(Vlastní) Škoda 136 Favorit

Založil grohl, 30.01.2011, 16:41:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Tohle byl první a asi i na dlouhou dobu poslední MOC na přání. Po úmorných přestavbách a přemáhání jsem nakonec model dokončil před Štědrým dnem. Tentokrát se jedná spíše o výstavní kus, kde jsem dbal na vzhled a funkce. Bohužel oproti reálné předloze motor pohání zadní nápravu. Důvodem je komplikované uložení čtyřválcového motoru napříč.

Technická data:
délka:435mm
šířka: 210mm
výška s anténou: 200mm
hmotnost: 1312g

Funkce:
Příčně uložený řadový čtyřválec
Nezávislé odpružení všech kol
Funkční volant
Otevírací kapota, kufr, dveře a střešní okénko
Polohovatelné přední sedačky včetně opěrek
Sklopné zadní sedačky
Funkční stěrače
Nastavitelné zpětné zrcátko

Detailně propracovaný motor i interiér

VIDEO

Kiko97

:o Výborné! Zadok sa podobá úplne, predok troška menej. Ale skvelé.  :D

Anatyt

Pekné! :D Predok možno trochu ako Lada Samara. ;D
Ale bezosporu pekná práca! Klobúk dolu.

grohl

Uznávám, že ten předek není zcela 100%ní, ale opravdu nevím, existuje-li lepší řešení  za použití Technic dílů.

Kiko97

Je to naozaj dosť premakané. Tie svetlá by sa možno ešte dali nejako upraviť.  :-\

peter

Citace od: Anatyt kdy 30.01.2011, 16:53:25Pekné! :D Predok možno trochu ako Lada Samara. ;D

I já mám tento dojem. Každopádně celkovým způsobem provedení a množstvím funkcí toto považuji za další excelentní čistý Technic model.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Leko

pre mňa najkrajší model čo sa týka estetiky a funkčnosti na celom fóre ...ako dlho si to plánoval a konštruloval?

Robbed

Skvělý model, okamžitě jde poznat, o co se jedná. Ještě přidat motor + dálkové ovládání a bude to dokonalý ;D. Ale předpokládám, že nebylo místo.

MeNadruhou

Model by se vyjímal na té boskovické výstavě. Nechtěl by jsi jej (i ostatní tvoje výtvory) tam vzít?

K tomu předku: Líbilo by se mi na světlech místo těch  trans 2*1 slopů (klínů) dát poloviční (1*1), vedle trans plate 1*1 a zakončit to hladkým plate 1*1 trans (pokud se nedělá tak 2* trans plate a pak červený hladký).
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Kiko97

Ja by som skúsil zmeniť predné svetlá na takéto, ale omnoho to nepomôže.

grohl

Točila by se ti kolem jediného místa, kde je můžeš uchytit. Btw, tato verze už u mě taky existovala.  ;) Problémem je spíše to, že rám, ve kterém jsou ukotvená má prostě minimální šířku 1 stud. A s tím nehneš.

MeNadruhou

Světla, nesvětla.

Návod! Návod! Návod! ;D (nebo aspoň fotorozborku)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Bery

Perfektní model, dlouho sem na něj čekal, když ses o jeho stavbě zmínil na LTTT. Obdivuju jak bezvadně si zvládnul blatníky a Interiér, s tím se na designu trápim vždy nejvíc.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Moergil

Krása, naozaj luxusný model, Favorit je moja srdcovka. Škoda toho zadného náhonu, takto sa tam asi nedali dať vlečné ramená ako u predlohy, ale to je len detail.

Sugarfree

LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Daniel

Opět parádní práce. Navíc na tom videu je parádně vidět, co to všechno umí a jak to máš promakaný :).

hadato

Tak na tento model jsem se těšil od 4. LTTT závodu, kdy jsi o něm mluvil a konečně je to tady. Byl jsem  opravdu zvědavý, jak se ti to povede. Musím uznat, že se to opravdu povedlo!!! Škoda jenom těch světel, jinak není moc co vytknout. Opravdu skvělá práce.

eNTy

Teda fakt parádní fáčko, takové jsem kdysi měl. Ten předek a obzvlášť světla jsou trefené super. Co mi trochu vadí je ten rovný panel na předních dveřích a vyboulený na zadních. Chápu, že tvarem tam sedí, ale nějak mě ruší ten rozdíl. Taky boční rám předního skla je IMHO moc tenký.

mirek

Tvé "Fáčko" už není jen české, ale Grohlovo světové. Výstavní kousek.
Video opravdu, ale opravdu předvádí dokonale všechny detaily.

scj

technic&unix

Anatyt

Ja si nepomôžem, ale mne tam po dizajnovej stránke strašne chýbajú klučky na zadných dverách! ;D Aspoň formou samolepiek.

grohl

Citace od: Anatyt kdy 31.01.2011, 11:59:53
Ja si nepomôžem, ale mne tam po dizajnovej stránke strašne chýbajú klučky na zadných dverách! ;D Aspoň formou samolepiek.
To mně taky, ale ber to jako drobný tuning. Se samolepkami moc kamarád nejsem. Raději ať to není úplně přesné,ale hlavně ať pak díly nejsou oblemcané.

gearcs

Na takovéhle MOCy je radost se podívat, napřed Peterovo embéčko a teď Milanův favorit. Je to krása, všechny palce nahoru! A taky nechápu, jak tohle někdo může postavit, ještě k tomu s funkcema...  :D

Ondra

Letošní supercar vypadá vedle tohoto nádherného mocu jako dementní bratr  >:D .

tuning master

Je to fakt parádny kúsok , všetko sa mi páči , len sa mi nepači že nie je pohánana predná náprava , ale zadná. Ale to je len detail . ;)
Ozaj je to kúsok , ktorý sa často nevidí .

Tomik

Úžasný model! Opět smekám, grohle. Udivuje mě kolik funkcí jsi do toho favoritu nacpal - když jsem viděl ty pohyblivý stěrače, tak jsem měl dost - super práce. Co se týká vzhledu, já poznal na první pohled, že jde o favorita a nechápu, co se těm "hnidopichům" furt nelíbí... ;D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

mirom

Úžasná práca. Páči sa mi celý od predku až po zadok. :o) Dokonca aj manželka, ktorá (keď mi odlepila nos od monitora mysliac si, že slintám nad nahou ženskou) to videla, hneď spoznala, že je to favorit a veľmi sa jej páčil motor. Kedysi ho mali. Fakt pekné.

Moon

Zase užasná práce, doopravdy škoda toho předku, ale jinak Super!
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

grohl

Díky všem za ohlasy. Ta světla se mi popravdě líbí na modelu víc než v reálu. Zkoušel jsem opravdu kde co a tohle vypadalo nejlépe. Navíc si nemyslím, že by nějak ohrožovala rozpoznání typu vozu.

Byla schválena galerie na BS, kde si můžete prohlédnout několik dalších fotek.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=460132

Plutoone

Zrovna dneska jsem chtěl začít stavět, ale když vidím tvého favorita, tak asi půjdu své kostky spláchnout do záchodu.   :o Opravdu klasa. Tleskám.