Separátor kostek pro vysavač

Založil bartas, 27.09.2010, 23:45:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vysáli jste už nějakou kostku Lega?

Ano, jednou.
Ano, občas
Ano, často
Ne, Lego nemá na zemi co dělat
Ne, nevysávám
Ne, nemám Lego

bartas

Ač si dávám velký pozor, podařilo se mi pravděpodobně vysát pod vitrinou kostku Lega.

Proto bych se chtěl zeptat, jaké máte zkušenosti s ochranou Lega před nechtěným vysátím?

Dále bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaký separátor Lega pro vysavač, který by zabránil,
aby se dostala kostka mezi smetí a prach, kde je velice obtížně hledatelná?

Pokud se již dostane do pytlíku vysavače, máte nějaké zkušenosti, jak ji v tom pytlíku najít?

David B.

Když jsme byli malí, každý pytlík z vysavače putoval nejprve na balkon, kde byl pečlivě probrán.

Pokud si dobře pamatuji, tak jsem to probírání prachu, písku a vlasů nesnášel, ale kostek se tak zachránilo dost.

Díky tati!

Ondra

Zabránit tomu téměř nelze, pokud by se tam dal nějaká sítka nebo mřížka tak to popírá význam sáčkového vysyvače  :-\.Je potřeba obezřetnost, když je kovová trubice tak vždy člověk podle rachotu pozná že vysál něco pevného.

No, jak ji v tom pytlíku najít  :).Pokud bydlíš v bytě je potřeba zajít na balkon, zavřít za sebou, navléct gumové rukavice a hezke se v tom pohrabat  :D.Párkrát se mi to už stalo, tak vím o čem je řeč.Nejlehčí a nejlepší postup co existuje  ;D.Tam není potřeba žádná věda.

bartas

Citace od: Ondra kdy 27.09.2010, 23:55:09
když je kovová trubice tak vždy člověk podle rachotu pozná že vysál něco pevného.
No právě to hezky zarachotilo :( A zrovna pod vitrinou, kdo mám Indiana Jonese :(
Asi nějaká pistol či co....nejhorší je na tom ne to, že jsem něco vysál, ale že nevím, co to bylo, abych to mohl nahradit :(
Citace od: Ondra kdy 27.09.2010, 23:55:09
No, jak ji v tom pytlíku najít  :).Pokud bydlíš v bytě je potřeba zajít na balkon, zavřít za sebou, navléct gumové rukavice a hezke se v tom pohrabat  :D.Párkrát se mi to už stalo, tak vím o čem je řeč.Nejlehčí a nejlepší postup co existuje  ;D.Tam není potřeba žádná věda.
Vemu to za barák..

xjankox

My máme na vysávači priamo filter v hubici, taká plastová násadka, ktorý slúži presne na takéto nechcené vysatia mincí a pod. Potom sa to jednoducho vytiahne a vec sa vyberie. Ale ja to nepoužívam, lebo máme vysávač s vodným filtrom a v tej vode to nieje problém nájsť. Možno sa dajú také hubice  nejak kúpiť zvlášť s takými "filtrami" na zabránenie vysatiu takýchto malých vecí, treba sa popýtať v elektre, či sa dá také kúpiť :). Je to vlastne taká plastová nádobka-mriežka v hubici, ktorá sa zhora vytiahne.
Ďakujem

gearus

Osvědčila se mi vložená dámská punčocha...

Matošo

Ondra

Pokuď se i podle toho řídíš, tak to musí u tebe vypadat  >:D ;D.

Villa Legina

Citace od: gearus kdy 28.09.2010, 14:06:56
Osvědčila se mi vložená dámská punčocha...

to máš ale snáď na mysli tú sieťovanú a la moulin rouge, nie?  ;)

gearus

Ne-e, tu normální. Vždy když vysávám "své" místo, tak vložím mezi trubky napnutou část punčochy...

Ondra

Není to vysávání pak úplně zbytečné?Přece ten prach musí zůstat v té punčoše a do sáčku se nic nedostane...

gearus

Pro mne není. Zachránil jsem už takhle spoustu nadobro ztracených věcí (šroubky, části leptů, atd.). Nejdřív si vysaji své místo, poté punčochu vyndám a udělám celý byt. Zdržení tak cca 5 min. Vysavač s punčochou použiji i když na koberci nemohu nějakou součástku najít. Oči už stárnou... :-\

Villa Legina

Citace od: gearus kdy 29.09.2010, 22:31:03
Pro mne není. Zachránil jsem už takhle spoustu nadobro ztracených věcí (šroubky, části leptů, atd.). Nejdřív si vysaji své místo, poté punčochu vyndám a udělám celý byt. Zdržení tak cca 5 min. Vysavač s punčochou použiji i když na koberci nemohu nějakou součástku najít. Oči už stárnou... :-\

Tak to máš potom pekne prešpekulované  :)