je to lego?

Založil tomik13, 19.01.2008, 18:07:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

tomik13

Chtěl bych se zeptat jestli je tohle lego

enginehead

Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na http://dallart.wz.cz

tomik13

opravdu ne tak co to je?

Robbed

Kdyby to byl aspoň ten klon, u kterého chybí pouze nápis Lego, ale tady je jasné už z náhledu, že to Lego není.
Tento druh pseudolega snad nemá ani název ;)

tomik13

tyhle zajímavé kostičky mám po mých rodičích takže je to asi vyrobené za komunistů

stomcova

Měla jsem tu stavebnici taky a žádný konkrétní výrobce tam  na krabici nebyl.
Batman, forever...

Ondra

Je možné že to je PEBE.Německá napodobenina lega,která je s legem kompatibilní a skoro na chlup stejná,jen se liší ve výšce kostek.

ottta

S touto stavebnicí jsem si jako dítě často hrával. Myslím že jsme ji nazývali "panelovka nebo kostičky". Bylo to tak v letech 1969 - 1976. Dle mého názoru jde o tuzemský výrobek tehdešího výrobce hraček TOFA Semily. Pak jsem poznal LEGO a s ním jsem do dnes. Ottta

Aki

Tuším že je to starší verze stavebnice, kterou v Tofě (jak píše Ottta) nazvali FORMO.

Anatyt

O tomto som ani nevedel, že také niečo existuje! :o

PeBe Tatra 813 zo serie Militärfahrzeuge (M 1:50)

Kiko97

To má byť Tatra kolos?  :-\

Anatyt

Tak v tej dobe to asi v rámci daných možností zobrazili. :)

germik

Jen si nejsem jistej, jestli je to Lego - vím ,že strejda má něco takovéhohle doma ještě od dětství, a rozhodně to Lego není ;) :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

otaznik

Citace od: germik kdy 05.10.2010, 23:07:26
Jen si nejsem jistej, jestli je to Lego - vím ,že strejda má něco takovéhohle doma ještě od dětství, a rozhodně to Lego není ;) :-\
Prosím? To snad vidí každý, že to s LEGEm má společný pouze systém spojování kostek.

Anatyt

Citace od: germik kdy 05.10.2010, 23:07:26

Volá sa to PEBE a pochádza to z bývalého Východného Nemecka - DDR. Na nete o tom čosi je aj popísané. Vzniklo to, ako alternatíva LEGA pre východný blok, kam sa LEGO dostalo len v malom množstve.

SpCasPi000

Nemám rád alternatívy!  ;)

Valentin Dobrotivý

Na té fotce nejsou vidět detaily, ale PeBe to není - spíš jde o českou verzi snahy o Lego.

Navíc jeho výroba PeBe nebyla tak kvalitní jako u Lega, takže vzájemně PeBe kostky a Lego nešly vzájemně moc do sebe. Měli jsme toho doma docela dost, včetně vojenské techniky.

merlog

Pokud základní otázka byla: ,,Je tohle LEGO?", nedá mi se nezeptat, zda měl tazatel někdy v ruce originální kostku z LEGA. Jinak toto téma beru jako žert, i když poněkud hloupý :(

vasek

Tak Lego to není, je to cca 35 let stará stavebnice kterou z nostalgie ještě mám uschovanou, bohužel bez krabice takže nevím kdo ji vyráběl ale myslím že to bylo v ČSSR, není to Dederoňácké PeBe neboť tu mám také a vypadá úplně jinak. Z PeBe šly stavět auta a bylo poměrně malé, z tohodle domečky a je větší.

Anatyt

Tak na tej úvodnej fotke nie je PeBe, ale Formo Mobili.

Steve23

V prváku jsme měli zrovna toto, na družině toho byl celej kýbl(asi 5 kg) a na kýblu bylo PEBE, ovšem mohlo to být přehozené, co já vím :).

mind storm

Podľa mňa je to komunistické lego. Čítal som si o legu a tam boli tiež také kocky.

Valentin Dobrotivý

Co to je "komunistické lego"????

Kostky PeBe měly plné study a vždy pouze na jednom studu byla reliéfní písmena PB.

Anatyt

Citace od: mind storm kdy 07.10.2010, 08:21:28
Čítal som si o legu a tam boli tiež také bricks.

Tejto vete nerozumiem.

Villa Legina

Na ebay-i sa objavilo čosi divné, čo predávajúci vydáva za Lego. Vie sa tu niekto vyjadriť k tomuto http://cgi.ebay.at/LEGO-Mini-Steine-2-150-Kilo-Sammler-extrem-RAR-/180578596538?pt=DE_Allesf%C3%BCrdKind_Spielzeug_Lego&hash=item2a0b52b6ba ?

Predávajúci tvrdí, že to bola nejaká špeciálna zákazka, ktorú Lego vyrobilo pre nejakú firmu, ktorá to mala uplacírované na tabuli pre dochádzku/plán dochádzky svojich zamestnancov. Na ďalších obrázkoch porovnáva veľkosti normálnej kocky a jeho ponúkanej mini verzie. Prezentuje to ako absolútnu raritu. Nakoniec i podľa farby sa mi to vôbec nezdá, nechcem nikomu krivdiť, ale myslím si na 99,99 percent, že to nepochádza z továrne Lego...

Colonel32

Villa Legina

Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2010, 19:48:30
Modulex.

Ježkove oči, díky, mohlo ma to napadnúť, aj to M na kockách...

kryst.off

ta úvodní otázka mě dostala :-) ale taky jsem si s tím na začátku osmedsátých let hrál. Měl jsem to ale v jiné krabici než LEGO a nikdy by mě nenapadlo to smíchat! Nevím proč, ale říkali jsme tomu bulharské lego. Stejně jako tehdejší napodobenině Dupla.
kryst.off