7592 - Sestav si Buzze

Založil Darth, 01.02.2011, 21:22:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

7592 - Sestav si Buzze
Cena: 374,5 Kč (po slevě 50% v Tescu)
Počet dílků: 211

Krabice
Existují dva typy krabice, bílá a modrá s obláčkama. V Tescu měli k dispozici obě, ale ty modré byly trochu víc poškozené, tak jsem zvolil bílou krabici. Zajímavé je, že návod uvnitř měl modré okraje (podobně jako u barevné krabice). Uvnitř krabice byl jeden návod, dva číslované sáčky a malý aršík samolepek.

U krabice mě naštvalo převázání krabice, které se zakusovalo do rohů krabice - sice jsem vybral ty nejméně utažené, ale stejně je to znát. Asi se v daném Tescu v Kroměříži potýkali s vykrádáním krabic zákazníky. Bohužel podobně převázané byly i ostatní krabice bez slev.

Stavba

Nejprve sáček jedna. Obsahoval menší sáčky s menšími dílky. Potěšilo, že některé dílky mají vlastní potisk (zkosené dílky na ruce, přední 2x1 plate). Samolepky jsou na zaoblené dílky na hrudi Buzze a na křídla. Z prvního sáčku jde postavit trup Buzze a hlava. Hlava je velká, pokud kupujete set na dílky, tak celkem k ničemu. O to zajímavější je sklo helmy, jedná se o dvě do sebe zapadající "čtvrtkoule" (nevím, jak lépe to vyjádřit), takže přední část jde otevřít a zasunout do větší zadní části prosklení. Myslím, že se jedná o velmi zajímavý dílek, který by mohl najít využití u sci-fi staveb (prosklená kopule, otevíratelný kokpit létajícího talíře, apod.).

Druhý sáček obsahuje dílky na stavbu nohou, rukou a křídel. Čistě bílé dílky jsou dobře použitelné i jinde, zaujaly mě klouby, hned mě napadlo, že by se hodily při stavbě sci-fi modelů (např. pohyblivá křídla) nebo bojových robotů. Křídla se dají sklopit, v setu je i dost náhradních kostek (zkosené 1x1, barevné).

Na setu mě oproti Zurgovi zaujalo především hodně jinde využitelných dílků, zelená ani fialová nejsou moc běžné barvy a tady je jich celkem dost.

Set jsem koupil především kvůli figovi mimozemšťana, ale při stavbě mě mnoho dílků potěšilo a zvažuji, že možná při této ceně ještě jednu nebo dvě stavebnice koupím.

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/Sbirka_lego/DSC02225.jpg

Klady:
Cena (po slevě 50%)
Použitelné dílky na stavění
Fig mimozemšťana

Zápory:
Cena (bez slevy 50%)
Samolepky
Křídla rády odpadávají

Icewalker

Hm, když jsem Tescem procházel já, byl zlevněn jen Zurg, a Buzz nikoliv, takže mám asi přece jen méně využitelných součástek. Škoda, ale dalšího Mimozemšťana(TM) oželím ;)

A propos, jaká je hratelnost?
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr