LEGO 8263 Snežný ratrák

Založil Leko, 26.12.2010, 15:12:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Leko

Zdravím a prajem štastné a plné pohody sviatky ....Kedze som posluchal tak mi jezisko doprial plno darcekov a jeden z nich je aj podla mna najkrajšia lego technic stavebnica 8263 snezny ratrak  a aj najnedostupnejsia pretoze ju nikde niet zohnat na ziadnych slovenskych eshopov tak nakoniec z ceskeho eshpu posledny kus som si nakoniec uchmatol a cakal na vianoce. Tu je v celej svojej krase.Neskôr ho mam v plnane motorizovat a osvetlit lego LEDkami.

Leko

zmotorizovane za 5minut  ::) na koberci aj podlahe to ide fajn uvidim ako na snehu ak to bude dobre tak sa pustim do komplet prerabky  8)

otaznik

Citace od: Leko kdy 26.12.2010, 16:17:57
zmotorizovane za 5minut  ::) na koberci aj podlahe to ide fajn uvidim ako na snehu ak to bude dobre tak sa pustim do komplet prerabky  8)

Doporučuji tomu věnovat více času, tohle je strašné.

Leko

tomu sa budem to len na (vyvoj) a na testovanie som to zmotorizoval aby som prisiel na to co treba upravit a prvy problem okrem toho ze som pluhoval sneh aj s motorimi som bol prekvapeny ako siel vyrazne vykon dole ked sa natlacil sneh pod pasi a medzi kolesa a tak tiez problem vidim aj v tom ze je velmi nizko postavena konstrukcia budem to musiet na komplet upavit aby som mohol neskor narežírovat daky clip na ktory sa najviac tesim 
---------------------------------
tak ze ratrak bude pohanany 2x XL motor :P a posnazim sa o nezavisle ovladanie zdvihu predneho pluhu a zadneho uhladovaka M motormi skoda ze nemam tie LA ci ako sa volaju posuvatka ak ma niekto nazvis moze mi ich poslat dodatocne ku vianociam :D

Plutoone

Citace od: Leko kdy 26.12.2010, 18:36:45
tomu sa budem to len na (vyvoj) a na testovanie som to zmotorizoval aby som prisiel na to co treba upravit a prvy problem okrem toho ze som pluhoval sneh aj s motorimi som bol prekvapeny ako siel vyrazne vykon dole ked sa natlacil sneh pod pasi a medzi kolesa a tak tiez problem vidim aj v tom ze je velmi nizko postavena konstrukcia budem to musiet na komplet upavit aby som mohol neskor narežírovat daky clip na ktory sa najviac tesim 
---------------------------------
tak ze ratrak bude pohanany 2x XL motor :P a posnazim sa o nezavisle ovladanie zdvihu predneho pluhu a zadneho uhladovaka M motormi skoda ze nemam tie LA ci ako sa volaju posuvatka ak ma niekto nazvis moze mi ich poslat dodatocne ku vianociam :D
Držím it palce, ale myslím, že bude celkem obtížné do tak malého modelu nacpat tolik funkcí.

Leko

kua tazky oriesok ale nevzdavam to toto je asi siedmi pokus o zmotorizovanie bez toho aby ratraku narastli rozmeri

Uploaded with ImageShack.us

Anatyt

Citace od: Leko kdy 28.12.2010, 10:39:11
Kua, tazky oriesok, ale nevzdavam to. Toto je asi siedmy pokus o zmotorizovanie bez toho, aby ratraku narastli rozmery.

A nevzdávaj ani slovenčinu. >:D

Leko

júúúj zabite ma... to je spôsobené stavitelskou eufóriou  :-*

Leko

Mojej dielni sa pracuje a čoskoro ratrák pôjde do terénu a zrejme sa mi podarí to narvať aj s pôvodným interiérom .. malá ukážka.ps Anatyt pre istotu mi skontorluj pravopis  :P

vojtiasek

No mě se to zatím dost líbí, vypadá to dost pěkně. Akorát nevím, jestli ti ty kardány, který jdou z XL na knoby, neprasknou. Navíc jsou pod docela velkým úhlem. Možná by bylo lepší nahradit je převodem.

Leko

kua prúser dal som koleso na tu os od motora a praskli mi oba  :-X poradte mi dake realne riesenie bez toho aby som musel zacinat od zaciatku  :-\

Anatyt

Citace od: Leko kdy 30.12.2010, 12:20:17
V mojej dielni sa pracuje a čoskoro ratrák pôjde do terénu a zrejme sa mi podarí to narvať aj s pôvodným interiérom .. malá ukážka.ps Anatyt pre istotu mi skontorluj pravopis  :P

No už je to podstatne lepšie! ;D A teším sa na finálnu verziu ratraku. ;)

vasek

Citace od: Leko kdy 30.12.2010, 13:03:58
kua prúser dal som koleso na tu os od motora a praskli mi oba  :-X poradte mi dake realne riesenie bez toho aby som musel zacinat od zaciatku  :-\
Nechci Tě strašit, ale asi budeš muset začít znovu a vynechat kardany, XL motor je dost silný. Já osobně bych to řešil jen převody (eventuelně knoby), ty přinejhorším přeskakují  ;).

vojtiasek

Citace od: Leko kdy 30.12.2010, 13:03:58

A nechceš tam dát radši zpřevodovaný M motory? Myslím, že by tam i pasovali a místo kardánů bys je hodně zpomalil převodem aby to mělo sílu. Teda nevím, jestli jich máš dostatek, když už si dva použil.

Leko

mam ich 3 ked neviem ci tie M motory budu stacit lebo ked som skusal ratrak na cerstvonapadanom 3cm snehu tak tie motorceky bez prevodu nestacili neviem neskusal som ich zprevodovat ci by to pomohlo ale zas nechcem aby sa to vlieklo ako korytnacka budem sa pokusat to dako napravit cez prevody ale zasandej prerabke sa nevyhnem..inac 3M motory 2pohon treti by ovladal zdvih oboch zariadeni bola by aspon vyzarne nizsia vaha a aj naroky na priestor ale neviem ako by to islo..neskusal z vas daky pasak s M pohonom na roznych typoch snehu?

vasek

Ahoj, zkoušel jsem M motory, XL motory i buggy motory na sněhu a vše se dá použít, záleží jak rychle se má vozidlo pohybovat a na způsobu řešení pásů. Na prašanu to jezdí podstatně hůře, a když se ti dostane do pásů (jako že určitě dostane) tak to nakonec pás roztrhne. Podívej se na loňský Snow Challenge a uvidíš jak to kdo řešil.
pokud chceš motorizovat 8263 tak od toho neočekávej supr jízdní vlastnosti na čerstvém sněhu, ale na udupaném nebo zmrzlém by to mohlo jezdit slušně. pokud chceš pořádné vozítko do prašanu tak na to musíš úplně jinak  ;D. Přeji hodně úspěchů a trpělivost.

Leko

Blížim sa k finálu, M motory po prevode z12 na z20 som zvolil na pohon, ktoré po skúške v prašane obstáli veľmi dobre. Tak som si doobjednal štvrtý motor a pustil som sa od základov. Tu je výsledok...

vojtiasek

Podle mě to vypadá slušně. To, žes tam dal M motory, byla dobrá volba. Ušetřil si místo a odstranil ty kardány. Jestli se ti opravdu podaří pěkně zapasovat kabina, battery box atd. , tak to bude dost dobrý. Skoro si myslím, že by jsi měl udělat nějaké instrukce nebo vymodelovat rolbu v LDD. Hodně lidí by to ocenilo.

tRilobit

Dobrá práce, ale nerozpadá se to u kol? Na mě je to moc chatrné..aspoň podle obrázku.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Leko

Nie vizerá to tak, ale je to zaistené aby sa to nevytiahlo.Pochybujem, že by som to prerábal do toho stavacieho programu LDD ak som dobre pochopil,ale pri rozoberaní to môžem podrobne pofotit.

Kiko97

Zatiaľ veľmi dobre, ale bočné naklapanie tam asi nebude. :D