Legáček?

Založil jvucka, 05.02.2011, 19:32:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jvucka

Legáček to zabalil?  :'(

Anatyt

Asi len inventúra.

Vlada

Na úvodní straně e-shopu se nachází upozornění tohoto znění: UPOZORNĚNÍ: PRODEJ DOČASNĚ POZASTAVEN. OBNOVENÍ PRODEJE OD UNORA 2011. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.. Co se však za ním skýtá, si jen lze domýšlet...  ???

Matošo

Krámek ve Vladimírově od Vánoc zeje prázdnotou... jel jsem kolem v lednu několikrát a když jsem koukal dovnitř, tak regály prázdné, nikde ani noha...

stomcova

V pátek dopoledne jsem jim psala mail, jestli budou mít LEGO v prodeji a otevřou k 1. únoru. Zatím žádná odpověď.
Batman, forever...

gearcs

Kamarád je taky zubař a nedávno dostal od nějaké paní z vedení Legáčka velkého zajíce z LEGA, který byl prý předtím vystavený v obchodě a že to budou zavírat...

Anatyt

No tak sa asi sťahujú. Neverím, že by najväčší Český LEGO obchod skrachoval.

Vlada

Citace od: Anatyt kdy 05.02.2011, 22:09:53
No tak sa asi sťahujú. Neverím, že by najväčší Český LEGO obchod skrachoval.

Nevím, jestli e-shop Legáček byl, nebo je ???, největším českým obchodem s Legem, poněvadž byly (a jsou zde) i jiné e-shopy, které měly nabízený sortiment o něco málo širší, než právě onen zmiňovaný Legáček. Nehledě na to množství internetových oficiálních prodejců Lega v Česku bych se ani nedivil, kdyby nějaký e-shop nebyl už dostatečně konkurenceschopným.

Anatyt

Tak ale minimálne bol (je) najznámejší.

Vlada

V době svých začátků ano, to souhlasím. V současné době patřil (patří) k větším obchodům, do kterého se někteří rádi vraceli (vracejí).

peter

Já si zatím myslím a sdílím názor od Analyt a to, že se opět stěhují do větších a třeba i lépe dostupnějších prostor.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Vlada

Zatím jsou to jen naše domněnky. Pokud by tomu ale tak bylo a Legáček se stěhoval do větších či lépe dostupnějších prostor, tak proč by tuto informaci neuvedli na úvodní stranu e-shopu, či za výlohu kamenného obchodu. Matošo by si této informace zcela určitě všiml, kdyby oznámení bylo za výlohou vylepeno. Jejich současné sdělení je prostého rázu a pravou podstatu prozatímního uzavření obchodu neznáme.

Anatyt

No ale majú tam, že otvoria vo februári 2011, tak asi neskrachovali...

Jarmila

Dceřinný Darovánek má na svých stránkách konkrétní datum obnovení prodeje a to 15. února 2011. Navíc právě probíhá v Norimberku Mezinárodní veletrh hraček. Možná že hodná paní vedoucí vyvezla na výlet všechny prodavačky a skladníky. :-)
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Matošo

Citace od: Vlada kdy 05.02.2011, 23:11:46
Pokud by tomu ale tak bylo a Legáček se stěhoval do větších či lépe dostupnějších prostor, tak proč by tuto informaci neuvedli na úvodní stranu e-shopu, či za výlohu kamenného obchodu.

Přesně tak. Také mě trochu zaráží, že na webu je pouze to, že "žijou" a na výloze chybí vzkaz typu: "těšíme se na Vás opět v únoru" nebo "od února se na vás těšíme již v nové prodejně"...

PS: Jestli je Lagáček největší ešop netuším (pravděpodobně není), ale kamenný obchod pravděpodobně ano - tedy alespoň o žádném jiném v Praze nevím...

Thrawn

Jestli to zavřou, tak mě dost zklamou. Těšil jsem se, že si u nich koupím pěkných pár setů.  :(
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

jvucka

Kamenný obchod Legáčka vypadá jako vyklizený. Zprvu měli na dveřích ceduli "otevřeme v lednu", teď je tam "otevřeme v únoru". Vypadá to dost špatně.  :-[

anja

podle informace z e-mailu pouze mění majitele a obj. bude vyřizovat od půlky února

Thrawn

Podle justice převzal společnost jakýsi pan Jan Bělohlávek, ze společnosti Zápisy a převody společností s.r.o. (dost děsivý název) a současně změnila společnost sídlo na nám. Přátelství 1518/2 (že by adresa nového obchodu? Zcela určitě ne). V této společnosti opět figuruje pan Bělohlávek přes společnost TISKOVÁ PRODUKCE s.r.o., kterou s tímto pánem spoluvlastní jakýsi občan USA. Pan Bělohlávek osobně figuruje ve 12 dalších společnostech, které v drtivé většině získal v roce 2010.

No jsem zvědav, co z toho bude, nevypovídá to moc o tom, že by to převzali AFOLové (ale třeba ano, kdo ví). Doufám, že zachovají alespoň stejnou úroveň, jako předtím. Ukáže čas, jaké mají plány.

Nicméně, pro mě měl Legáček hlavní výhodu v tom, že jsem si v něm nakoupil za intrnetové ceny a vyzvedl zboží v Praze, takže jsem ušetřil za poštovné. Pokud to tak zůstane, budu spokojený, i když je mi trochu líto, že staré vedení odchází.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

David Lengyel

Podle oznámení na Facebooku mění Legáček majitele. Jan Bělohlávek je imo pouze dočasný jednatel, protože jeho firma se převody firem zabývá a proto Legáček momentálně neprodává. Převod může trvat 2 týdny nebo řadu měsíců, když si úředník začne vymýšlet.

Anatyt

Možno by sa nám tu pani Katka "Legáčeková" mohla k tomu vyjadriť, že čo sa stalo, resp. prečo to zabalila. Veď zvykla sem občas chodiť. Ja som bol s Legáčkom vždy spokojný a majiteľka bola veľmi milá osoba.

Jindroush

Mluvil jsem s Katkou. Společnost je prodaná a snad v únoru opět zahájí provoz.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

paddy

podla info na stranke, Legacek odkupila firma Smartlife z Brna - okrem ineho aj distributor Lego oblecenia

dwo

Tak nevim, já bych skoro řekl, že to je změna k horšímu, když tohle vypustej na web. A ten ručně psanej e-shop nebyl dobrej nápad. No, holt pravej čas pro konkurenci.

Tomik

Citace od: Thrawn kdy 06.02.2011, 12:43:31
Nicméně, pro mě měl Legáček hlavní výhodu v tom, že jsem si v něm nakoupil za intrnetové ceny a vyzvedl zboží v Praze, takže jsem ušetřil za poštovné. Pokud to tak zůstane, budu spokojený, i když je mi trochu líto, že staré vedení odchází.

Taky jsem to tak dělal, ale co jsem koukal na nové stránky Legáčka, tak tomu už bude konec. Jinak, mě se v poslední době osvědčila Korunka http://www.korunka.cz, která má výdejní místo kousek od náměstí Kinských a nebo Bejby.net http://www.bejby.net, který má obchod na Vinohradech kousek o náměstí Jirky z Poděbrad. Tyto obchody sice nejsou nejlevnější, ale u levnějších setů se to vyplatí víc než nakupovat jinde s poštovným.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peter

Obávám se, že naspořené Legáčkovi kostičky jsou asi ty tam >:(
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

sam.no

Kostičky jsou v háji  :'(  >:( a ceny katalogové, takže ať se jdou bodnout, je tu spoustu lepších a levnějších obchodů  ;)

Věšák

Citace od: sam.no kdy 02.03.2011, 16:37:12
Kostičky jsou v háji  :'(  >:( a ceny katalogové, takže ať se jdou bodnout, je tu spoustu lepších a levnějších obchodů  ;)

A bližších ;) podle kontaktu se legáček přestěhoval do Brna :'(
Dřív jsem měl Legáčka za rohem => jasná volba
Když doplnim předchozí komentář - Je tu spousta lepších, levnějších, bližších obchodů s širší nabídkou... :)

Vaz2112

S jejich cenovou politikou zřejmě moc dlouho nepřežijí.

muzzo

Citace od: sam.no kdy 02.03.2011, 16:37:12

To je hanebnost. Měli nás upozornit na to, že skončí. Pojďme se bránit.