(vlastní) modulární dům

Založil Ethan, 31.01.2011, 16:35:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Ethan

První verze moderního modulárního domu. V plánu mám jednak časem vybavit interiér a jednak nějak oživit terasu, která je zezadu (a protože na ní nic není, zatím nestála za fotku). Původní plán byl jen rozšířit set 8403, ale nakonec jsem si řekl, že bych mohl zkusit z toho dát dohromady modulární dům. Je to trochu chudší, ale jednak nemám moc praxe a jednak mě brzdí nedostatek správných kostek, tak snad to přežijete.

Nepodařilo se mi přijít na to, jak to vyfotit v dobrém světle a na postprocessing nemám žádný software. Pokud máte někdo radu, jak dosáhnout dobré fotografie v domácích podmínkách, rád si to poslechnu a pokud to nebude stát peníze, tak to i vyzkouším :)

4 fotografie na MOCPages.com.

celda

Jelikož jsem již o domu slyšel, tak ho nyní musím i okomentovat, ačkoliv se obvykle nevyjadřuji. Přijde mi to velmi svěží a avantgardnost architektury opravdu potěší. Inspiroval jsi se někde?

Ethan

Citace od: celda kdy 31.01.2011, 16:42:10
Jelikož jsem již o domu slyšel, tak ho nyní musím i okomentovat, ačkoliv se obvykle nevyjadřuji. Přijde mi to velmi svěží a avantgardnost architektury opravdu potěší. Inspiroval jsi se někde?
Pokud někde, tak v takových těch prapodivných nízkých tří- až pětipatrových panelácích, které mají celé horní patro už pokryté téměř kolmou, ale přesto trochu nakloněnou, střechou. A ta bývá obvykle červená. Pak mě napadlo zkusit tu střechu udělat z těch oblých kostek uchycených takhle bokem. A když jsem měl hotovou střechu, začal jsem se zbytkem, který už nijak nevycházel z toho původního setu, jehož úpravu jsem zamýšlel.

Pak dům vypadal strašně obyčejně a divně (holé rovné stěny, i když to by paneláku odpovídalo), tak jsem začal přidávat detaily. A třeba to, že v prvním patře nejsou všechny ty oblé ozdoby stejné, je dané tím, že mám prostě jen dvě a dvě takové kostky, ani od jedné 4.

celda

Citace od: Ethan kdy 31.01.2011, 16:52:53
A třeba to, že v prvním patře nejsou všechny ty oblé ozdoby stejné, je dané tím, že mám prostě jen dvě a dvě takové kostky, ani od jedné 4.

Podle mě to dům hezky uzavírá a vypadá to tak dobře. Přízemí by asi zasloužilo nějaké přepracování, takhle vypadá spíš jako nějaký zadní východ.

Ethan

Citace od: celda kdy 31.01.2011, 17:02:53
Citace od: Ethan kdy 31.01.2011, 16:52:53
A třeba to, že v prvním patře nejsou všechny ty oblé ozdoby stejné, je dané tím, že mám prostě jen dvě a dvě takové kostky, ani od jedné 4.

Podle mě to dům hezky uzavírá a vypadá to tak dobře. Přízemí by asi zasloužilo nějaké přepracování, takhle vypadá spíš jako nějaký zadní východ.
Já vím, ale má to být beton... Pokud tebe nebo kohokoliv napadá, jak to přízemí oživit, tak si rád nechám poradit.

BTW ta modrá cedule tam, to má být domovní číslo, ale nesnáším, když se na Lego něco lepí, takže tam nic takového není. Kdybych nebyl doma nemocný, možná bych přesvědčil našeho grafika, aby tam číslo dodělal, ale takhle mám smůlu.

Anatyt

Na číslo použi Tile 1x1 s číslom, alebo Tile 2x2 s číslom.

Ethan

Citace od: Anatyt kdy 31.01.2011, 17:33:05
Na číslo použi Tile 1x1 s číslom, alebo Tile 2x2 s číslom.
To je dobrý nápad, ale nemám a nemám :(

AdamKo

Citace od: Ethan kdy 31.01.2011, 17:15:16Podle mě to dům hezky uzavírá a vypadá to tak dobře. Přízemí by asi zasloužilo nějaké přepracování, takhle vypadá spíš jako nějaký zadní východ.
Já vím, ale má to být beton... Pokud tebe nebo kohokoliv napadá, jak to přízemí oživit, tak si rád nechám poradit.

Starší typy paneláků měly vyvýšené přízemí, ke zvonkům se šlo po pěti schodech (z terasa). Proč neudělat pár schodků a nějaké lehké zábradlí k tomu? Určitě by to ale chtělo udělat nějakou stříšku nad vchodem, dveře povystrčit blíž chodníku a pokusit se o zvonky a schránky. :)

Ethan

Citace od: AdamKo kdy 31.01.2011, 23:09:03
Citace od: Ethan kdy 31.01.2011, 17:15:16Podle mě to dům hezky uzavírá a vypadá to tak dobře. Přízemí by asi zasloužilo nějaké přepracování, takhle vypadá spíš jako nějaký zadní východ.

Starší typy paneláků měly vyvýšené přízemí, ke zvonkům se šlo po pěti schodech (z terasa). Proč neudělat pár schodků a nějaké lehké zábradlí k tomu? Určitě by to ale chtělo udělat nějakou stříšku nad vchodem, dveře povystrčit blíž chodníku a pokusit se o zvonky a schránky. :)
To zní zajímavě, ale nějak si nevybavuju, že bych takový panelák viděl (přitom jsem určitě musel). Zvonky tam jsou, vedle dveří na levé stěně a schránky by měly být součástí interiéru přízemí. Akorát jsem zjistil, že mám kromě té červené schránky na chodníku už jen jednu šedivou a nic víc. A to by chtělo aspoň 3 vedle sebe, případně 4 do čtverce.

Je docela dobrý nápad to ještě trochu zvednout o nějakých pár bricků a udělat schody, asi to zkusím a uvidím, jestli to bude lepší. Díky.

Matošo

Citace od: Ethan kdy 01.02.2011, 01:56:14
To zní zajímavě, ale nějak si nevybavuju, že bych takový panelák viděl (přitom jsem určitě musel)

No to jsem si jistej že jsi to viděl, paneláky se snad ani jinak nestavěly...

Ethan

Citace od: Matošo kdy 01.02.2011, 02:54:45
Citace od: Ethan kdy 01.02.2011, 01:56:14
To zní zajímavě, ale nějak si nevybavuju, že bych takový panelák viděl (přitom jsem určitě musel)

No to jsem si jistej že jsi to viděl, paneláky se snad ani jinak nestavěly...

Jo takhle, to ano. Ale to jsou sídlištní paneláky a to se do města nehodí. Moje inspirace (VELMI volná) byla v domech, která stojí normálně v ulici s dalšími architektonicky jinými domy. Nedokázal jsem najít nikde fotku, ale naštěstí Google Street View se tam dostalo. Takže předkládám pohled z ulice. Vzpomínka z dětství zklamala, domy tvoří vlastní blok. Nicméně moje varianta je zaoblená stejně nevkusná plechová střecha a zbytek už jen dle fantazie a kostek. Taky bych asi místo velkých skel použil všude normální okna, ale nejsou :(