(Vlastní) Hrad

Založil Marcel, 08.02.2011, 13:11:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marcel

Zdravím,

po dlouhé době, jsem zpět s novým hradem. Hrad jsem začal stavět asi před rokem, potom dlouhou dobu stál napůl dokončený v mém pokoji. Nyní jsem se ho  rozhodl dokončit, toto není ještě finální verze, chybí tam několik střech, nebo třeba zadní strana brány (kvůli nedostatku kostek) určitě to ale hned jak budu moci dokončím :). Také se mi moc nezdá ta strana pod balkónem kouzelníka, to plánuji také předělat - nějaké nápady? Vymýšlím také jméno, takže pokud máte nějaké nápady, tak je klidně napište.

Omluvám se za málo fotek, ostatní jsou nepoužitelné, více jich nafotím až budu mít v pokoji světlo (mám tam docela tmu).

Snad se bude líbit.

Hardegon

Tak tohle je hodně pěkný!  :o Rozvržení hradu je parádní, terén taky. Určitě máš našlápnuto k velmi povedené stavbě.

Jediné, co bych změnil, je ta nejvyšší věž. Dřevěná konstrukce, na které ještě leží střecha, mi přijde trochu chatrná. Jinak ale jednoznačně palec nahoru.

Luky1987

Nejsem žádnej hradař, ale tohle mi přijde vzhledem k tvému věku hodně dobré, jak velikostí, tak zpracováním, jen tak dál ;)

Colonel32

Bylo to řečeno již několikrát, takže se opakuji, ale:

Aby mohl být hrad dobře chráněn, bylo jeho blízké okolí udržováno bez veškeré vegetace. Pokud by posádka hradu velmi zlenivěla v domění, že hrad nemůže být dobyt, mohly by vyrůst nějaké ty keře, ale vzrostlé stromy hned vedle hradu jsou naprosto nereálné.

Gibur

Citace od: Colonel32 kdy 08.02.2011, 14:45:48
Bylo to řečeno již několikrát, takže se opakuji, ale:

Aby mohl být hrad dobře chráněn, bylo jeho blízké okolí udržováno bez veškeré vegetace. Pokud by posádka hradu velmi zlenivěla v domění, že hrad nemůže být dobyt, mohly by vyrůst nějaké ty keře, ale vzrostlé stromy hned vedle hradu jsou naprosto nereálné.

Ano,ale toby jsme pak našli na hoodně hradech chyby,kdyby jsme se drželi každičkého detailu,jako třeba,že většina hradů na kostkách má podsebití jen na okrasu a neplní funkčnost,jelikož by z nich nešlo "pod sebe bít".

K hradu:Je to pěkná práce,celkově se mi velmi líbí hradby,ale budeš to potom ještě něják rozšiřovat?  :)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Ryxe

Pěkná práce! Fantasy hrad jak má být ;) Hodně se mi líbí ty ostrůvky v řece. Proporce hradu jsou působivé, jsem zvědav na finální prezentaci.

Micho

Hrad sa mi veľmi páči. Rád sledujem hradné stavby, lebo hľadám inšpirácie do koľajiska na nejaký jednoduchý ale pritom zaujímavý hradík - hlavne z pohľadu profilu.  :D

Citace od: Colonel32 kdy 08.02.2011, 14:45:48
Coloneli, vyzerá to však dobré. Je to hrad z mierumilovných časov. Toto by si už aj TOP asi zaslúžilo, je to však Vaša vec.  ;)

Colonel32

Citace od: Micho kdy 08.02.2011, 17:10:49
Je to hrad z mierumilovných časov.

I kdyby byl v království mír posledních 80 let takový, že by skutečně stihly ty stromy takhle vyrůst, pak zase nedává smysl, aby bylo tolik vojáku na stráži.

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 08.02.2011, 17:20:13
Citace od: Micho kdy 08.02.2011, 17:10:49
Je to hrad z mierumilovných časov.

I kdyby byl v království mír posledních 80 let takový, že by skutečně stihly ty stromy takhle vyrůst, pak zase nedává smysl, aby bylo tolik vojáku na stráži.

Tu nie sú vojaci, to sú turisti, ktorí sa zabávajú hrou na vojakov. Organizuje to cestovná kancelária Poďte si vyskúšať stredovek.  ;)

Pls, Coloneli jasné, z historického hľadiska máš plne pravdu vo všetkom, čo píšeš.  8)

Siegnord

Krásný hrad. Tu střechu u nejvyšší věže bych klidně nechal, ale okna bych v té dřevěné konstrukci zmenšil, aby to vypadalo robustnější. Ty stromky chápu. Taky mám rád zeleň a kolem hradu je málo místa, takže ji nacpu klidně hned vedle hradeb. Líbí se mi, že máš kolem hradu 3 vodní plochy a ta největší je navíc pěkně členitá. Terén je hned zábavnější a já si živě představuji hrad postavený na bažinách a vojáky na hlídce, jak se stále ohánějí po komárech.  ;D A jestli jsi chtěl předělat to okno pod kouzelníkem,  tak to bych tam také nechal. Je originální a pěkné.
  A na závěr: Máš tam nějaký interier nebo je to celé jenom plášť?

rukay

Tak to je vážně pěkný. Strašně se mi líbí krajina okolo hradu, zejména u řeky a o stromy mě tolik nejde. :-X
   Taky mi přijde pěkný detail, jak mají lidé na stráži kapuce. Už jsem to taky viděl, ale vždycky mi přišlo, jako by byl celý hrad jen kvůli tomuhle detailu realističtější. Nikdo přeci nebude stát na stráži vystaven nepřízni počasí jen tak.  ;D ;)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Aki

Citace od: Dog-Čum kdy 08.02.2011, 15:57:59
většina hradů na kostkách má podsebití jen na okrasu a neplní funkčnost,jelikož by z nich nešlo "pod sebe bít".
Jenže to pak není podsebití, ale ochoz. Jinými slovy: někteří při popisech svých děl netuší o čem mluví. ;)

gearcs

Mě se tvůj hrad líbí, má nápad a i když jsou tam ty stromy připravené pro dobyvatele, hrad samotný je fajn. Dodělej ho a pořeš tu zeleň, jsem zvědavej, jak to dopadne  ;)

Frco

velmi pekne. Palec hore.

phoenicis

Tí jo  :o I keď fanúšikom Castle a Kingdom moc nie som, takéto stavby ma fascinujú  :D