8214 - Gallardo LP 560-4 Polizia

Založil Luky1987, 01.02.2011, 12:39:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 801
Počet minifigů: 0
Cena: 1238Kč Mořelega

Dojmy před koupí

Pro koupi tohoto setu jsem se rozhodl po první plzeňské hospodě, když jsem měl tu možnost vidět model naživo. Prostě jsem ho musel mít. ;)

Obsah balení a vlastní stavba

Sáčky jsou očíslované a rozdělené na čtyři skupiny, což hodnotím velice kladně.
Stavba trvala vzhledem k množství dílků překvapivě málo času, necelé dvě hodinky.
Také byly v balení dle mého zaměněny 2ks Plate 1x1 DkBlue za Blue, prošel jsem dle návodu všechny kroky zpět a chybu jsem nikde nenašel, což je ale asi problém konkrétního balení.
Jako zápor musím uvést velké množství samolepek, z nichž některé jsou nalepeny přes dvě i více kostek, čili při rozebírání bude třeba velká opatrnost pokud je nechcete poškodit, a nutnost uchovávat dílky pohromadě.
Obsah - http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=8214-1

Hratelnost

Po sestavení vypadá model naprosto fantasticky, téměř žádné study, jde otevřít přední i zadní kapota, dveře, v zavazadlovém prostoru je kufřík na převoz orgánů a hasičák, vzadu je pěkně zpracovaný motor, dokonce i funkční brzdové kotouče na předních kolech. ;)
Famózní je také interiér. Škoda jen, že nejde zatáčet koly. Celý model je také velice bytelný, až na připevnění čelního "skla" ke střeše, ale není to nic závažného.

Závěr

Super set, který v mých očích nijak výrazně nepokořil ani Green Grocer, který jsem stavěl poté.
Možná se stane prvním setem, který nebudu rozebírat na dílky a nechám vystavený 90%

Anatyt

Model je to naozaj pekný ale čo sa hratelnosti týka - tá je podľa mňa skoro nulová. Neviem si predstaviť, ako by sa dieťa mohlo s týmto setom hrať. Po koberci sa s tým behať nedá, pretože tomu nezatáčajú kolesá a strecha by sa urvala. Je to vyslovene MODEL.

Luky1987

Za střechu se chytit dá i bez jejího ulomení, ale tohle není dle mého zrovna set pro malé děti, které by ho rozsekali na kousky bez ohledu na bytelnost. Je to opravdu hlavně model, než hračka.
Jak tady někdo před časem pronesl - Lego dětem do ruky nepatří >:D

kryst.off

Auto se mi fakt líbí  ;) Jen bych nechtěl zažít transplantaci nějakého orgánu, který by převáželi policajti  8)
kryst.off