(vlastní) sklápěč 8x4

Založil Plutoone, 15.12.2010, 20:17:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
chtěl bych Vám ukázat svůj poslední výtvor. Je to sklápěč 8x4.
K pohonu slouží 2XL motory, jeden M na zatáčení, další M pohání 2 LA, které vyklápí korbu.
Dále jsem použil 3 sady světel, které lze zapínat a vypínat pomocí přepínače. 2 přijímače a jeden BB.
Korba je (jako u mě obvykle) vylepena papírem. Náklaďák bude možná někomu připomínat MANa TGA, ikdyž to při stavění nebyl záměr.
Na co nejsem zrovna 2x pyšný je zpracování interiéru, kde bylo mojí prioritou vecpat přijímače. Tudíž se tam vešly jen 2 strohé sedačky a nic víc. Také mně moc netěší malé otevření zadního čela při sklápění. Ale to možná ještě časem doladím.

Moon

Zase pěkný, doopravdy se ti to povedlo, jen dotaz: proč poslední? Byla by to škoda :'(
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Plutoone

Citace od: Moon kdy 15.12.2010, 20:24:45
Zase pěkný, doopravdy se ti to povedlo, jen dotaz: proč poslední? Byla by to škoda :'(

Myslel jsem poslední jako nejnovější. Ještě se do rakve nechystám ;D

votrelec

kabina si pyta rozsirenie, zda sa mi troska uzka, inak super

Moergil

Pekný model, osemkolky mám najradšej :)

grohl

Taky bych zkusil kabinu trošku rozšířit, jinak se mi to líbí. Už bych podle papírem vykádané korby poznal autora kdekoliv.  ;)

Měch

Líbí se mně to, např. na první fotce to vzadu vypadá, jaky by ty liftarmy byly zkosené jako u skutečných nákladních aut.
Na interiér nehleď, nejdůležitější je venek.
Jediné co mi dost vadí je ten nesmyslný převod dole...8z na 8z to je dost brutální. Zkus tam dát třeba 12z na 36z.
Jo a kabina by opravdu chtěla rozšířit.
PS: Zajímalo by mě kolik toho uveze a uzvedne.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Fairytale

Mě se zase takhle úzká kabina líbí xD

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 16.12.2010, 08:34:41
Líbí se mně to, např. na první fotce to vzadu vypadá, jaky by ty liftarmy byly zkosené jako u skutečných nákladních aut.
Na interiér nehleď, nejdůležitější je venek.
Jediné co mi dost vadí je ten nesmyslný převod dole...8z na 8z to je dost brutální. Zkus tam dát třeba 12z na 36z.
Jo a kabina by opravdu chtěla rozšířit.
PS: Zajímalo by mě kolik toho uveze a uzvedne.
Díky.
Nad tím převodem jsem taky přemýšlel. Toto mi přišlo jako nejmenší zlo. 12z na 36z jsem použil u tahače s podvalníkem a front loaderem. Tady by se mi to zdálo až moc pomalé.
Kabinu jsem chtěl mít uzší, než blatníky (tak to mají některé kabiny pro regionální dopravu např. Volvo FM, renaut premium atd.) A taky by mi už tak nevycházely liftramy, kdyby měla být o stud na každou stranu širší.
Když jsem to dostavěl a poprvé se na ní s odstupem podíval, říkal jsem si to samé co vy, ale po dlouhém bádání a zkoumání se mi takhle líbí a nechám jí tak :)
co se nosnosti týče, tak to je zatím záhadou i pro mě. Třeba se po naložení budu muset vrátit k tobě navrhovaném převodu. Udělám video a uvidí se ;)

Plutoone

Citace od: grohl kdy 16.12.2010, 00:32:56
Taky bych zkusil kabinu trošku rozšířit, jinak se mi to líbí. Už bych podle papírem vykádané korby poznal autora kdekoliv.  ;)
Děkuju, s mojí zásobou kostek mi toto řešení připadá jako nejlepší. Možná, že se to někomu nezdá, ale je to lehké, jednobarevné, bez pinů a bez poškození kostek.

hadato

Opět hezké prácička, jenom jak už psali, tak ta kabina je krapet úzká, zepředu mi auto připomíná nějaký rally speciál, ke sklápěčce se mi to příliš nehodí.

MeNadruhou

Mám postaveno podobné auto ( 8258 nebo 8285 -pořád si je pletu) a postavil jsem mu korbu 41*17*13 studů (bočnice dohromady z 13 zelených panelů ) a ne ane vykoumat, jak ji vyklápět-moc těžká, ale pěkná.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Mareken

Citace od: MeNadruhou kdy 16.12.2010, 20:22:33
Mám postaveno podobné auto ( 8258 nebo 8285 -pořád si je pletu) a postavil jsem mu korbu 41*17*13 studů (bočnice dohromady z 13 zelených panelů ) a ne ane vykoumat, jak ji vyklápět-moc těžká, ale pěkná.
Zdvojit nebo ztrojit písty, popřípadně zmenšit převod u LA.

Jinak ten truck naprosto degraduje ten papír  :) . Těch pár plate by stálo pár korun.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

MeNadruhou

Citace od: Mareken kdy 16.12.2010, 20:25:50
Citace od: MeNadruhou kdy 16.12.2010, 20:22:33
Zdvojit nebo ztrojit písty, popřípadně zmenšit převod u LA.

Jinak ten truck naprosto degraduje ten papír  :) . Těch pár plate by stálo pár korun.

Jo, plate je pěkný ale těžký... A mě se i ten papír líbí.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Citace od: hadato kdy 16.12.2010, 19:47:33
Opět hezké prácička, jenom jak už psali, tak ta kabina je krapet úzká, zepředu mi auto připomíná nějaký rally speciál, ke sklápěčce se mi to příliš nehodí.
Dobrá, přemluvili jste mě. O víkendu to předělám ;D

Plutoone

Takže jsem kabinu rozšířil. nechám na vás, jestli to je takhle lepší, nebo ne.
Malý měch se ptal, kolik uveze a vyklopí. Pokud dám na předek korby (nejvetší zatížení) plechovku s malým pivem, tak jí vyklopím bez jakéhokoliv přeskočení zubů.

hadato

Nevím, jak ostatním, ale mě se to určitě líbí víc, je super, že jsi to předělal.

Moon

Citace od: hadato kdy 18.12.2010, 18:08:02
Nevím, jak ostatním, ale mě se to určitě líbí víc, je super, že jsi to předělal.
JJ, souhlas. je to lepší.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Arheonx

Vieš stavať veľmi pekné stavebné stroje, ale mohol by si postaviť dáky kolotoč.

Plutoone

Díky za kladné ohlasy. O kolotoč jsem se už jednou pokusil http://www.youtube.com/watch?v=J23a512c-rQ

Leko

pekne vozidlo ale viac ma uchvatil ten tvoj kolotoc  :o este ma nenapadlo ze by niekto spravil daco take a prvy co som videl tak taky paradny az sa mi spravilo zle z toho ako sa krutil  :-X

Arheonx

Viem ten kolotoč som už dávno videl ale mohol by si spraviť aj iný.

Plutoone

Citace od: Arheonx kdy 21.12.2010, 16:16:21
Viem ten kolotoč som už dávno videl ale mohol by si spraviť aj iný.
Dobrá, můj další výtvor bude kolotoč:D snad se povede.

Plutoone