(Vlastní) Metro

Založil Rhox, 10.02.2011, 21:43:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Rhox

Od vánoc stavím jak vzteklej a tak vám představuji svou novou "dvojstavbu".
Jedná se o zastávku ruského metra Prospekt Mira (Třída míru) v přítomnosti a jeho podobu v budoucnosti v roce 2033. Inspiroval jsem se knížkou Metro 2033, pojednávající o lidech, kteří přežili atomovou válku, schovávají se v Moskevském metru a udržují tam různé komunity. Nejčastěji přežívají díky chovu prasat a pěstování hub. Společnost je tam velmi rozmanitá, jsou tam názorové a náboženské skupiny, překupníci zbraní, pašeráci atd. Doporučuji přečíst. Já sám jsem trochu poastapo fanatik a tak sem ji přečetl jedním dechem.
Knihou se inspirovala i hra se stejným názvem, která je velmi povedená a mohu ji jen doporučit.

Já sám jsem stavěl tento MOC před tím, než jsem si zahrál hru, takže je čistě podle mé fantazie, jak to asi v metru mohlo vypadat.

Galerie naleznete na: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=461297

Metro v budoucnosti: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=32126.msg143077#msg143077

kryst.off

pěknej MOC s pointou. Jen doufám že to tak nedopadne, do roku 2033 už nezbývá zase tolik času :-)
kryst.off

mirek

Vynikající stavba se spoustou zajímavých detailů. Dík, bude pro mne inspirací.
Jako vláčkař bych tam rád viděl alespoň jeden vagon metra.
V roce 2033 by ten vagon mohl být docela slušně zdevastovanej. Ale to je jen můj postřeh.

hobby

Nepříliš obvyklé a frekventované téma - metro. Zvládl jsi to výborně, stanice je dobře provedená se vším všudy. Jen ještě vlakovou  soupravu by to chtělo. Tu druhou část, sci-fi, bych nemusel, ovšem onu tísnivou atmosféru jsi taky dobře vystihnul. Je třeba ale znát tu knížku, nebo aspoň Tvé vysvětlení, jinak by nikdo nevěděl, o co jde 8).

stepan

Mně pro změnu víc zaujala sci-fi část, je tam spoustu zajímavých detailů.  ;)

rukay

Podle mne je to skutečně povedený MOC. Spousta detailů  :o a velice jsem si užil, když jsem porovnával, co se všechno ve stanici změnilo.  ;D ;D Kromě toho mám rád post apokalyptické knihy i filmy vážně mne potěšilo, když je někdo ztvárnil.
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Rhox

Díky všem za kladné komentáře  :)
Nebudu se vytáčet, nad vlakovou soupravou jsem taky uvažoval, ale nakonec sem se na ni vybodl, protože se mi nechtěly kupovat Light Gray Train Windows:) Kdybych je měl, tak to tam dám. Do karet mi taky hrálo to, že v knize byly v roce 2033 vlakové soupravy v jakémkoliv stavu velice, velice vzácné...

Robbed si všiml jedné mé popkulturní narážky. Schválně, kdo najde a správně určí jednoho známého režiséra, kterého jsem náhodou (přísahám) postavil do tohoto MOCu... ;)

gearcs

Ten chlápek s cedulí a vousy má být Woody Harrelson z filmu 2012?

Rhox

Citace od: gearcs kdy 12.02.2011, 12:32:29
Ten chlápek s cedulí a vousy má být Woody Harrelson z filmu 2012?
Nn,to je jen bezdomovec, který byl ispirovanej jedním ze Zombielandu:) Ikdyž Woody byl v 2012 taky výbornej.

Půdovně sem tam chtěl dát chlápka s cedulí s nápisem "The end is nigh" ,ale zjistil jsem,že v Legu neexistujou vhodný vlasy na Waltera Kovacse  :(

AdamKo

MOC hezké dvojdioráma ;)  Možná, že se mi také víc líbí to z budoucnosti než to současné, i když knížku neznám.

Jonas

MOC zobrazující stanici metra už tady na Kostkách byl nejméně jeden. Ale Rhoxův výtvor je zatím nepropracovanější a nejhezčí.
Škoda, že neznám tu knihu, abych mohl lépe ocenit i apokalyptickou verzi stanice.
Jonas - Můj Brickshelf

Daniel

Nějak mi utekl tento parádní dvoj-MOC.
Super nápad a výborné provedení :). Jen by si to ještě zasloužilo nějakou dělenou fotku "před/po", ze stejného pohledu.

tomas.

Moc pěkný!
Hodně se mi líbí automat, hajzlíky a sukně  ;D