Akce - Lego (a kostky.org) polepy na auto.

Založil danny01, 08.01.2011, 13:00:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Čo si o tom myslíte?

Anatyt 1
2 (6.7%)
Anatyt 2
3 (10%)
Mirek 1
2 (6.7%)
Mirek 2
0 (0%)
Mirek 3
0 (0%)
Mirek 4
2 (6.7%)
Mirek 5
1 (3.3%)
Danny
3 (10%)
Jamesek 1
12 (40%)
Jamesek 2
2 (6.7%)
Libovolný
3 (10%)

Celkem hlasů: 30

danny01

Napadlo ma, čo tak si dať hromadné (podľa toho kto má záujem) urobiť polepy na auto s logom Lega a kostek? Aká by to bola radosť, stretnúť kostkáča na cestách? Niečo podobné ako boli minifigy s kostkáčskym logom  ;)
Hľadal som na fóre, a podobný nápad som tu nenašiel...
Rybári sa značkujú, potápači, vyznávači rôznej viery, tak prečo by sme nemohli mať aj my niečo?

Možno malé hlasovaníčko...

EDIT:
Hlasujeme za najlepší návrh
Predbezne je to 29 + 9 polepov.
Danny

mirek

Na svém kolejišti na půdě se hrdě hlásím ke Kostkám i na nasvíceném bilboardu.

otaznik

Citace od: danny01 kdy 08.01.2011, 13:00:27
Napadlo ma, čo tak si dať hromadné (podľa toho kto má záujem) urobiť polepy na auto s logom Lega a kostek? Aká by to bola radosť, stretnúť kostkáča na cestách? Niečo podobné ako boli minifigy s kostkáčskym logom  ;)
Hľadal som na fóre, a podobný nápad som tu nenašiel...
Rybári sa značkujú, potápači, vyznávači rôznej viery, tak prečo by sme nemohli mať aj my niečo?

Možno malé hlasovaníčko...
Nemůžeš si dát bez povolení na auto logo společnosti TLC.

danny01

To samozrejme viem(e). Je niekoľko možností.
1. Dáme si len logo kostek (pokiľ autor dovolí, verím že by sa priamo angažoval)
2. Získame povolenie od TLC - oficiálna cesta
3. Nebudeme brať v úvahu zákony, nakoniec, kto a ako bude vymáhať autorské práva? Žeby ma zastavil niekto z TLC? Alebo policajti? A keďže TLC vydáva aj rôzne rôzne promo materiály, kde ich logo je, nevidím v tom problém. Možno dokonca originál nálepky na auto existujú  ::)

O tomto aspekte je ale zbytočné polemizovať tu. Pýtal som sa na záujem.  ;)
Danny

paddy

ja mam sice na aute uz magnetku krtka lyziara, pretoze som lyziar a aj fanusik krtka ;)

ale za logo LEGO a kostky hlasujem za, pripadne aj blizsie specifikovat moze kto chce napr. StarWars, City, Train ...

co sa tyka samotneho uverejnenia loga TLC na aute, tricku atd. tak v tom problem nevidim, nakolko sa nejedna v tomto pripade o zarobkovu cinnost s pomocou daneho loga, ale je to len propagacia TLC, comu sa TLC moze len tesit...
ak by sa jednalo o pouzitie loga TLC za ucelom zarobku, napr. predavam nalepky, tricka s logom TLC, tak vtedy by to mohlo byt kvalifikovane ako neopravnene pouzitie loga bez odsuhlasenia vlastnika cize TLC ...
to je moj sukromny nazor

MasterWindu

To: Otaznik

A koho to si myslíš, že zaujíma? Kto by to riešil keby si ho tam aj dal. Keď neriešia ten bordel tam u Vás, prečo by riešili toto.
Dark ages forever ...

stepan

Citace od: paddy kdy 08.01.2011, 21:51:04
ak by sa jednalo o pouzitie loga TLC za ucelom zarobku, napr. predavam nalepky, tricka s logom TLC, tak vtedy by to mohlo byt kvalifikovane ako neopravnene pouzitie loga bez odsuhlasenia vlastnika cize TLC ...
A to by si ty samolepky rozdával zadarmo? Jestli ne tak se tim popře to co sám píšeš.

danny01

Citace od: stepan kdy 08.01.2011, 22:48:52
Citace od: paddy kdy 08.01.2011, 21:51:04
A to by si ty samolepky rozdával zadarmo? Jestli ne tak se tim popře to co sám píšeš.
Hnidopichovia! Odhliadnuc od toho, že si to každý bude financovať sám a NEBUDE z toho mať nikto zisk (okrem tlačiarne), sa zaoberáte niečim, na čo som sa vôbec nepýtal. Pokiaľ sa niekto bojí sankcií, nech hlasuje proti. Pokiaľ sa tu nájde aspoň 15 ľudí ochotných do toho ísť (aj s istými rizikami, dajme tomu), je to ich slobodná vôľa.
Takže, PROSÍM, diskusiu na tému legálnosti si začnite v novom threade, ja si rád auto označím, a budem nadšený, pokiaľ nás bude viac.
HAWK  8)

EDIT: Alebo inak: Kostkaci, planujem si spravit polep na auto, nieco ako maju potapaci, golfisti, atd., kto sa prida?  (spravime si spolocny navrh) :P
Danny

5o

Trochu som premiešal anketu. Ja som za každú dobrú vec. Ale môžme ísť aj ďalej s reklamnými predmetmi, čo takto perá? Alebo voňavý strom s logom Kostky a rovno vanilkový?
Jedna vec je dobrý nápad, druhá ho uskutočniť. Ale keď sa chce a ide o naše spoločné hobby, tak sa hádam bude niekomu chcieť.
Danny, dobre na to ideš. Ja sa nehambím za to, že si občas niečo poskladám (zámerne som nenapísal postavím, aby ste to nepochopili inak) a môžem si to kľudne nalepiť na káru. Rád by som vedel kam to plánuješ dať? Na predné dvere, alebo rovno na celý bok, či len tak decentne na zadné dvere?
A nemyslím si, že by ma zastavovala Polícia len kôli tomu, že neoprávnene používam logo Lega. Len by na mňa tak divne pozerali...
Preto lebo Lego...

danny01

Citace od: 5o kdy 09.01.2011, 08:17:57
. Rád by som vedel kam to plánuješ dať? Na predné dvere, alebo rovno na celý bok, či len tak decentne na zadné dvere?
Ako vyplyva z kontextu, male logo vzadu nalavo hore (tak ako potapaci, golfisti...)
Danny

otaznik

Citace od: MasterWindu kdy 08.01.2011, 21:52:27
To: Otaznik

A koho to si myslíš, že zaujíma? Kto by to riešil keby si ho tam aj dal. Keď neriešia ten bordel tam u Vás, prečo by riešili toto.
To je ale úplně jiná věc. Když si stáhnu torrent, tak mi asi také nikdo nezaklepe na dveře, ale to neznamená, že je to v pořádku.

danny01

Ondřeji, mne je jedno kto si čo myslí. Ja si polep spraviť dám. Na vlastné riziko. Ak sa nájdu ďalší, budem mať ešte radosť, že je nás viac. To je predsa zmyslom fanclubov.
Už som to spomínal vyššie: Kto nechce, alebo si myslí že "by sa to nemalo", dávať si to nikam nemusí.

EDIT: za ani nie 24 hodín je nás 17... Polepy budú  >:D

pre inšpiráciu:
Danny

winring

Pro myšlenku polepů jsem, ale rád bych, aby jsme to nemuseli řešit nějak pololegálně. Určitě jsou možnosti, jak to udělat bez řešení licencí a přitom legálně. Co třeba pouze klasická červená 2 x 4 brick? Je to napadnutelné?

danny01

Pokiaľ nás bude veľa (50+), tak určite oslovím TLC.  ;)
EDIT: Ved to nemusí byt len názov Lego, kľudne to  môže byť Minifig, brick, vlajka, koliesko a čo ja viem čo ešte...  ;D
Danny

Vasyk

Citace od: danny01 kdy 09.01.2011, 11:39:34
Pokiaľ nás bude veľa (50+), tak určite oslovím TLC.  ;)

A Ti to zřejmě nepovolí. Byl jsem svědkem toho, jak ani jejich zaměstnanec (Jan Beyer) si nemohl nechat vyrazit logo na otvírák na pivo.

Ale sám osobně jsem o něčem podobném přemýšlel, ne přímo o logu, ale o minifigovi a nějakém nápisu k tomu, přesně jak to mají vyznavači všeho možného na autech.

otaznik

Anatyt

A kde je probém nechať si poslať propagačné samolepky priamo od LEGA? Myslím, že sa radi nechajú propagovať. Možno aj priamo v Prahe na centrále budú mať nejaké dokonca. No a samolepky Kostky si dať vyrobiť už nie je problém snáď (ak majiteľ samozrejme povolí, čo predpokládam).

Robbed

Citace od: otaznik kdy 09.01.2011, 12:26:46
Tak logo kostky.org by bylo úplně v pohodě, ne?

Taky si myslím, stačí natisknout velké logo kostky.org a máte po problému (pokud to teda nebude vadit Jindroushovi ;D).

MeNadruhou

Citace od: Vasyk kdy 09.01.2011, 11:52:31

A Ti to zřejmě nepovolí. Byl jsem svědkem toho, jak ani jejich zaměstnanec (Jan Beyer) si nemohl nechat vyrazit logo na otvírák na pivo.

Ale sám osobně jsem o něčem podobném přemýšlel, ne přímo o logu, ale o minifigovi a nějakém nápisu k tomu, přesně jak to mají vyznavači všeho možného na autech.

Vyrazit je trvalé značení, a ten otvírák by tudíž mohl být považován za oficiální propagační výrobek lega, čož TLC nechce.
Tady se jedná o nálepku odkazující na členství v klubu...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Vasyk

Citace od: MeNadruhou kdy 09.01.2011, 14:27:08

Vyrazit je trvalé značení, a ten otvírák by tudíž mohl být považován za oficiální propagační výrobek lega, čož TLC nechce.
Tady se jedná o nálepku odkazující na členství v klubu...

Je jedno, zda vyražení nebo nalepení, jde o nepovolené použití registrovaného loga jako takového. Samolepku by jsi mohl použít oficiálně, pokud by byla přímo výrobkem té společnosti, ne tvojí. Ale samozřejmě za to žádný postih nehrozí, když si ji vyrobíš a nalepíš na auto, myslím, že mají jiné starosti než postihovat toto  ;).

MeNadruhou

To Vasyk: to nejni blbej nápad s tím minifigem.

Kdyžtak sem dejte nějaký grafický návrh, pokud máte někdo nějakou tu přesnější představu.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Anatyt

Čierna silueta minifiga by nemusela byť zlá. Myslím, že je aj dosť rozpoznatelná.

danny01

Druha silueta ale s normálnou hlavou  :) A xichtom.
Danny

Anatyt

caligula

mirek

Minifig se mi moc zamlouvá. Co v této úpravě ?
Je potřeba ale výsostné schválení od Jindroushe.

votrelec

ked uz ma mat minifig oci, tak urcite aj usmev

winring

Citace od: mirek kdy 10.01.2011, 09:52:52
Minifig se mi moc zamlouvá. Co v této úpravě ?
Je potřeba ale výsostné schválení od Jindroushe.

Návrhy minifigů se mi také zamlouvají, ale buď bych zůstal u černé siluety nebo, když by tam měl být znak kostek, tak jít rovnou do barevného figa.

danny01

Alebo tvar ako je v navrhu, ale bez vyplne. Ziska to jemnejsie linie a moze byt aj tvar :)
Danny

mirek

Úplně neutrální ...