezdil vlak po okruhu nebo kombinace obojího.

Mtron

Citace od: Robbed kdy 24.02.2011, 11:01:15

Jo jenomže v Brně si měl Venátora co zabral půlku prostor :D, náhodou si dostavěl suprově v Brně.

TO: Luky - 5 měsíců uteče jako voda, si koupíš jiné no. U továrny by mohly být přistávací plochy pro transportní lodě. Já bych mohl k dolům postavit Cranneritové silo jako jsem měl v Roztoktách a vozidla. Uvidíme.

Luky1987

Pro mě rozhodně 5 měsíců jako voda neuteče a nahradit použité kostky nákupem jiných, to asi těžko.
Jen na svojí těžařskou loď mě stály chybějící díly (cca 40% objemu) skoro desítku, má představa o továrně je mnohem rozsáhlejší, než byla loď, tudíž rozhodně nebudu odhadem padesát tisíc kaček věnovat náhradě kostek ;)
Čistě Lego výstava by byla něco jiného.
Pro mě jsou dva měsíce opravdu maximální limit, za který nepůjdu. Pokud by to byl problém, bohužel nemohu/nechci sloužit.
Jen tak se prostě svých kostek na tak dlouho nevzdám, navíc by jich halda popraskala.

Mtron

Já tě chápu, jenom po zkušenostech z výstav vím, že se kostkám nic nestane, nepraskají, maximálně se zanesou prachem.

Jak říkám, základnu mohu vystavit zvlášť jako MOC, chtěl jsem jenom nasměrovat a motivovat další stavitele k nějaké akci či činu postavit společný projekt.

Togaran

To all:
Za sebe to nevidím reálně, nemám tenhle semestr čas a bohužel ani prostor kde bych mohl vesele legovat. Dostanu se ke stavbě jen řídce. Pokud bych něco dával, tak jen malé doplňky. Kdyby se něco změnilo dám hned vědět.
A jestli do toho může kecat, když jsem se právě vzdal svého hlasu (;D), tak jsme pro aby tam těch kolejí bylo víc, aspoň dvě, třeba každá v jiné úrovni, nebo třeba nějaká smyčka.

To Luky:
- Nemyslím, že je dobré tam dát něco co bude součástí celku a po dvou měsících to "vytrhnout".
- Kostek mám určitě méně než ty a zatím ani a jednu výstavu se mi nepovedlo vyčerpat zásobu natolik, abych nemohl doma stavit. Je pravda, že používám výrazně jinou techniku než ty, ale stejně si myslím že se ti nepovede dostat se do stavu že není z čeho stavit.
- na poslední výstavě jsem měl celkem těžkou loď, který byla na technic brick podpěrách zapřených za hranu. Po výstavě nebyla jediná hranka tohoto systému poznamenaná. Pokud nepoužíváš nepovolené nebo nějaké brutální techniky, kostkám se nic nestane.
- 5 měsíců uteče fakt rychle. Najednou si jedeš pro lego zpátky a ani nevíš kam se ztratily  ;D během tý doby můžeš stavět menší věci, testovat nápady, techniky...

Togaran

Nakonec se asi přetrhnu, ale nerad bych chyběl :)

1) Pokud by byl zájem, můžu dodat svoji poslední Blacktronskou loď (Piraňa)

2) Jednu plnější nebo dvě prázdnější baseplate 48x48 s šedými skalkami, přes které můžou vést koleje (sám nemám ale jedinou kolej, takže bysme se museli nějak domluvit a případně zanést moje dvě baseplate do plánku)

3) Pracuji ještě na jedné větší Spyrius lodi, ale jsem tak v 5%...

mám ale jednu podmínku, hodně blbou - vzhledem k tomu, že je to v Království železnic, chtělo by to co nejvíc kolejí. Blbá podmínka je to proto že tady kibicuju a sám nemám jedinou kolej nebo kolejový podvozek a ani neplánuji kupovat zatím :-\ Takže prosím kdo z vystavujících spaceařů máte koleje, házejte návrhy kolejiště. Jedna pendlující kolej se mi na celou Space exibici zdá neadekvátní.

Mtron

technicky vzato nemám taky žádnou kolej  ;D jenom monorailové včetně postaveného vlaku. Vystavuji tam MOC a buď tak jo postaví stavitel a nebo nikoliv. Byl to návrh tam zakomponovat železnici. Ovšem nemusí tam být.

terminátor taky nemá koleje  ;D ;D ;D ;D a jedině, že by krteček něco stavěl, ale o tom jsem nic v pohádce neviděl :D

peki

Citace od: Togaran kdy 11.03.2011, 16:49:07
mám ale jednu podmínku, hodně blbou - vzhledem k tomu, že je to v Království železnic, chtělo by to co nejvíc kolejí. Blbá podmínka je to proto že tady kibicuju a sám nemám jedinou kolej nebo kolejový podvozek a ani neplánuji kupovat zatím :-\ Takže prosím kdo z vystavujících spaceařů máte koleje, házejte návrhy kolejiště. Jedna pendlující kolej se mi na celou Space exibici zdá neadekvátní.

Kurňa jsme přece domluvený, že vám koleje dodám nebo seženu (i kdybych je měl koupit  >:D ) hoďte náčrtek půdorysu ve studech co kde asi bude (může být) udělám pak návrh v TD.

Základní prvky:

okruh: (je na něm pouze jeden vlak
vedlejší kolej: vlak jezdí sem a tam ( okruh lze koncipovat jako dvě vedlejší koleje = dva vlaky jezdi proti době sem a tam, každý po půlce okruhu)

+ vypínačem se dají zapínat/vypínat další věci (motory/světla/...)

Budu potřebovat aby jste si udělali sami vlaky vagony. Mohu zapůjčit :
train base
vlaková kola
nárazníky
---------------
v podstatě podvozky

zařídím motorizaci (9V motory dodá KŽ)

Robbed

Takže to zatím vypadá:

- Mtron základna

- Togaran - blacktron loď "piraňa"

- Já můžu taky postavit něco blacktronského (loď, tank ?) -> takže zase útok á la Roztoky ?

Mtrone, jaké máš rozměry (v baseplates) ? aby šel vytvořit nějaký náčrt.
Vlak můžu nějaký postavit. Viděl bych to na jeden okruh a vlak by jezdil pořád dokola.

A můžu když tak poskytnou další dvě baseplate 48x48 (třetí mám naprasknutou) na rozšíření kolejí.

Mtron

Já jsem osobně nestavěl základnu nějak ozbrojenou z jedné části, má sice obranný val kolem dokola, ale nějak jsem ho neopevňoval :-) Nevím předpokládal jsem, že bude přes základnu trať a nebo monorail a na každé straně jiná stavba viz důl a továrna. Ze strany hangáru by se mohlo přidat pár baseplate 2x4 pro nějakou rozestavěnou loď. Nemám tucha z jaké strany bude ta základna pohledová.

nákres: černá je baseplate 48x48 šedá - 3x4, červená značí obrys základny, šedá je monorailová kolej, jinak fotky jsou na mých stránkách. Zítra tam přidám nějaké nové, zkusím to dofotit.

Blacktrony mám, přibyl mi ještě jeden nový stroj :-)  Aerial Intruder.

Moc už si vyskakovat nemůžu už nemám dost kostek.

peki

Citace od: Mtron kdy 13.03.2011, 09:31:57
Nemám tucha z jaké strany bude ta základna pohledová.

Plocha 2 x 2 (či více např.4) m pohledová ze dvou stran.

Mtron

Můžeme udělat kyvadlovou dopravu s vlakem na krystal typ uhlák  :-X Já před základnou směr hangár rozšířím plochu o baseplatu 48x48 a osadíme ji kolejí na pravou stranu od základny můžeme vyskládat baseplaty a udělat důl na krystal, něco jako měl Togaran, k němu kolej s výhybkou. Vedle dolu přistávací plochu pro loď Robbeda. Mezi můžeme naskládat nějaké útočné pozemní jednotky Blacktronu jak plánují útok na základnu a obsazení dolů. Loď může být záškodnická. Monorail ze základny bych v zadní části protáhl až k dolu.

Co vy na to ? Nějaké návrhy?

peki

Pokud zvládnete postavit 2 sci-fi vlaky tak bych tam dal 2 rovnoběžné koleje  (místo výhybky) a mohou jezdit vlaky 2  ;)

Robbed

Mně by spíš vyhovovala jen jedna rovná trať. Zvládnu "pokrýt" cca 18 rovných kolejí (skoro 6 baseplate 48), což vychází přibližně na jednu rovinku. Soupravu zvládnu postavit taky jen jednu, dvě vážně nevím.
Samozřejmě se koleje nemusí ničím pokrývat, ale podle mě to bude vypadat líp (víc sci-fi).

Jinak plocha 2x2 metry vychází na 5x5 baseplates 48 a nějaké drobné.

Togaran

Uvědomuji si že do toho nemám moc co kecat, když tam moc věcí mít nebudu, ale tady jsou moje návrhy:

Citace od: Robbed kdy 15.03.2011, 13:32:47
Jinak plocha 2x2 metry vychází na 5x5 baseplates 48 a nějaké drobné.

-z  toho bych vycházel.
Mtron si musí říct jak se mu nejvíc líbí umístění základny.
2 kolejí bych se nebál, každá může vést trochu jinudy a dvě malé soupravy menší než jedna velká.

musíme vyřešit jak zaplnit zbývající prostor a kam dát terminátora.

Já dělám co mi síly stačí na té mojí spyrius lodi, ta zaplácne jednu až dvě baseplate, pokud jí dostavím.

Mtron

šířka by zůstala na 3 baseplate 48x48 a stejně jako v Brně by u kraje vedla kyvadlová jednokolejka. Zbylo mi ještě 8 baseplate volných. Technicky by se mohla základna šoupnout na kraj a do boku by se rozšířila další část staveb.

šířka 3 délka 7 nebo 8 baseplate, záleží kolik jich dáme.

Plocha 2 x 2 (či více např.4) m pohledová ze dvou stran. viz Peki - roztáhneme to do dálky
Jedna strana základna, druhá důl, silo krystalu a přistávací zóna a k tomu jednokolejka případně u dolu s výhybkou. Mezi dolem a základnou malá skupina invazních jednotek Blacktronu :-) Viz Toga B-loď u dolu spyrius loď :-)

??? ??? ??? ??? ???

peki

Včera jsme při stavbě testovacího kolejiště pro Maesk  zjistili že šířka je pouze 180 cm vzhledem k exponátu Merkuru. Je to problém? Pokud ano dáme základnu jinam (to není problém). Pro jistotu ještě udejte odhadované požadavky na místo v cm.