(vlastní) auta vlaky a spol.

Založil kryst.off, 02.12.2010, 00:23:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

kryst.off

Ahoj, jsem Legař už asi 25 let, leč tato vášeň byla přerušena dospíváním, vzděláváním, potloukáním se po světě a pivem. Tři kufry Lega (asi 250 setů z let 84-94) zůstaly u rodičů a čekají na restaurátorské práce. Kdyby tehdy byly digitální foťáky, měl bych nepřebernou sbírku všeho možného :) A já teĎ začínám znova s novými sety. A baví mě to jako kdysi!

Mám pár ukázek, začnu klasickým náklaďákem :)
kryst.off

kryst.off

a pokračuju dieselovou lokomotivou. Není to žádný pokus o kopii reálné mašiny, prostě jen tak fantazie :) i když jistá podobnost například s řadou 742 tam je :)
kryst.off

kryst.off

do třetice - zájezdový autobus. Legová klasika, ale pamatuju že stejný model čela autobusu jsem použil tek před 16ti lety - dávno předtím než se objevil v oficiálním setu :-)
kryst.off

Icewalker

Citace od: kryst.off kdy 02.12.2010, 00:44:29
do třetice - zájezdový autobus. Legová klasika, ale pamatuju že stejný model čela autobusu jsem použil tek před 16ti lety - dávno předtím než se objevil v oficiálním setu :-)
Ve žluté by to byl hotový Student Agency. Škoda jen, že nemá otevírací dveře.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

kryst.off

jojo, to by bylo samozřejmě lepší. Jenže se mi nepovedly udělat tak aby to bylo pěkný. Ale ve žlutý bych to asi dokázal i s dvěřma, dík za nápad :-)
kryst.off

kryst.off

zkusil jsem udělat českou mašinu - 814 (regionova). Ale to patří spíše do Trains, takže až se od babičky vrátí maželka s foťákem, dám to tam. Už mám i druhý vůz, fotka zatím jen prvního.
kryst.off

germik

To na straně je černá? neměla by tam být spíš zelená (ale nwm, třeba u vás jezdí jiné barvy :) ) Jinak se líbí :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

kryst.off

Citace od: germik kdy 06.12.2010, 20:48:02
To na straně je černá? neměla by tam být spíš zelená (ale nwm, třeba u vás jezdí jiné barvy :) ) Jinak se líbí :)

Je to zelená, ale uznávám že to není moc vidět :)
kryst.off

kryst.off

Před Vánoci jsem několikrát uvízl ve sněhové kalamitě. Tak jsem dostal nutkání nějak se s tím vypořádat i v Legosvětě :-) A vznikla sněhová rolba i s transportérem a sypač s radlicí. Snad se vám budou líbit :-)
kryst.off

mirek

Pěkné, zejména fotky na sněhu jsou působivé.

kryst.off

díky Mirku, od tebe to potěší ;-)
kryst.off

kryst.off

ze sobotní noci (jindy se k Legu nedostanu...) vzešel žlutý autojeřáb. Pro základ a podvozek jsem se inspiroval setem 7990, jen jsem ho postavil v jiné barvě a s drobnými úpravami. Samotný jeřáb jsem roztáhl na 8 studů, ale celkové linii modelu to myslím neuškodilo. Posuďte sami :-) Ještě asi zlepším samotné uchycení ramena, ale to zase až v sobotu...
kryst.off

kryst.off

zalíbilo se mi zametací auto ze setu 8404. Tak jsem mu udělal několik kamarádů. Jen taková kravinka, aby řeč nestála....
kryst.off

kryst.off

a ještě nový valník pro minifigy... něco ve stylu Pragy V3S :)
kryst.off

Kiko97

Pekne použitý diel s vlakou ale V3S má kratší predok.

kryst.off

Já vím, nestavěl jsem to jako model. Na šesti studech se různé typy aut napodobují dost těžce. Ale můžu z toho tu vétřiesku ještě zkusit vykřesat  :)
kryst.off

rukay

Je to vážně pěkný! U tvých modelů je až moc stejná -i když naprosto pochopitelně!!- koncepce. A to převážně přední části. Je jasné, když se podívám na auta kolem sebe, taky nejsou každé úplně jiné, ale když to vidím takhle v legu, tak mne to trochu nudí.  :-\  :-X Jinak modely jsou to slušné!! Všechna čest.  ;)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

kryst.off

Díky za uznání. Předky jsou většinolu hodně podobné, to je pravda. Snažím se s tím bojovat, koukni třeba sem: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=32204.0
A ještě přikládám jeden model masky, i když to taky není žádný unikát  :)
kryst.off

rukay

Máš pravdu... já ti to nevyčítám, jen to konstatuji. A ta Tatra je povedená!
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

kryst.off

Potkávám je různě ve městech nebo v ZOO. Každý je jiný a všechny jsou stejné  :)
Nastupovat, projížďka začíná!
kryst.off

mirek

Milé a kouzelné. Moc pěkné.

kryst.off

Díky Mirku, jsem rád že vláček potěšil  :)
kryst.off