8068 Záchranný vrtulník

Založil grohl, 08.01.2011, 19:38:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Rok vydání: 2011
Počet dílů: 408
Doporučená cena: 849,-
Nákupní cena: 679,-

Doufal jsem, že tenhle set naleznu pod stromečkem. Nakonec se jeho dodání do ČR značně opozdilo. Proto recenzuji až teď cca dvě hodiny po dokončení stavby.

Nevelká krabice obsahuje několik sáčků s díly, návody na hlavní a alternativní model a standardně pomačkané samolepky.

Zajímavější díly viz obrázek.

Stavba probíhala plynule a zabrala cca 1 hodinu. Místy jsem měl pocit, že díly jdou na sebe dost ztuha a zasunování šedých krátkých pinů do Technic Trianglů na přístrojové desce vůbec nešlo. Nakonec jsem musel použít oběhané díly z vlastních zásob a na nové se vykašlat. Ze zajímavých částí bych vyzdvihl velmi jednoduše a účelně navržený zatahovací podvozek a mechanismus pohánějící vrtule. Z estetického hlediska se mi nelíbila černá hadička na přídi a proto jsem návod obešel a prosunul ji pin-díra-pin spojkou, nad kterou měla původně vést.

Dokončený model vypadá impozantně a od začátku rotoru po konec ocasu měří 44,5cm.

Funkce:
-Otáčení hlavního a ocasního rotoru
-Zatahovací podvozek
-Naviják (tahle funkce mi přijde stejně jalová jako fake motor)
-Otevírání bočních dveří

+vzhled
+velikost
+poměr cena/dílek
+je to helikoptéra a těch není nikdy dost
+přestože opět vrtulník, tak velmi povedený alternativní model

-opět červená
-odpor některých dílů při stavbě
8,5/10

Inspirace pravděpodobně pochází od firmy Eurocopter a jejich stroje Dauphin

peter

Též mám tento set od zveřejnění ve svém hledáčku. I mne zaujal design a funkce :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Anatyt

A ROVNAKO pekný je aj B-model, čo sa nestáva!

Tomik

Z letošních setů Technicu jsem si původně chtěl pořídit mini jeřáb, ale poté, co jsem si prošel návod na vrtulník, tak to u mě vyhrál na plné čáře on. Zaujalo mě hlavně množství panelů, se kterými se mi velmi dobře pracuje při tvorbě MOCů, a potom 4 knob-wheely a jeden šnek. Jinak, souhlasím s grohlem a Anatytem, že alternativní model je taky pěknej.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MeNadruhou

Píše se tu že alternativní model je velice povedenej, ale obrázek tu nevidím (ne že bych nevěděl jak vypadá). Z netu by stačil.
A ještě se tu píše, že cituji " Nevelká krabice obsahuje několik sáčků s díly, návody na hlavní a alternativní model a standardně pomačkané samolepky."
To je tam návod na alternatívní model? Nebo jen návod na hlavní a B je na netu?

Jinak se mi recenze moc líbí a na set se chystám hlavně kvůli B modelu...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Anatyt

Citace od: MeNadruhou kdy 09.01.2011, 00:11:14
Píše se tu že alternativní model je velice povedenej, ale obrázek tu nevidím (ne že bych nevěděl jak vypadá). Z netu by stačil.

Tu ho máš. ;)

grohl

Citace od: MeNadruhou kdy 09.01.2011, 00:11:14
A ještě se tu píše, že cituji " Nevelká krabice obsahuje několik sáčků s díly, návody na hlavní a alternativní model a standardně pomačkané samolepky."
To je tam návod na alternatívní model? Nebo jen návod na hlavní a B je na netu?

Jinak se mi recenze moc líbí a na set se chystám hlavně kvůli B modelu...
Pokud bych si to vysvětlil jako ty v druhém případě, tak by na netu musely být i pomačkané samolepky.

Naštěstí u stavebnic pro první pololetí jsou stále dobrým zvykem i tištěné návody na alternativní model.

grohl

Tomik

Tak už ho mám taky :D a stihl jsem postavit oba modely... O hlavním modelu podal grohl vyčerpávající informace a mě to nedá nezmínit se o tom alternativním. Alternativní model (helikoptéra ze seriálu MASH) mi připadá v reálu méně zajímavý než na obrázcích a navíc má díky poměrně dlouhé a těžké zádi trochu problémy se stabilitou (na rovné podložce sice nepřepadává, ale nemá k tomu daleko). Po stránce funkcí tu máme na boku dva doublebevely - jeden pro společné otáčení obou vrtulí a druhý pro naviják s čímsi, co vzdáleně připomíná nosítka. V dohledné době plánuju postavit vlastní alternativní model, který by plně využil potenciál tohoto setu - nejspíš letadlo.

Přikládám ještě pár fotek alternativního modelu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr