(vlastní) Beno Racing

Založil Bery, 12.10.2010, 15:13:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Bery

Náš tým sice ještě neví jestli vůbec nějaká rallye bude, každopádně nechtěli jsme čekat, tak jsme se dali do práce. První nápad byl Ford Fiesta, tak jsme na ní začali makat. Ale bohužel na podvozek 4x4 nebyl materiál ani finance. Proto jsme si objednali motory až z Francie pro zkonstruování buginy. Ovšem na tom má největší podíl Tovární tým Grimpeur, který nám uskutečnil objednání motorů a jsme mu za to moc vděční.

Práce byla velmi těžká ale začít jsme museli. Jako první jsme zkusili zadní nápravu, ta byla velice jednoduchá a stavba trvala pouhé dva dny. S přední to už bylo horší. Napoprvé špatně zatáčela, potom byla moc široká, ale  teď je hotová, stavba trvala zdlouhavých pět dní ale jsme s ní velmi spokojeni protože každé kolo je samostatně odpružené. následovalo propojení to byla práce na pár hodin protože máme perfektní svářečský tým. No a ve finále design ten měl předpoklady, nízkou váhu a dobrou ochranu  řidiče. Kolosální osmi válec jsme byly nuceni dát do kufru, motor se velmi přehřívá protože konstruktéři zapomněli namontovat chladič tím pádem se motor chladí pouze vzduchem, proto jsme namontovali otevírací stěny kufru. potom jsme už dělali jen malé dodělávky jako: blatníky, světla, nárazník, interiér,zrcátka a křídlo

Asi si říkáte kde je spolujezdec. No v našem týmu se totiž stala velmi tragická událost. Po dodělání auta jel spolujezdec z garáže domů na motorce a cestou ho srazil nějaký Němec, v sanitce zraněním podlehl :'(, kvůli tomu se o tomto autu začíná říkat že je zakleté. Řidiči jsme nabízeli nového spolujezdce, ale on odmítl. Každopádně musíme to překousnout a jdeme dál. Další problém našeho týmu je obrovský dluh který vznikl koupí motorů tak doufáme v nalezení sponzora a nebo dobré umístění. Tak děkujeme za vytrvalost při čtení a prosíme vás o zdělení jakýchkoliv názoru.

Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Mareken

Koukám, že jsi už pěkně testoval  :). Jinak bacha na zadní nápravu , spoj nějak ty osičky ,jinak je to proti pravidlům. Na Rally se už taky těšim, stroj už mám taky skoro připraven.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Bery

Spojené to je podívej se nahoru. Jinak testy byly super, prach já nejradši, nabité to dá i hodiny to je super. :D

Bery

Jinak nepoodhalil bys co stavíš?

Mareken

Bery

Super, jinak nestyďte se něco napsat, všechny návrhy na změnu uvítám. ;)

Měch

já teďka zrovna stavím všechny svoje technic sety ať mám pěknou fotku, pak mám ještě v plánu jeden RC projekt, ale hned potom se taky pustím do konstrukce nějakého rally auta  8)
(napadlo mě udělat EnTyho tatru s uspořádáním 4x4...ale asi zkusím něco složitějšího ;D)

K autu...nemáš třeba fotku podvozku? Zajímalo by mě pak jak máš udělané řízení a co ovladač? O tom nikdo nikdy nemluví, přitom je to mnohdá taky pěkný oříšek
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Mareken

Zkus sehnat šedý/černý disky, ta žlutá bije do očí. Jinak vypadá, že máš tvrdý pérování, změkči  ;). Taky by nebylo od věci naklonit přední nápravu, když ji nemáš hnanou.

Bery

Disky už mam domluvený taky se mi neliběj. Pérování se nevrací už teď proto jsem přidal žlutý tlumiče i dozadu, ještě uvidim podle dalších testů (ve vodě) >:D. S tím zakloněním myslíš jako Enty? Taky mě to napadlo, to asi změněním. Jo ten ovladač ještě neni hotovej, zatím to jezdí jenom dopředu a dozadu ještě musím spájet jeden kabel pak dynamo.

Bery

Tak, asi se divíte. No monopost jsme neměnili, ale přidala se k nám dosud neznámá stáj Brno Racing takže teď je náš oficiální název Beno Monster Racing. Vedlo nás k tomu dost okolností které byli pro obě stáje velmi výhodné. No a konečně jsme si našli po zdlouhavém smlouvání sponzora a tím je firma Monster energy. Auta ještě nejsou polepené ale to už je detail.

No a teď k druhému monopostu. Ten je naprosto nevídaný. Jednu část auta tvoří rozpůlený Volkswagen Golf a zadní část tvoří náprava z buginy, asi si říkáte že jsme blázni, ale tlačili nás finance.
je to naprostý prototip, motor je umístěn ve prostřed za řidičem, zadní náprava byla koupená takže konstruktéři řešili pouze uchycení tlumičů a připevnění k druhé polovině vozu. A design se vyřešil pouze rozpůlením golfu a přiděláním na podvozek vozu. No a přední nápravu někde na vrakáči koupili rozebrali vyčistili a dali ji zpátky. Takže auto je plně funkční.(Jinak Brno Racing byla stáj Petřocha)

Pieters

Hlavně ze máte dobrého sponzora :D

Bery

Jj monster je nej, akorát že k Petrovi se víc hodí Ken Block, ke mně Robby Gordon.

Mareken

Ale ta barva moc k monster neladí  ;D

peter

OT
Citace od: kedar kdy 16.10.2010, 19:58:57Jj monster je nej, akorát že k Petrovi se víc hodí Ken Block, ke mně Robby Gordon.
No nevím, jak jsi k tomuto názoru přišel, jelikož Robby Gordon jezdil převážně s černým silně upraveným vozem značky Chevrolet Silverado a později s Hummerem, též v černé. Co se týká dalších výrazných barev, tak to je červená, bílá a modrá, které měl při jiných sponzorech, ale s Monster Energy jedině černo-zelená.Ostatně i sama společnost Monster Energy má svá loga též v černo zelené kombinaci. Proto i můj hlavní vůz pro loňský podnik LTR z tohoto velmi silně vycházel, viz:

/OT
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Bery

Jo já vím všechno to mam nastudovaný, ale já to myslel tak že Petr má auto takové že když zatočí do plného rejdu, je ve smyku. To přesně je styl Kena Blocka. Kdežto já smyky moc nemusím ale taková polní prašná cesta kde auto poskakuje ze strany na stranu to je moje a taky Robbyho Gordona. Z toho jsem vycházel. No a barva, Monster není jenom zelený, ale taky modrý a žlutý. :) 

Bery

Tak jsme auto trochu upravili ( přestříkání a výměna blatníku).
lepší?

Mareken

Citace od: kedar kdy 20.10.2010, 17:54:48
Tak jsme auto trochu upravili ( přestříkání a výměna blatníku).
lepší?
Zkus vyměnit ty šedý dílky a vyměnit je za černý a bude to ještě lepší. Jinak já mám auto na rally taky Black/Lime  ;D.

Bery

Tak to hodně těžko, zas tolik dílů nemam.

Martys08

Já tedy volím červeno černou na rally.Jinak auto se mi docela líbí tedy až na ty šedivé díly ,které zmínil Mareken.

Petr43

Á konečně video.. http://www.youtube.com/watch?v=PFX_WDjA15o

Kvalita nic moc, ale líp to nedáme.

Mareken

No tak rychlost dobrá, akorát ovladatelnost mizerná  ;D, LTR není jenom o rovince.

Bery

Ono se to ovládat dá bez problému, ale na šutrech to skáče. ;)

Bery

Tady jsem se pokusil o rolbu pro Snow Challenge. Podvozek je celý oplátovaný, váha něco přes 700g. Snažil jsem se postavit co nejmenší vozítko a více jsem se zaměřil na průchodnost terénem. Ale více napoví fotky a video (kvalita nic moc a hudbu si raději vypněte já tohle neposlouchám ale v nabídce mobilu nic rozumnějšího neni Mrk)
http://www.youtube.com/watch?v=UTPCP0E-wRk&feature=mfu_in_order&list=UL VIDEO

Měch

Průchodnost nic moc  :-\ a hlavně krátké pásy, hodily by se delší a taky vyšší světlá výška...podplastování se mi nezdá do sněhu vhodné (vem si že líp jezdí tank než buldozer).  Však na soutěži se stejně ale jezdilo na udusaném sněhu tak by to zas tak nevadilo.
PS: na videu se ti každých 5 vteřin opakuje hudba  :P.
Fotky

Bery

Zapomněl jsem zmínit že jsem točil v prašanu, to mou  jízdu velmy ovlivnilo (k horšímu), víc pásů nemam ;).

Bery

Tady je můj další model postaven pro LTR, poprvé jsem se rozhodl pro 4x4 a jsem s tím velmi spokojen. Váha je něco přes 800g což se mi zdá jako velmi příznivé. Rychlost je uspokojivá a systém tlumení pracuje výborně. Už jen přezout na nové pneu, nalepit sponzory a vyrazit.
PS: inspiroval jsem se těmito stroji http://www.youtube.com/watch?v=dHiIP4ybIVA
ale s Robby Gordonem mé auto nemá nic společného

Měch

Líbí s mi hlavně boční obrys auta. Sám stavím podobné auto na výstavu v Boskovicích, jen s tím rozdílem, že má i zadní nezávislé odpružení a je tam RC krabice, která už obsahuje motor k zatáčení.

U LTR aut hraje největší roli asi ta hmotnost - je dobré mít hmotnost trochu ve předu. Jediné co bys měl zlepšit je to ANTI-akrmanovské zatáčení...s tímto měl velké problémy Mareken při poslední Rally. Problém je, že se kola při jízdě sbíhají a tím celé auto brzdí. Zkus tam použít buď  tenhle dílek anebo to posuň tak jak to měl např.  Shmade nebo
Fotky

Viliam6666

Veľmi pekné MOC ,myslím ten ratrak .  ;D ;D ;D ;D ;D
Milujem LEGO TECHNIC

Bery

Viliame: Díky moc, tím si mi udělal velkou radost, už sem si myslel že nás nikdo krom Měcha a Marekena nemá zájem hodnotit.

Měchu: Díky, rozhodně to přestavim, páč vám s tim chci konkurovat. :D ;D

Rastwo

tyyyyjo,pekne auticka  :o ja by som sa tiez rad zapojil ale mam len NXT-čko a nemam PF  :-[. Teraz sa snazim premenit 8297(off roader 2) na 4x4  ;D ak sa mi to nepodari alebo ma to prestane bavit, vymyslim daco nove. Tieto vase su dobra inspiracia  ;)  :D
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666