Marekenova závodní "polička"

Založil Mareken, 24.04.2010, 18:15:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mareken

Citace od: Papiňák kdy 03.07.2010, 22:20:13
Trochu nechápu, k čemu watts linkage, když máš linky z liftarmů... Má to vůbec nějaký křížení? Zkus tam dát technic linky a místo watta by stačila panhardka - mírnej posun nápravy do stran snad tak moc nebude vadit

Liftarmy to neudržej; já linky nemám(ty delší) ;), proto je watt nutnej, křížení to nemá moc velký, ale stejnak tam nejsou diferenciály. S panhardkou je problém s tlumičema, zeptej se shmada, v lego měřítku se dělá špatně, posuv je až moc velkej.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Mareken

A zase další evoluce trial trucku, tenkokrát ale s tímto strojem dojedu všechny další závody(slibuji  ;)) , jméno je z francouzštiny Escargot - Šnek, protože kvůli zachování malé hmotnosti stroj pohání pouze 1XL dost zpřevodovaný dopomala. Pravidly to doufám projde, Shmade taky nemá reálnou předlohu. Ale vzhledem to snad vypadá jako náklaďák ;D.Podvozek je ten samý jaký jsem postoval, jen s pár úpravami. Snažil jsem se o dobrou fotku, no stejně jsem jí musel upravit.Těch pár chybiček si nevšímejte.

Pro ? a nikolu - nárazník drží  ;D.

edit:

Tak ještě musím najít jen nějakou předlohu, nenapadá vás nějaký truck, který má takovýhle světla?

grohl

Vzhledově velmi sympatický kamion.

Mareken

Uživatel Papiňák mne poprosil o zkoušku 3-link suspension. Moje poznatky jsou takovéhle:
1) Největší problém je ten závěs, při velkém křížení může vyskočit z kuličky, navíc se díky němu náprava nekříží se středem osy pohonu.
2)náprava se při křížení hrozně vychyluje do stran a kvůli tomu trpěj u-jointy.(zase kvůli závěsu)
3)4-link má lepší křížení.

Vypadá sice hezky, ale 4link je lepší. Myslím že tohle řešení (podobné) používá Měch u trialového P.

hadato

3-link jsem teďka taky použil, jenom mám obráceny ty závěsy, pevný mám dole, takže mi přijde, že se kola tolik nevychylujou při křížení do stran. Je to zajímavé řešení, ale na trial se mi to podle mě moc nehodí.

Měch

Jo, ten 3-link používám a je to podle mě dostačující....když se udělá dost místa na pohyblivé součásti (zatáčející kola, kardan, který lítá do stran atd.) tak je to dost funkční. To řešení použil už Zblj
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

hadato

Pořádně to odzkoušeno nemám, přišlo mi to ale dost vachrlaté, třeba oproti klasickým kyvným nápravám.

Mareken

Tak tady je můj podvozek na LTR, je to podle mě celkem pokrok, dal jsem si záležet . Unikátní je asi uchycení závěsů k rámu a zatáčecí linky rovnoběžné se závěsem. Chystám se ještě udělat přední nápravu nakloněnou.

Měch

nakloněnou můžeš udělat i zadní nápravu...stačí dát zadní půlku auta (nebo jenom závěsy kol) výš než přední  ;)
Já myslel že tak to měl Shmade, když jsem se poprvé díval na video. A když už jsem u toho Shmadova auta...to si neumíš vymyslet nic vlastního??  ;D ;D

PS: jak jsi dosáhl toho, že máš řídící linky rovnoběžně se závěsem kola  ???
Fotky

Mareken

Citace od: malý Měch kdy 13.10.2010, 15:29:18
A když už jsem u toho Shmadova auta...to si neumíš vymyslet nic vlastního??  ;D ;D

PS: jak jsi dosáhl toho, že máš řídící linky rovnoběžně se závěsem kola  ???
Zrovna od tebe to sedí  >:(

2)
http://peeron.com/inv/parts/32056 + to uchycení závěsu.

Měch

Citace od: Mareken kdy 13.10.2010, 15:41:50
Citace od: malý Měch kdy 13.10.2010, 15:29:18
...to si neumíš vymyslet nic vlastního??  ;D ;D
Zrovna od tebe to sedí   :D
dobrý, beru zpět  ;) ...máš to, koukám, na jiném vývodu z buggy motoru
Fotky

stajik8

tak pro mě samozřejmě vede Shelby 500 SS Eleanor kterýho si nám připomněl svým modelem  :) :) :) povedené moc

Bery

Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Mareken

Tak tady je ovladač, v jednoduchosti je síla  :).

Bery

No to je geniální, hele sorry, ale asi postavím něco na podobným principu. :-[

Měch

jojo, jednoduchost, to je to co mi chybí  :P
Fotky

Mareken

Citace od: kedar kdy 24.10.2010, 14:44:06
No to je geniální, hele sorry, ale asi postavím něco na podobným principu. :-[
Mě to vůbec nevadí, ba naopak  ;), nezapomeň na ty gumídky na konci, jinak ti to bude klouzat .

Měch:  ;D ;D ;D

Bery

Tak sem to nakonec postavil jinak. jenom na stejným principu. Jj na gumídky nesmim zapomenout ;D

Měchu, dobrý  ;D ;D ;D

Mareken

Kvůli Beryho žadonění jsem to musel nafotit  :). Snad se bude líbit. Podvozek klasicky "shmade" style, 2 buggy a 8297 zavěšení. A nemáte někdo ty hanebný Bionicle dílky, který jsou použitý jako krytka diferenciálu? Chtělo by to černý, nebo bez potisku.
Na designu jsem se klasicky vyřádil. Váží to asi 1200g  950g!

peter

Ani ve snu by mne předloni nenapadlo, že příchod mé stáje s černo-lime kombinací způsobí takovou revoluci v našich závodech 8)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Moon

:o :o :o Kdo mi najde oči a spraví čelist? Na tom designu sis teda pěkně vyhrál, kam se na tebe hrabu, ale ty mi snad čteš myšlenky? Včera mě přesně stejně napadlo udělat ty blatníky ;D. No nic jdu dál stavět konečně mi dorazily rámy na Diffíky ;) Závidím.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Bery

Citace od: Mareken kdy 19.03.2011, 14:29:17
Kvůli Beryho žadonění jsem to musel nafotit  :)
Cože? ;D Jenom sem se zeptal co máš za typ auta.

Design je úžasný, technicky taky bezva, sice je to ohromě těžká bečka, ale jestli nejedeš vítězit tak je to good.

EDIT: Koukám že na závodě, budeme muset udělat fotku černo-zelených.

Viliam6666

Wow fakt si si dal záležať na dizaine  ;D Ešte sa chcem spýtať ,že či tie farby nesúvisia niak z lógom Monster Energy  ???
Milujem LEGO TECHNIC

Shmade

Fakt moc povedený, jako ultracool vidim vymyšlení těch krytů diferenciálů.

Mareken

Na poslední chvíli dostavěno, ještě musim dodělat dost věcí. Všechny 3 diferenciály uzamykatelné.   ..
Je to dostačující pro pravidlo 3.2?

eNTy

Moc pěkná Liazka. K čemu 3 diferenciály? Když máš na osách, tak se mi zdá mezinápravovej v trialu k ničemu. A co pohon, jaký motor?

Mareken

1XL, podle mě je důležitej, mě ta zadní náprava skoro stojí na místě, ale počkej až uvidíš jak se to otočí na pětníku  :)

Měch

Dneska při testování jsem diferenciály citelně postrádal...fandím ti  ;)
Fotky

peter

Citace od: Mareken kdy 29.03.2012, 19:07:53Je to dostačující pro pravidlo 3.2?

Takto těžko říct, ale asi ano. Každopádně tebou uvedené pravidlo si můžeš sám velmi dobře překontrolovat a zjistit tak sám, zda-li ho splňuješ či nikoliv.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.